Stor prisstigning på vej til 2,5 millioner danskere!

|Posted by | Alle opslag, Bredbånd
Tags: , ,
Priserne på bredbånd kan meget vel stige med cirka 100 kroner, hvilket vil være rigtig dårlig nyt for de mange bredbåndskunder rundt om i landet.

Du vil sikkert ønske, at det er løgn, men meget peger i retning af, at der snart kommer enorme prisstigninger på bredbånd-, internet, og fibernetløsninger. Det betyder, at det bliver endnu dyrere for dig som privatkunde at have internet, når Erhvervsstyrelsen er færdig med deres gennemgribende undersøgelse. 

Sammenlign bredbånd her Se, hvor mange penge du kan spare på internet

De er i fuld gang med en dybere revision af engrospriserne på bredbånd, hvor undersøgelsen for alvor begyndte i slutningen af januar 2021. Du kunne som privatperson eller virksomhed sende Erhvervsstyrelsen bemærkninger angående deres revision til og med 25 februar 2021, hvilket betyder, at de nu er i gang med den afsluttende del af processen.

Engrospriserne er, hvad det koster netværksselskaberne at sælge internet videre til bredbåndsudbyderne. Hvis prisen stiger, så bliver det tilsvarende dyrere for kunderne at få en bredbåndsløsning hos internetudbyderen.

Der er bl.a. tale om de 4 store netværksselskaber – TDC, Ewii, Norlys og Fibia, som byder ind på de fremtidige engrospriser, som selskaberne forventer at hæve med ca. 65% på fibernet og helt vanvittige 134 % på bredbånd via kabel-tv, som 34% af de danske bredbåndskunder benytter sig af. 

Bredbåndskrigen er langt fra slut

YouSee sidder på omkring 42% af markedsandelen, når det kommer til bredbånd og internet til danskerne, og det burde man være stolte af, men ikke hvis man ser på det seneste års vækst. 2020 blev et skræk år for YouSee, der mistede over 75.000 bredbåndskunder til bl.a. konkurrenterne Fastspeed og Hiper

Derfor tilbyder YouSee nu bredbåndspakker til samme pris som de to nævnte konkurrenter. På den måde kan de sætte en stopper for den store kundeflugt, og dermed puster de atter liv til den store bredbåndskrig. Konkurrencen mellem udbyderne kommer til at blive mere intens, hvis Erhvervsstyrelsen finder det nødvendigt at hæve engrospriserne. 

Så er YouSee, Fastspeed og Hiper tvunget ligesom alle andre til at skyde priserne i vejret og dermed håbe på deres kunders loyalitet. 

Du kan teste hastigheden på din internetforbindelse og se, om det er tid til at skifte. 

Fibernet vokser under coronakrisen

Coronakrisen kan muligvis forklare den fremtidige prisstigning, da der var en kolossal vækst i danskerne dataforbrug – specielt under første lockdown i foråret 2020. Det viser friske tal fra Energistyrelsen – og her kunne man se en stor fremgang af fibernet på markedet.

Fibernet er den hurtigste internetløsning, og det kan forklare, hvorfor flere vælger det til, især når de skal arbejde hjemmefra. I alt valgte over 110.000 danskere at skifte abonnement til fibernet i 2020. 

Dermed er det samlede antal på over 800.000, hvis man kigger på private husstande og virksomheder. Forventningerne er derfor, at fibernet bliver den mest udbredte bredbåndsløsning i Danmark i løbet af 2021 ifølge Dansk Energi. 

Tjek fibernet på din adresseSe, om du kan få lynhurtig internet i hjemmet

Det vides endnu ikke mere præcist, hvornår Erhvervsstyrelsen kan præsentere resultatet er deres undersøgelse, men du kan med stor sandsynlighed mærke det i tegnebogen, hvis prisstigninger rammer dig.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *