Så meget data skal du bruge på mobilen, før pengene er tjent ind

|Posted by | Alle opslag, Mobilabonnement
Tags: , , , , , ,
mobil iphone smartphone data GB internet (Foto: Canva)
Hvad bruger du mobilen til? Se, hvad der bruger mest data. (Foto: Canva)

Hvor hurtigt bruger du dit data på mobilen? Nu har vi regnet på, hvor meget du skal bruge mobilen om måneden, før dit abonnement kan betale sig.

Det koster penge at bruge data på mobilen. For nogen er det bare at gribe mobilen, strække fingeren ud og scrolle, mens det for andre er en god slat af deres månedlige udgifter, de bruger på lomme-kompagnonen.

Men hvor meget skal du egentlig bruge mobilen, før det kan betale sig at have et gennemsnitligt mobilabonnement om måneden?

Eller sagt på en anden måde: Hvor mange timer skal du høre, spille, scrolle eller se, før du har tjent dine abonnementspenge ind?

Se, hvor meget 1 GB data er, og få listen over hvad der bruger flest GB.

Bruger du mobilen på dette?

Der er stor forskel på, hvor meget og hvad du bruger mobilen til. 

Og særligt en måde at få tiden til at gå med tager suverænt førstepladsen for datasluger. 

Ifølge vores data, så sidder den gennemsnitlige dansker med et mobilabonnement i hånden med 45 GB til 112 kr. om måneden. 

Men hvis du ligesom den gennemsnitlige dansker ligeledes bruger din mobil 97 minutter om dagen, som DR’s medieudvikling for 2022 viser, kan de 112 kr. så betale sig?

Streaming koster dig kassen

Hvis du er en af dem, der er hurtig til at hive mobilen op ad lommen for at se serier i den bedste HD-kvalitet, så kan det koste dig dyrt.

Faktisk streamer 9 ud af 10 danskere i løbet af en uge fra en streamingtjeneste, og størstedelen streamer hver eneste dag, viser DR’s medieudvikling.

Streamer du video i HD, så har du efter kun 20 minutter brugt 1 GB. Med andre ord har du på 15 timer opbrugt dine 45 GB. 

Er du ligesom den gennemsnitlige dansker, har du på én dag, hvor du ser HD-video i 93 minutter, brugt 4,85 GB. Efter kun 9 dage, hvor du hver dag bruger 97 minutter på at se HD-video på mobilen, har du opbrugt dine månedlige 45 GB. 

AktivitetMængde GB brugt på 97 min.Dagligt forbrug på 97 min. (45 GB)
HD-streaming af video
(Netflix, YouTube mm.)
4,85 GB9 dage
SD-streaming af video
(Netflix, YouTube mm.)
1,6 GB28 dage
Streaming af musik (Spotify, Apple Music mm.)0,2 GB225 dage
Online gaming 0,3 GB139 dage
Sociale medier 0,25 GB180 dage
Surfe på nettet 0,09 GB474 dage
Kilde: Samlino.dk
Få det billigste abonnement med GB Sammenlign markedet på 1 minut.

Hvor meget er 1 GB? Her bruger du mest og mindst

Du skal have trænet fingeren op til maraton, hvis du derimod skal nå at bruge dine 45 GB på at surfe på nettet eller streame musik.

For er du en af dem, der har Google åben hver dag som dit fortrukne og eneste forbrug, så er dine 45 GB svarende til 765 timer, og altså 25 timer og 30 minutter om dagen – et helt umuligt forbrug og et muligt tegn på, at du betaler for meget for dit mobilabonnement.

Aktivitet1 GB forbrug 45 GB forbrugMånedligt forbrug (45 GB)
HD-streaming af video
(Netflix, YouTube mm.)
20 minutter15 timer30 minutter om dagen
SD-streaming af video
(Netflix, YouTube mm.)
1 timer45 timer1 timer og 30 minutter om dagen
Streaming af musik (Spotify, Apple Music mm.)8 timer360 timer12 timer om dagen
Online gaming 5 timer225 timer7 timer og 30 minutter om dagen
Sociale medier 6 timer og 30 minutter292 timer og 30 minutter9 timer og 15 minutter om dagen
Surfe på nettet 17 timer765 timer25 timer og 30 minutter om dagen
Kilde: Samlino.dk

Sprinter du til og fra arbejde med musik i ørerne, så er det ikke kun mødetiden, du skal nå. For at bruge dine 45 GB på musik, skal du høre 45 timer – eller for at være præcis 1 time og 30 minutter om dagen, er det, du skal nå, hvis du skal sørge for, at dit teleselskab ikke tjener penge på dig.

Hele 60% af danskerne er ifølge DR’s medieudvikling på sociale medier dagligt. Er du en af dem, så skal du lade fingeren scrolle på de sociale medier i hele 9 timer og 15 minutter dagligt for at bruge dine månedlige 45 GB.

”Mit bedste råd til dem, der ikke kender deres dataforbrug er at starte med den mindste abonnementspakke. Dit teleselskab skal nok varsle dig, inden du løber tør, så du kan opgradere til en større pakke. Men de færreste selskaber kontakter dig for at fortælle, at du med fordel kan skrue ned og vælge en mindre pakke til færre penge,” siger Adam Korzen, rådgiver for teleprodukter i Samlino.dk.

Få gratis rådgivning af Adam, som hjælper dig med at finde den billigste og bedste løsning til dig. Adam hjælper dig på 70 60 58 88.

Om dataindsamlingen

Data fra sammenligningsportalen tager udgangspunkt i 28.701 opslag, hvor brugere har sammenlignet og klikket på mobilabonnementer fra 29 forskellige selskaber på Samlino.dk i perioden 1. januar 2022 til 19. maj 2023. Her viser dataindsamlingen, at den gennemsnitlige månedlige pris for et mobilabonnement er 112 kr., og den gennemsnitlige mængde GB er 45 GB.

Data inkluderer ikke udlandstelefoni, EU data, taletid, SMS eller andre ydelser. 

Se også hvor du får den billigste bilforsikring eller kaskoforsikring.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *