Simkort nummer: Find din simkort info lynhurtigt

|Posted by | Alle opslag, Mobilabonnement, Tips og tricks
Tags: ,

sim-kortAt skulle finde dit simkort nummer er ikke en ting, som du ofte vil komme til at skulle – og tak skæbne for det. Det kan nemlig være en yderst besværlig proces, hvis man ikke har noget kendskab til den.

Du har måske ikke prøvet det før, eller også er det en af de små insignifikante ting, som går ind af det ene øre og ud af det andet, lige så snart opgaven er udført. Uanset hvad, kan du her læse Samlino.dks korte og præcise guide til at finde din simkort info.

Har du fundet et nyt, fantastisk mobilabonnement? Så skal du bruge dit simkort nummer til at skifte fra dit gamle.

Der findes flere metoder til at finde din simkort info på, da det svinger meget fra mobil til mobil, hvordan du kan finde den. De fleste danskere har en smartphone nu til dags, hvilket kan gøre processen meget nemmere, når du skal have fat på de mange cifre i dit simkort nummer.

Det nummer, som du i det hele taget skal lede efter kaldes ofte et ICCID nummer, men kan også betegnes som SIM-id. Tallet kan genkendes på, at det altid starter med 8945.

Eftersom smartphones bruger forskellige styresystemer, er det også forskelligt, hvordan dit simkort nummer findes. Derfor finder du her 4 forskellige måder at finde nummeret på:

Har du en smartphone, kan du altså minimum bruge to af de ovenstående metoder. På den måde kan du vælge den, som tiltaler dig mest.

Nogle udbydere tilbyder også, at du kan se dit simkort nummer på deres hjemmeside, hvis du har oprettet en bruger, som du da skal logge ind på.

Få et nyt mobilabonnement! Spar tusindvis af kroner

Simkort nummer på iPhone

simkort-nummer-iphone

Er du ejer af Apples guldfugl, iPhonen, er du heldig, når det kommer til din simkort info. Her er det nemlig yderst simpelt at finde nummeret, da det er en del af telefonens oplysninger, som du finder under indstillinger.

Du klikker først på telefonens indstillinger → dernæst går du ind på “generelt” → tryk på “om” → scroll ned til ICCID nummeret, som starter med 8945. Slut. Ikke så svært.

Der forekommer andre tal som serienummer mv., der kan snyde, men så længe du noterer dit ICCID-nummer, går du ikke galt i byen.

App til simkort info på Android

simkort-nummer-android

Med en Android telefon er det en smule sværere at finde frem til dit simkort nummer. Dette hænger sammen med, at du desværre ikke kan finde tallet på selve telefonen. I stedet skal du downloade en app, der kan hjælpe dig, men derfra er det til gengæld også yderst ligetil.

Du går først ind i Google Play butikken → så søger du på “sim card info” → derefter downloader du en af de apps, der kommer frem (vi har brugt “Sim Card Reader”) → når appen er downloaded, åbner du den blot, og der vil du kunne se din simkort info.

Appen bruger minimalt plads på din telefon, så det er ikke en dum idé at smide den ind i en mappe, så du har den liggende til en anden gang.

Få nyt abonnement med få klik!

Simkort nummer på Windows telefoner

simkort-nummer-windows

Fremgangsmåden med en Windows telefon minder meget om den, man bruger på en iPhone. Windows telefoner er ikke så udbredte, men for de, der har investeret i en, finder du din simkort info således:

Først går du ind i din telefons indstillinger → herefter trykker du på “om” → dernæst klikker du på “info”, som også kaldes “flere oplysninger” på nogle enheder → her aflæser du dit simkort nummer.

Din simkort info på en Windows telefon er lidt anderledes, eftersom nummeret ikke hedder ICCID. Du skal i stedet blot kigge efter det, der hedder SIM-id, som er det samme. Det vil du også kunne genkende på, at det starter med 8945.

Den klassiske metode til at finde din simkort info

Før verden blev invaderet af smartphones, skulle du stadig bruge dit simkort nummer i ny og næ. Her var det en lettere kedelig proces, eftersom adgangen til din simkort info krævede, at du pillede selve simkortet ud af din dyrebare telefon, hvorefter det skulle aflæses.

Denne metode kan stadig bruges i dag, men det anbefales helt klart at anvende én af de tre andre, som er nævnt i dette indlæg, hvis du har mulighed for det.

Er det tid til at finde et nyt mobilselskab?

Teleselskaberne opdaterer hele tiden deres priser. Ofte skal du lægge øre til de kedelige historier, hvor et selskab har hævet priserne for alle sine kunder, mens solstrålehistorierne om sænkede priser typisk udebliver.

Derfor er det altid en god idé at tjekke op på dit mobilabonnement. Samlino.dk anbefaler, at du i hvert fald gør dette én gang hver sjette måned. Den nemmeste måde er at gå ind på en sammenligningportal, hvor alle abonnementpriser vil kunne ses, da det giver dig et større overblik over markedet. Her kan du også vælge, hvor meget tale, data og underholdning, du ønsker i dit nye abonnement.

Og skiftet bliver en leg, nu når du er blevet ekspert, hvad angår det, at finde dit simkort nummer.

Sammenlign alle mobilabonnementer!

Stock billeder er anvendt fra Freepik.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 2 / 5. Antal bedømmelser 4

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *