7 gode råd: Sådan sparer du penge på dine forsikringer

|Posted by | Alle opslag, Forsikring, Sparetips
Det er dumt at penge mere end højst nødvendigt, og Samlino.dk vil gerne hjælpe dig med at spare penge på dine forsikringer, så du kan bruge dem på noget lidt sjovere.

Forsikringer er din økonomiske tryghed i tilfælde af arbejdsløshed, biluheld, indbrud, brand, sundhedsproblemer osv. Derfor er mange forsikringer et must for de fleste. Det er på den måde også en uundgåelig post i budgettet, men det er ikke ensbetydende med, at prisen er fast, og du ikke kan have en indflydelse dér. Det kan du nemlig sagtens, så her får du 7 gode råd til at spare penge på dine forsikringer!

Få billigere forsikringer i dag Har du lyst til at få en forsikring og spare penge? Brug Samlino.dk

Danskerne betaler mange penge til deres forsikringsselskaber, og mange er måske ikke helt klar over om de betaler mere eller mindre end gennemsnittet. Det kan også være, at du ikke er ansvarlig for forsikringerne i din husstand og derfor har endnu ringere indblik i forsikringsverdenen – tid til at få lavet om på det, så du (og din husstand) kan spare penge på forsikringer! Den gennemsnitlige dansker afleverer 858 kroner hver måned til de forskellige forsikringsselskaber, men en stor del af de betalende kunder ved faktisk ikke, hvor meget de betaler.

Her kommer vores 7 gode råd til at spare penge på dine forsikringer:

Sammenlign markedet

  • Skal du tegne en ny forsikring? Eller har du allerede dem du skal bruge i forvejen? Ligegyldig udgangspunktet, så er det en god idé at holde sig opdateret på markedet, så du hverken bare vælger det første du får tilbudt eller ikke kræver at dit nuværende forsikringsselskab er konkurrencedygtigt. Sammenlign markedet, så du har et overblik! Her på Samlino.dk hjælper vi dig gerne med at sammenligne forsikringer

Samlerabat eller ej

  • Mængderabat hos butikker, loyalitetsfordele, samlelån – der findes mange eksempler hvor det kan betale sig at være kunde hos én virksomhed eller f.eks. samle mange små lån i ét i stedet. Det kan desuden også gøre det hele mere overskueligt. Det er dog ikke altid, at det kan betale sig, da størrelsen på besparelsen varierer, så vær kritisk og tjek op på det!

Hæv selvrisikoen

  • Vi betaler for mere end vi modtager – hvilket er naturligt selvfølgelig, forsikringsselskaberne er jo også virksomheder som skal overleve. Men statistisk set kan det i mange tilfælde sagtens være værd at overveje at hæve sin selvrisiko, så du samtidig får en lavere præmie.

Betal på én gang

  • Hvis du har luft i økonomien til at betale din forsikring på én gang – helårlige betalinger f.eks. – så kan det være en god idé. Du betaler nemlig højst sandsynligt ekstra for ulejligheden de gør sig ved at splitte betalingen op, og det er i hvert fald bare penge ud af vinduet, hvis man har mulighed for at gøre noget andet i stedet.

Gør det til en vane at tjekke tilbud

  • Dette tip hænger sammen med punktet om at sammenligne markedet – det er nemlig ikke nok bare at gøre det én gang. Gør det til en vane at tjekke op på dine eksisterende forsikringer f.eks. en gang om året, så du altid ved at du er opdateret og betaler den rette pris for dine reelle forsikringsbehov. Hvornår har du f.eks. sidst sammenlignet din bilforsikring? Tjek op på dine aftaler!

Vær opmærksom på overlapning samt kundefordele

  • Det er selvfølgelig godt at være better safe than sorry meeen kun til en vis grænse. Tjek om du allerede har en sundhedssikring gennem dit job, ulykkesforsikring gennem dit pensionsselskab, rejseforsikring gennem din bank eller lignende – du behøver ikke dobbelt op. Desuden kan det være at du får rabatter gennem dit forsikringsselskab på andre ting eller måske rabatter på forsikringer gennem medlemskaber i f.eks. foreninger? Husk at undersøg det! Det er nemlig også indirekte penge sparet.

Tag selv dine forholdsregler

  • Mange forsikringsselskaber belønner kunder som selv tager deres forholdsregler. Det kunne f.eks. være at få installeret et alarmsystem eller et lækageovervågningssystem. Det er værd at undersøge, om du kan få nedslag i forsikringspræmien på denne måde!
Kig på alarm fra VerisureSpar op til 80 % på oprettelsen med vores rabat

Husk du kan fortryde

  • Har du fået sagt ja til et tilbud, før du måske har fået sammenlignet markedet? Eller har du bare ombestemt dig? Husk du har 14 dages fortrydelsesret på nye forsikringsaftaler, så sig dem op og find et bedre tilbud.

Har du andre gode tips til at spare penge på din forsikring? Så må du meget gerne dele dem med os herunder.

Få billigere forsikringer i dag Har du lyst til at få en forsikring og spare penge? Brug Samlino.dk

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comment

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *