Menu

Kreditkort

5 fordele ved at have et MasterCard Guld

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 29. August 2017 | Læsetid: 6 minutter

MasterCard GuldDer findes efterhånden en hel del muligheder i forhold til kortløsninger. Blandt andet kan du hos Norwegian, der ellers er kendt som et flyselskab, nu også få kreditkort. Men hvilke kort bør du have i kortholderen?

Stayclassy.dk har hjulpet os med at svare på dette spørgsmål. Et spørgsmål der ikke så enkelt igen at svare på, da menneskers personlige behov, som bekendt, varierer. Der er dog en hel del gode grunde til at vælge et MasterCard Guld ved siden af dit dankort/VISA. Også selvom du ikke er rig eller har realistiske planer om at blive det lige foreløbigt.

Et MasterCard Guld er nemlig ikke som i gamle dage, hvor det kun var velstående advokater, læger og forretningsfolk med store kontorer, der kunne svinge det gyldne plastik gennem maskinerne.

I dag er guldkortet for alle. Store banker som Jyske Bank tilbyder kortet, lige såvel som mindre banker som Lån & Spar Bank. Det er heller ikke nogen specielt dyr fornøjelse med det halvårlige gebyr der ligger på 400 kroner. Et gebyr der faktisk inkluderer en hel del fordele inklusiv de fem, som næves i denne artikel.

Kassekredit på 50.000 kroner

Og så er det endda rentefrit i op til seks uger. Det er en ret kanon buffer at have, når husholdningsøkonomien er under pres eller du har cashflow-problemer.
Læs også: Indbrud i bilen: Hvilken forsikring dækker hvad?

Rejseforsikring i hele Europa med Mastercard Guld

Med et MasterCard Guld er du helt automatisk dækket ind af en rejseforsikring i hele Europa. Brækker du eksempelvis begge arme efter at være faldet på rulleskøjter i Rom, slipper du for at hænge på en, som regel, astronomisk regning.

Bedst når uheldet er ude

I udlandet kan man snildt blive snydt.

Det er ikke usandsynligt, at der hæves penge på kortet, som man ikke har brugt. Det kan også ske ved helt almindelig internetshopping hjemmefra. Går det galt, er du med dit MasterCard Guld dækket ind på den måde, at det trækkede beløb godtgøres.

Eller hvad hvis dit flyselskab går konkurs, og du allerede har brugt 6.000 på en returbillet til et eksotisk rejsemål? Med et MasterCard Guld får du pengene tilbage.

Det eneste der kræves er naturligvis, at du brugt dit MasterCard Guld som betalingsmiddel.
Læs også: Mobilabonnement med musik? Her får du det billigste

Billige tilvalgs- og opgraderingsmuligheder

Som nævnt inkluderer et MasterCard Guld rejseforsikring i Europa, men hvis du også har behov for godtgørelse i tilfælde af forsinket fly, mistet bagage, selvrisikofri billeje eller en årsrejseforsikring i hele verden, er det billigt at opgradere kortet, så det nævnte følger med.

En omfattende rejseforsikring via MasterCard Guld kan erhverves for omkring 1.000 kroner om året.
Læs også: Dækker forsikringen, hvis en anden kører galt i min bil? En behagelig bonus ved at være dækket ind af bagage- og flyforsinkelse er, at der medfølger et gratis Priority Pass loungemedlemskab, således du kan opholde dig i behagelige og for det meste ret luksuriøse omgivelser i lufthavnen, mens du venter på afgang. Der serveres drinks ad libitum samt mad og snacks og diverse andre bekvemmeligheder.

Det er dog vigtigt at notere, at et besøg koster 150 kroner per gang pr. person. Med et Priority Pass kan du medbringe 1 gæst.

Perfekt backup til VISA-kortet

Forbavsende mange mennesker lader sig af uransagelig årsager begrænse til et enkelt kreditkort, da de måske ikke finder det nødvendigt med et ekstra kort.

Alligevel er der god grund til at overveje et backup kort, og her er et MasterCard Guld en glimrende idé.

Det er nemlig ikke nogen behagelig situation at stå i udlandet, eller bare hjemme i Danmark for den sags skyld, uden et kreditkort, hvis det skulle blive væk eller stjålet. Uden kreditkortet bliver livet bare ekstra kompliceret.
Læs også: Hvor får jeg det bedste mobilnetværk? Hvad gør du i situationen, hvor du befinder dig på en ferie i USA uden et kreditkort? Du kan ikke få tilsendt et nyt kort, men er i stedet tvunget til at handle med kontanter. Og hvor vil du skaffe kontanterne? Du kan få dine forældre til at sende nogen via Western Union, men det er bestemt ikke nogen problemfri løsning. Og du kommer nok ikke så langt med at bytte dine sure sneakers væk.

Generelt er det en enormt god idé med et backup kort, hvor et MasterCard Guld er en af de bedste løsninger.

Synes du at det lyder som en god ide med et kreditkort, der kan lidt mere end bare sige “katjing” når du handler, men er du ikke helt overbevist om at det skal være et Master Gard Gold, så sammenlign kreditkort på vores hjemmeside og find det der giver dig alle de rigtige fordele.

Leder du efter Kreditkort?

Med det rigtige kreditkort kan du spare mange penge