Gæld: Få styr på din gæld med et samlelån!

Sammenlign lån til gæld med flere kendte banker

Vi har gjort det let for dig at sammenligne markedet

 1. Udfyld din ansøgning, så bankerne kan give dig lånetilbud

  77% udfylder ansøgningen på under 10 minutter
 2. Sammenlign bankernes personlige tilbud til dig

  66% modtager det første tilbud inden for 1 minut
 3. Vælg det lån, der passer bedst til dig

  Vores brugere sparer i gennemsnit 12.000 kroner
Start min uforpligtende ansøgning

Din nabo har allerede fået et samlelån gennem os

Hvad er gæld?

Ifølge ordbogen er det, når én person skylder en anden person noget, hvilket i de fleste tilfælde vil være penge. Vi har alle sammen sagt til en ven, kollega eller et familiemedlem, "jeg står i gæld til dig", og det betyder faktisk, at den givne person har haft en væsentlig indflydelse eller betydning i ens liv. Man står i evig gæld til personen, fordi man aldrig vil kunne give det samme tilbage, som man føler, at personen har givet en.

Der er mange forskellige gældstyper, som bliver uddybet længere nede på siden, men det er vigtigt at vide, hvordan man får styr på sin gæld. Mange mennesker har optaget mange forskellige lån, forbrugslån eller kviklån, og det kan virke uoverskueligt med den gæld. Derfor vil det være smart at få et samlelån, der giver dig en lavere rente og et bedre overblik over sin gæld.

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Indfrielse af gæld?

Når du vælger at få overblikket tilbage over din privatøkonomi og over din gæld, så er det meget smart med et samelån. Her går banken ind og indfrier al din eksisterende gæld for dig og samler det hele hos dem til en lavere rente.

Gæld til det offentlige?

En af de store gældsposter er gæld til det offentlige. Mange oplever på et eller andet tidspunkt, at man skylder Staten penge, og det er hvis du får en fartbøde, togbøde eller glemmer at penge børnebidrag eller simpelthen har betalt for lidt i skat, så står man med gæld til det offentlige, og det er noget af den sværeste gæld at lave forhandlinger med.

Gæld i hus?

Når man køber et hus, så står man både med et bank- og realkreditlån, der betyder, at du har gæld i huset. Det er ikke unormalt, faktisk er der stort set ingen, der kan betale det fulde beløb for huset på en gang, derfor låner man penge hos bank og realkreditinstitut. Det er heller ikke nogen dum investering, da værdien løbende vil vokse, da boligmarkedets priser vokser.

Hvad er gældssanering?

En gældssanering er til dig, der har en uoverskuelig mængde gæld, du ikke har mulighed for at tilbagebetale. Du kan som privatperson ansøge om en gældsanering, hvis du ikke kan betale din gæld nu eller inden for den nærmeste fremtid. Og hvis en gældssanering medfører en væsentlig og varig forbedring af din økonomi, så kan du ansøge via skifteretten. I Storkøbenhavn vil det være Sø- og Handelsretten, der behandler ansøgninger om gældssanering.

Skifteretten skal vurdere gældens størrelse og dine muligheder for at betale den af selv. Du skal også have et normalt fuldtidsarbejde med en stabil indkomst og en sikker boligsituation.

Hvis du ejer noget i form af en bolig eller bil, så kan skifteretten beslutte, at du sælger enten boligen eller bilen for at komme af med gælden. Hvilke fordele er der ved at søge en gældssanering:

 • En klar plan for fremtiden
 • Du er gældfri om maks 7 år
 • Du har penge nok til afdrag, faste udgifter og leveomkostninger fra nu!
 • Fjern usikkerheden for fremtiden
 • Fokuser på de positive ting i hverdagen
 • Professionel forhandling med kreditorerHvem kan ikke få gældssanering?

Ustabile økonomiske forhold - hvis du eksempelvis er arbejdsløs, uden bolig eller i gang med at studere. Har du handlet hensynsløst med din økonomi, så du har optaget mere gæld, hvor du i forvejen ikke kunne betale den eksisterende gæld. Er størstedelen af din gæld blevet oprettet i forbindelse med forbrug, eller hvis det meste af gælden af systematisk oparbejdet til det offentlige.

 

Gæld i bil?

Man kan foretage et billån, der giver dig mulighed for at få drømmebilen eller blot en ny bil, der kan få dig fra a til b. Dermed står man med gæld i sin bil, og det er en gæld, som mange bilejere har. Det er desuden ikke en investering, der stiger i værdi, da man slider og bruger sin bil ofte og det betyder, at den bliver hurtig opbrugt og derfor falder prisen.

Hvordan får jeg styr på min gæld?

Du kan få bedre styr på din gæld, hvis du vælger et samlelån. På den måde skal du ikke kigge flere steder for at holde øje med gæld, lån og renter.

Hvordan finder jeg ud af, om min gæld er forældet?

Din gæld er forældet, hvis der går mere end 3 år før en kreditor siger, at du skylder penge. Hvis kreditoren har din underskrift og forsøgt at henvende sig til dig, så bliver 3 år ændret til 10 år.

Hvad kan jeg sammenligne priser på hos Samlino.dk?

Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra forsikringer til indbo, hus og bil, og du kan sammenligne priser på mobilabonnement, bredbånd, streaming og a-kasse. Du skal være velkommen til at benytte en af vores mange sammenligningsfunktioner.

Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk