Menu

Tjek lån til 10.000 kr.

Sammenlign flere tilbud på lån til 10.000 kr. - spar penge i dag.
Indhent uforpligtende flere tilbud på lån til 10.000 kr. - spar op til 15.000 kr. på 3 min!
 • Helt gratis
 • Uforpligtende
 • Hurtigt og nemt

Behov for hjælp?

Ring til os på 70 60 58 88

Lån

Du er måske klar til at låne penge nu, men det er vigtigt, at du har sat dig ind i, hvad du skal vide, inden du optager et lån.

Det absolut vigtigste begreb at kende til, når du skal optage et lån på 10.000 kroner, er ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Det er alle omkostninger forbundet med lånet, samlet i ét procenttal. Jo lavere ÅOP’en er, jo billigere er lånet. Det er derfor vigtigt, at du kender dette nøgletal, så du kan finde et billigt lån.

Hvis du leder efter et lån, der er rentefrit, kan du bruge ÅOP’en til at finde ud af, om du kommer til at betale mere i gebyr, end du ville i renter. Typisk er et rentefrit lån dyrere i gebyr end et lån med en faste rente.
Der er mange forskellige steder, hvor du kan låne 10.000 kroner. Hvis du leder efter det billigste lån i Danmark til det lånebeløb, har Samlino.dk en sammenligningsservice, som kan hjælpe dig med at sammenligne lån fra mange forskellige udbydere i Danmark.

Nogle af de største udbydere herunder er Express Bank, Resurs Bank og Tando. Disse udbydere tilbyder alle lån på 10.000 kroner.

Express Bank er en af de største lånevirksomheder i Danmark, og de tilbyder lån lige fra 10.000 kroner op til 300.000 kroner. Alt dette gør de med en rente fra kun 3,49%.

Resurs Bank er repræsenteret i hele Norden, og de har stor erfaring inden for lån til private. De tilbyder lån i størrelsen 5.000 til 300.000 kroner.
Der er flere forskellige måder at finde ud af, hvad det koster at låne 10.000 kroner. Vi har samlet nogle af de mest simple til dig her.

Den samlede tilbagebetaling
Hvis du helt konkret vil vide, hvad et lån på 10.000 kroner koster, kan du med fordel kigge på tallet “samlet tilbagebetaling”. De samlede tilbagebetalinger giver dig et nemt overblik over alle omkostninger samlet, fordi du ser alt det, du skal betale.

Hvis du for eksempel låner 10.000 kroner, og din samlede tilbagebetaling er på 15.000 kroner, så kan du nemt se, at du betaler 5.000 kroner i kreditomkostninger. Hvis der er to lån med en samlet tilbagebetaling på henholdsvis 12.000 og 17.000 kroner, kan du nemt se hvilket alternativ der er billigst, fordi du ser hele prisen i ét.

Månedlig ydelse
Den månedlige ydelse er en de måder, du kan sammenligne, hvad det koster at låne 10.000 kroner. Hvis to lån har samme løbetid og hovedstol, kan den månedlige ydelse bruges til at sammenligne de samlede omkostninger på de to lån.

Med to lån på 10.000 kroner og en løbetid på 6 år, kan den månedlige ydelse eksempelvist være på 167 kroner og 236 kroner. Det er nemt at se, hvilket af disse lån der er billigst, fordi du betaler samme antal gange af hvert beløb, da løbetiden er på 6 år i begge tilfælde. Lånet med den månedlige ydelse på 167 kroner koster i alt 2.000 kroner, mens det på 236 kroner koster 7.000 kroner i alt. Der er altså stor forskel på de samlede kreditomkostninger her.

Eksempler fra virkeligheden
Låner du 10.000 kroner hos Express Bank, vil din ÅOP ligge på mellem 18,14% og 33,48%. Dette er en meget normal ÅOP for et lån af denne type. Derfor er Express Bank et godt alternativ til dig, der vil låne 10.000 kroner.

Et lån på 10.000 kroner hos Resurs Bank har en ÅOP på omkring 27,84%, hvis lånet løber over 6 år. I alt ville du gennem Resurs Bank bruge 9.608 kroner på kreditomkostninger.
Her ses en simpel gennemgang af, hvordan du optager dit første lån:

 1. Du udfylder vores simple formular med detaljerne omkring det lån, du vil optage. Her skal du skrive lånebeløb, løbetid, formål, navn, e-mail, mobilnummer og CPR-nummer.
 2. Herefter vil du blive præsenteret med en masse muligheder for lån, som passer til lige netop dit behov. Her kan du vælge det billigste eller mest rigtige lån for dig.
 3. Du bliver sendt videre til låneudbyderens hjemmeside, hvor du optager lånet.
 4. Du modtager pengene indenfor et par dage, dog typisk inden for 24 timer.

Som du kan se, er det simpelt at låne 10.000 kroner, og det tager typisk kun omkring 3 minutter. Derudover er det helt gratis og uforpligtende, så hvis du ikke finder det, du leder efter, eller hvis du fortryder, så er der ingen skade sket.
De fleste udbydere tillader ikke, at du er medlem af RKI - dog er der undtagelser.

En undtagelse til denne regel er Tando, som tillader, at du kan være medlem af RKI, såfremt du kan betale din månedlige ydelse.

Tando kræver, at du skal have en ven/familiemedlem som kautionist for lånet. Dette gør dog også, at du kan optage lånet, selvom du er medlem af RKI. Dette kalder de lån baseret på tillid.
Det er i nogle tilfælde muligt at låne penge rentefrit i et hvis antal tid. Dette betyder dog også, at du herefter vil skulle betale renter. Tit er renten også tilsvarende højere i de efterfølgende måneder.

Hvis du optager et lån over 3 år / 36 måneder, så er én rentefri måned ikke særlig meget, og derfor skal du også kigge på andet end rentefrihed. Kreditomkostninger ved et lån er ikke udelukkende renter, men også gebyrer, etableringsomkostninger og mere. Derfor er det vigtigt at kigge på ÅOP’en, da den kan hjælpe dig med at danne et indtryk over alle omkostningerne i ét tal.
Tiden, inden du får pengene fra et nyoptaget lån, varierer som så meget andet fra udbyder til udbyder. Du kan se et par eksempler fra vores låneudbydere her:

Basisbank:
Hos Basisbank udbetaler de et lånt beløb med det samme. Det vil sige, at efter du har optaget lånet, vil du kunne se dit lån på din konto indenfor MEGET kort tid. Hvis du har travlt med at se pengene, kan Basisbank godt være et meget fornuftigt alternativ.

Tando:
Hvis du optager et lån fra Tando, vil du, efter du og din kautionist er blevet godkendt, modtage pengene indenfor 24 timer. Tando er altså hurtigt, hvis du og din kautionist er hurtige.

Express Bank:
Express Bank udbetaler lån inden for 1-2 hverdage. Dog afhænger hastigheden af lånets størrelse. Det vil sige, at hvis du låner 300.000 kroner hos dem, kan der gå op til 2 dage, før du har pengene.

Resurs Bank:
Resurs Bank bruger i denne hurtige sammenligning mest tid på at udbetale lånet, som du optager. De bruger mellem 1 og 3 hverdage på at få pengene ind på din konto.

Ud fra disse fire eksempler er Basisbank de hurtigste med en udbetaling, der er umulig at slå - nemlig øjeblikkelig udbetaling.
Hvis du lige har optaget et lån på 10.000 kroner uden at vide, hvad du skal bruge dem på, så har vi et par forslag.

Nødvendige omkostninger Har du nogle nødvendige omkostninger som står og banker på døren, er de nok vigtige at prioritere. Nogle nødvendige omkostninger, der er vigtige at prioritere, er:

 • Bilforsikring
 • A-kasse
 • Bredbånd
 • Mobilabonnement
 • Billån

Hvis du ikke betaler nogle af disse, kan du ende med at komme i RKI som en dårlig betaler. Dette vil gøre, at du ikke kan optage lån, få en ny bilforsikring og meget meget mere.

Har du ikke råd til disse nødvendige omkostninger, kan du bruge vores sammenligningsservice til at finde et billigere alternativ. Samlino.dk sammenligner alle ovenstående ydelser helt gratis.

En rejse For 10.000 kroner kan du tage en flyrejse til de fleste steder i Europa, leje et hotel i en uge og flyve hjem igen. Hvis dette lyder som noget for dig, så kan du eventuelt låne pengene på en ferie eller rejse.

Hvidevarer Mangler du en ny opvaskemaskine, vaskemaskine, tørretumbler eller andre hvidevarer, så er det måske fornuftigt at bruge de 10.000 kroner på dette.

Lige hvad du vil Måske har vi ikke nævnt lige præcis det, som du ønsker dig, men så bare rolig, du kan nemlig bruge pengene på lige, hvad du vil. De 10.000 kroner er nu dine, og ingen kan gøre noget ved det - så længe du betaler din månedlige ydelse.