Menu

Lån penge trods RKI

Med et pantelån har du mulighed for at låne penge, selvom du er registreret i RKI. Gør som tusindvis af andre og nyd godt af stærke fordele:
Med et pantelån har du mulighed for at låne penge, selvom du er registreret i RKI. Gør som tusindvis af andre og nyd godt af stærke fordele:
  • Ingen kreditvurdering
  • Lav rente
  • Ingen binding

Behov for hjælp?

Ring til os på 70 60 58 88

Få et pantelån

Få udbetalt op til 100.000 kr med hurtig udbetaling. Du skal blot stille en genstand (fx et ur, en taske eller en cykel) som sikkerhed for lånet

Start min ansøgning

Samlino.dk samarbejder med Pantsat.dk, Danmarks førende pantelåner. Pantsat.dk har kontorer i både København og Aarhus, men afhenter genstande i hele landet

Beregningseksempel: Lånebeløb på 20.000 kr. over 6 måneder med en fast månedlig rente på 3,5% og et oprettelsesgebyr på 0 kr.. De månedlige kreditomkostninger er på 700 kr. Der er ingen binding og intet krav om tilbagebetaling.

Din nabo har allerede fået et forbrugslån gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvem tilbyder lån trods RKI?

Det er kun de færreste låneudbydere, som er villige til at give dig et lån trods RKI, da det kan være meget risikopræget. Disse lån tilbydes oftest af udbydere, der sætter betydeligt højere priser end normale forbrugslån og især banklån.

Udbydere af “lån trods RKI” kræver som regel både højere renter, større gebyrer, større afdrag samt en eventuelt pantsætning af dine ejendele. Forskellen mellem hurtige lån trods RKI og et banklån er typisk, at banker laver en grundig kreditvurdering og rådgiver dig igennem låneprocessen.

Udbyderne kan også kræve, at du har en kautionist, som vil stå inde for lånet sammen med dig. Dette betyder at de er ansvarlige for lånet, hvis du ikke kan betale det. Det er altså et stort ansvar at optage gæld med en kautionist, specielt når du er i RKI.

Hvad er RKI?

Det er rimelig godt at vide hvad RKI er, når man vil optage gæld på trods af, at man er i RKI.

RKI er det største register over dårlige betalere i Danmark. Man bliver optaget i RKI, hvis man gentagende gange ikke har betalt sin gæld.

Hvis man er registreret i RKI, har man typisk svært ved at optage yderligere gæld, da man tidligere har vist, at man ikke kan tilbagebetale gæld.

Dette er selvfølgelig ærgerligt, hvis man virkelig skal bruge pengene, men det hjælper også én med ikke at komme yderligere ned ad gældsspiralen.

Hvis du er blevet registreret i RKI, vil du blive kontaktet af registeret, som vil fortælle dig alt du skal vide omkring dette.

Kan man optage et lån trods RKI uden kautionist?

Hvis man er blevet optaget i RKI, har man vist, at man ikke er i stand til at betale den gæld, som man har. Dette betyder at låneudbydere ikke ser det attraktivt, at låne til dig, hvis du er i RKI.

Dette kan modarbejdes, hvis du giver dem ekstra sikkerhed for, at du kan betale.

Sikkerheden kan have forskellige former. Hvis du f.eks. har en dyr genstand, kan du bruge den som pant for et lån. Dette betyder at låneudbyderen er sikker på at kunne få sine penge tilbage, uanset om du betaler eller ej. I dette tilfælde skal du dog være opmærksom på, at du kan miste den dyre genstand og så komme i en endnu værre økonomisk situation.

Det er altså kun anbefalet at optage et lån med pant, hvis du er sikker på at kunne tilbagebetale dette lån.

Er det overhovedet muligt at låne penge trods RKI?

Som resten af disse svar tyder på, kan det være en besværlig opgave at låne penge trods RKI.

Grundlæggende har du et par muligheder, men husk på at det ikke altid anbefalet at optage gæld på trods af RKI.

Hvis du har en god ven eller familiemedlem, kan du optage gæld på trods af RKI, ved at de kautionerer for dig. Dette kræver dog et par ting. For det første skal denne person være økonomisk ansvarlig, så låneudbyderen er sikker på, at de kan få deres penge tilbage, hvis du nu ikke betaler din gæld.

For det andet kræver det, at du kan få personen til at kautionere for dig. Hvis personen kender til din fortid som dårlig betaler, vil det typisk give dem grund til at tro, at du ikke vil kunne tilbagebetale lånet. Dette betyder dog ikke, at du skal skjule det for dem, det ville være svindel.

For det tredje skal du kunne se dig selv i øjnene, og sige at du kan tilbagebetale lånet på trods af din indmeldelse i RKI registeret. Kan du ikke dette, ville det være uansvarligt at optage gælden, da din kautionist ville miste mange penge på grund af dig. Hvis du er i tvivl, kan du evt. udfylde et budgetskema.

Hvilke udbydere tilbyder lån trods RKI?

Der er faktisk flere større låneudbydere, som tilbyder lån trods RKI.

Tando tilbyder forbrugslån helt op til 70.000 kroner, selvom du er registreret i Experian. De kræver dog, at du skal have en kautionist, som stoler på dig. Dette kalder de for "tillidslån."

PANTSAT er en nyere dansk låneudbydere, som også tilbyder lån trods RKI. Det overraskende ved PANTSAT er dog, at de ikke kræver at du har en kautionist. Hos PANTSAT skal du dog have en genstand, som du kan stille som pant for lånet. Det kunne være et guldsmykke, en bil eller en anden værdifuld genstand. I hele låneperioden skal PANTSAT være i besiddelse af genstanden, da det er deres sikkerhed for lånet.

Bør man optage gæld trods RKI?

Det korte svar er nej.

Det lange svar er, at du selvfølgelig i nogle meget sjældne tilfælde kan få noget godt ud af at låne på trods af RKI. Dette kunne f.eks. være, hvis du skulle bruge lånet til at udføre et meget indbringende job.

Da en sådan situation er meget sjælden, ender man typisk bare med at gå længere ned ad gældsspiralen, hvilket aldrig fører til noget godt. Vi anbefaler derfor, at du prøver at afbetale din nuværende gæld, hvilket vil forårsage, at du en skønne dag kan komme ud af RKI.

Er det muligt at låne penge trods både RKI og kontanthjælp?

Hvis du både er i RKI og er på kontanthjælp, kan det være meget svært at optage gæld. Dette er fordi du højst sandsynligt har en mindre god økonomi, hvilket vil blive opdaget i en kreditvurdering.

Hvis en låneudbyder opdager, at du har stor chance for ikke at kunne tilbagebetale din gæld, så vil de afvise din låneansøgning. Dette er fordi de ikke vil låne penge til folk, som ikke kan betale dem tilbage. Dette ville være en dårlig forretning for dem.

Af denne grund vil man have ekstremt svært ved at låne penge på trods af RKI og kontanthjælp.

Hvordan optager man et lån med RKI?

Hvis du har fundet en låneudbyder, som vil låne dig penge med en RKI registrering, så skal du selvfølgelig vide hvordan processen fungerer. I dette eksempel vil vi gå ud fra, at du gør brug af en kautionist.

1. Du starter med at sende en ansøgning. Hvis du vil finde den billigste låneudbyder, anbefaler vi, at du sender låneansøgningen gennem vores platform. Dette kan gøres på få minutter.

2. Du kigger på dine muligheder. Når du har sendt ansøgningen gennem Samlino.dk, bliver du præsenteret for alle de låneudbydere, som vil give dig et lån. På denne liste kan du så vælge det bedste match til dig.

3. Din selvskyldnerkautionist skal skrive under. Når du har godkendt lånet selv, så skal din kautionist registrere sig selv som din kautionist. Dette kan de typisk gøre gennem et link som låneudbyderen giver dig.

4. Du modtager pengene. Når alt er blevet godkendt hos låneudbyderen, modtager du dit lån.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære låneformål

Kilder:

Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk