Menu

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere
Jonas, adm. direktør - This Recording Company, København
Samlino.dk er her for at hjælpe dig. Det gør vi ved at sammenligne hele markedet, og derved give dig det absolut bedste grundlag for at tage den mest kvalificerede beslutning.

Find det billigste lån

Samlino.dk er her for at hjælpe dig. Det gør vi ved at sammenligne hele markedet for forbrugslån, og derved give dig det absolut bedste grundlag for at tage den mest kvalificerede beslutning.

Online Lån

Online lån er lån, som navnet også antyder, som du tager online. Det vil sige, at du ansøger og modtager pengene elektronisk, og du skal altså ikke ned i en bank og snakke med en rådgiver. Du kan i de fleste tilfælde nemt ansøge med dit NemID, og så foretager banken i samme ombæring en kreditvurdering af dig, hvis det er nødvendigt. Du modtager derefter pengene kort tid efter. Det smarte ved online lån er, at du kan sidde i sofaen derhjemme og ansøge om et lån og alligevel få svar relativt kort tid efter. Samtidig er de færreste lånetilbud bindende, og du kan derfor vurdere, om du ønsker at følge op på lånet eller ej.
RKI er et gældsregister over dårlige betalere. Det vil altså sige, at hvis du flere gange har betalt regninger for sent, kan du blive registreret i RKI, og så vil dette fremgå, når du f.eks. skal ansøge om at få et lån. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvorvidt du må være registreret i RKI. De fleste låneudbydere kræver dog, at du ikke er registreret. Du kan læse mere om dette på den enkelte udbyders side her på Samlino.dk. Er du registreret i RKI, er det en fordel at få ordnet dine udestående lån, så du kan blive slettet derfra igen, inden du overvejer at ansøge om et lån. Det vil give dig én ting mindre at bekymre dig om, og alle låneudbydere vil byde dig velkommen med åbne arme.
Folketinget indførte i januar 2017 en ny lov, der kræver en obligatorisk tænkepause, når du optager forbrugslån, hvilket betyder, at du flere steder skal vente 48 timer, fra du har ansøgt, til du modtager pengene på din konto. De udbydere, der ikke er omfattet af den nye lov, kan tilbyde dig godkendelse inden for 15 minutter i åbningstiden og pengene senest dagen efter.
Du kan ved hjælp af Samlino.dk sammenligne alle udbyderne på det danske marked for online lån. Du kan se rente, ÅOP osv. direkte i din browser, få et overblik over alle udbyderne og dermed vælge det bedste til dig. Dernæst kan du ansøge om at optage lånet, og bliver du godkendt, kan du få pengene tilsendt til din nemkonto, og så er lånet optaget! Det er dog utroligt vigtigt, at du ikke tager forhastede beslutninger, men undersøger, om du har råd til at tage et online lån først, da du ellers godt kan komme i klemme rent økonomisk. Du kan med fordel skrive dig op til vores nyhedsbrev for at holde dig opdateret. Vi deler gode råd til at få mere luft i budgettet og desuden spare penge på en række af de produkter, vi sammenligner.
ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og betyder kort sagt, at du kan se, hvor meget dit lån kommer til at koste dig i procent. Du kan gange din ÅOP med dit lånebeløb og derved få et skøn over prisen for at låne beløbet. Du kan læse en udførlig guide, for hvad ÅOP helt præcist er, og hvorfor det er vigtigt, på vores blog. Når du sammenligner lån på Samlino.dk, viser vi dig altid ÅOP’en på det lån, du kigger på, så er du ikke i tvivl om, hvad den er. Samtidig viser vi dig også den variable rente og andre informationer, du har brug for, for at foretage det rigtige valg af dit lån.
Du kan sortere og filtrere søgningen på vores side således, at du kun ser det, der er allermest nødvendigt for dig. Ønsker du for eksempel den laveste rente, kan du med lethed få de laveste renter øverst. Ønsker du i stedet den længst mulige løbetid, sorterer du blot efter det, og ser lige præcis de lån med længst løbetid øverst i søgningen.
Næsten alle online lån søges via NemID. Det smarte ved dét er, at du kan ændre dine oplysninger i folkeregisteret, som eksempelvis hvis du bliver gift og tager din partners navn, og så ændrer det sig tilsvarende, alle steder du har brugt dit NemID. Derfor skal du ikke tænke over at kontakte lånegiveren og fortælle, at du er flyttet eller lignende, da de allerede ved det i forvejen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal ansøge med NemID eller ej, står dette under hver enkelt udbyder på vores side. Det vil det stå på listen med lån, når du sammenligner priser og resultater. Har du nogen spørgsmål eller andet, du er i tvivl om, er du altid velkommen til at tage kontakt til Samlino.dk inden for åbningstiden.
Der er forskellige krav fra udbyder til udbyder, men kendetegnet for næsten alle er, at du skal have fast bopæl i Danmark og være fyldt 18 år. Derfra kan der være mange forskellige krav, som bankerne og låneudbyderne stiller. Nogle kræver eksempelvis, at du har lønkonto eller en minimum kontoaktivitet. Alt dette kan du læse dig frem til, enten på den enkelte udbyders side herinde på Samlino.dk, eller når du sammenligner lånene.
Der er forskellige beløbsgrænser udbyderne imellem. Nogle steder kan du låne over 100.000 kroner, og andre steder kan du låne helt ned til 1.000 kroner. Du skal derfor undersøge, hvor meget du kan låne - Se “Hvem kan optage et online lån” - ovenover, og se om du kan låne ved de forskellige udbydere. Det er også vigtigt at bemærke, at ÅOP’en og renten kan ændre sig, alt efter hvor meget du vil låne. Nogle udbydere har en lavere eller højere ÅOP, alt efter hvor mange penge du låner. Derfor er det værd at undersøge, om du måske kan få bedre vilkår for dit lån hos en anden udbyder.
Der er en række faktorer, du skal lægge ekstra mærke til, når du optager et lån hos en online låneudbyder. Først og fremmest er det vigtigt, at du ansøger om det rigtige lånebeløb. På den måde undgår du at havne i en situation, hvor pengene ikke rækker. Alternativt kan lånet blive unødvendigt dyrt, på grund af de ekstra renter der følger med, hvis det lånte beløb er større end nødvendigt. Dernæst skal du også kigge på løbetiden og vurdere, om det er realistisk for dig at betale pengene tilbage til tiden - ellers risikerer du at ende i RKI! Du vil altid få oplyst, hvor meget du skal betale tilbage om måneden, så du kan hurtigt kigge på dit månedlige budget og se, om der er luft nok til at presse afbetalingsbeløbet til lån ind. Det er også vigtigt at være opmærksom på ÅOPen. Hvis du kan se, at du kan få en lavere ÅOP hos udbyder 1 end udbyder 2, og alt andet er ens, så er det altid bedre at vælge den laveste ÅOP. Det er vigtigt at være opmærksom, da du kan komme til at betale langt mere for et lån, end du behøver, hvis du vælger det forkerte forbrugslån.
Som regel er svaret nej. Nogle udbydere kan dog kræve det. Online lån fungerer på den måde, at du hverken skal stille sikkerhed for lånet, eller fortælle hvad pengene skal bruges til. Det kan være en fordel for nogen, der måske ikke ville få et lån godkendt af deres egen bank. Samtidig kan det også være risikabelt, hvis man ikke laver sin research inden. Skal du for eksempel låne til hus eller en bil, kan det ofte være en fordel at gå til din egen bank. De kan ofte give dig et godt tilbud, specielt hvis du har noget at forhandle med. Det kan være værdipapirer, som du kan tilbyde at stille som sikkerhed. Omvendt er priserne næsten altid faste, og ikke til forhandling, hos online låneudbydere.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev