Sammenlign privatlån på kun 3 minutter

Sammenlign privatlån med flere kendte banker

Vi har gjort det let for dig at sammenligne markedet

 1. Udfyld din ansøgning, så bankerne kan give dig lånetilbud

  77% udfylder ansøgningen på under 10 minutter
 2. Sammenlign bankernes personlige tilbud til dig

  66% modtager det første tilbud inden for 1 minut
 3. Vælg det lån, der passer bedst til dig

  Vores brugere sparer i gennemsnit 12.000 kroner
Start min uforpligtende ansøgning

Din nabo har allerede fået et lån gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Hvad er et privatlån?

Blandt den brede befolkning er der to forståelser af, hvad et privatlån er. Når en person siger, at de har brug for et privatlån, kan det betyde en af følgende ting:

 1. Vedkommende ønsker at låne penge fra en privatperson
 2. Vedkommende ønsker at tage et lån fra en bank. Privat i dette tilfælde er det modsatte af et erhvervslån

Selv om Samlino.dk kun arbejder med lån mellem banker og private personer, så kigger vi lige på de to betydninger af begrebet.

Hvis du ønsker at låne penge af familie - det kan f.eks. være til dine egne børn - kan det være en god idé at gøre bruge af et såkaldt gældsbrev. Gældsbrevet er et juridisk dokument mellem långiver og låntager, som udspecificerer lånets størrelse, over hvor lang tid lånet skal tilbagebetales, renter, og flere andre ting. Et lån mellem private, som ikke er omfattet af et gældsbrev gør, at långiveren står i en dårligere juridisk position, hvis aftalen bliver misligholdt eller i værste tilfælde, at låntager ikke vil betale lånet tilbage.

Indgår du derimod en låneaftale med en bank, skal du altid underskrive en låneaftale, der indeholder de samme punkter, som et gældsbrev ville indeholde.

Privatlån beregner - find det billigst lån

Det er altid en god idé at sammenligne flere lån, inden du som privatperson indgår en låneaftale med en bank, da der kan være vidt forskellige betingelser for et privatlån fra de forskellige banker. Variable omkostninger kan være:

 • Oprettelsesgebyr
 • Renter
 • Over hvor lang tid du betaler lånet tilbage - også kaldt løbetid

For at sikre dig det billigste privatlån med lav rente, er det vigtigt at: 1) Sende låneansøgninger til flere banker og 2) sammenligne lånetilbuddene inden du vælger bank.

Det er forholdsvis nemt at sammenligne lånetilbud, når du har indhentet dem. Her anbefaler vi altid, at du kigger på ÅOP - Årlige Omkostninger i Procent - og hvor meget du betaler om måneden - også kaldt månedlig ydelse.

ÅOP fortæller dig, hvor meget du skal betale til banken udover lånets størrelse. En lav ÅOP er derfor god, mens en høj ÅOP betyder, at lånet er dyrt.

Den månedlige ydelse skal holdes op imod, hvor mange penge du har tilovers om måneden, efter at du har betalt alle faste udgifter - dette kaldes for rådighedsbeløb. Finanstilsynets anbefaler et minimums rådighedsbeløb på 5.000 kroner om måneden, hvis du er enlig. 8.500 kroner om måneden for samlevende. Samt 2.500 kroner ekstra per barn.

Sådan sammenligner du flere privatlån

Hvis du som privatperson skal kontakte flere banker for at få et lånetilbud, kan du hurtigt bruge mange timer på dette projekt. Derudover er det ikke den mest behagelig samtale at have, når du skal spørge en bank, om du kan låne penge.

Med Samlino.dk har vi gjort denne låneprocess meget nemmere. Øverst oppe på denne side, kan du indtaste det ønskede lånebeløb og derefter udfylde nogle personlige og privatøkonomiske oplysninger. Når dette er gjort bliver din ansøgning sendt afsted til flere banker. Nu kan du bare vente på, at bankerne vender tilbage med deres lånetilbud, og det er helt op til dig, hvorvidt du accepterer nogle af lånetilbuddene.

På denne måde sparer du enormt meget tid og ubehagelige bankbesøg, og du kan nemt få en overblik og vælge det bedste privatlån.

Så hvad end du skal låne 75.000 eller 500.000 kroner, så har vi en løsning til dig.

Hvem tilbyder privatlån?

De fleste banker tilbyder privatlån til deres kunder, men der findes enkelte banker, der kun tilbyder erhvervslån. Blandt bankerne hvor du kan tage lån som privatperson er:

 • Santander
 • Sparxpress
 • Nordea
 • L'easy
 • Danske bank
 • Express Bank
 • Føniks

Privatlån uden sikkerhed?

Alle bankerne som Samlino.dk samarbejder med tilbyder privatlån uden sikkerhed. Dvs., at du kan låne penge som privatperson, uden at du skal stille sikkerhed for lånet.

I modsætning kan du også tage lån med sikkerhed i f.eks. fast ejendom eller din bil. På denne måde kan banken indkræve det, du har sat som sikkerhed i lånet, hvis du misligeholder låneaftalen og ikke betaler lånet tilbage.

Privatlån trods RKI

Er du havnet i RKI registret, vil det være enormt svært at få lånetilbud fra nogen af bankerne, da banken altid tjekker din betalingsevne - også kaldet en kreditvurdering. Du har mulighed for at lave en låneansøgning med medansøger på Samlino.dk, som gør at din medansøgers kreditvurdering kan hjælpe dig med at få et lån. Men generelt vil vi anbefale, at du ikke prøver at tage nye lån for at betale gammel gæld, medmindre det er tale om et såkaldt samlelån.

Samlelån til private

Med et samlelån kan du samle flere små dyre lån i ét stort samlelån. På denne måde kan der være store besparelser både i renter og gebyrer. Hvis din månedlige ydelse også bliver sænket, har du også flere penge til andre ting i din hverdag.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære låneformål

Kilder: