Menu

Alka Bilforsikring:
Sammenlign tilbud på 3 min.

Sammenlign Alkas tilbud med 15 andre udbydere såsom:

  • IDA Forsikring
  • Gjensidige Forsikring
  • Global Forsikring
  • Alm. Brand
  • Nem Forsikring
  • FDM Forsikring
  • Next Forsikring
  • Popermo Forsikring

Din nabo har allerede fået en bilforsikring gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Om Alka Forsikring:

Alka er et af Danmarks større forsikringsselskaber, der tilbyder en lang række forskellige forsikringer. Heriblandt bil-, indbo-, hus, ulykke-, hunde- og rejseforsikring.

Forsikringsselskabet blev stiftet tilbage i 1944 og har historie, der leder tilbage til 1903. De blev indledende stiftet som Arbejdernes Livsforsikring (AL), som senere hen blev sammenlagt med Kooperativ Assurance (KA), hvilket endeligt blev navngivet Alka. I 2019 blev Alka solgt og ejes nu af Tryg Forsikring og indgår i dag i et større forsikringssamarbejde.

Alka har en række tætte samarbejder med 18 forskellige fagforbund. Heriblandt 3F, FOA, HK, Dansk Metal og Hærens Konstabel- og Korporalforeningen. Medlemmer fra disse forbund bliver derfor tilbudt mange fordele hos forsikringsselskabet. Disse inkluderer særligt fordelagtige priser, rabatter, samt ekstra dækning. Alka lancerede deres nye mobilabonnement, Alka Mobil, der er eksklusivt for de 18 fagforbund og medlemmer af Alka. Fra hjemmesiden er der adgang til funktionen "Mit Alka", hvor du som kunde blandt andet kan se dine policer, tilkøbe ekstra dækning og give fuldmagt til, at andre kan se dine forsikringer.

Alka’s husforsikring dækker blandt andet brand, tyveri og skader forvoldt af vejret. Alka vandt også forbrugerrådet TÆNKs "Bedst i test" på deres husforsikring i 2021. Alka tilbyder også indboforsikring. En indboforsikring dækker alt dit private indbo - eller med andre ord alle dine ting.

Indboforsikringen omfatter hele din husstand, og der er intet loft for værdien af indboet. De har altså en såkaldt sumløs dækning. Indboforsikringen dækker blandt andet indbrud, cykeltyveri, ansvarsforsikring, retshjælp og identitetstyveri.

Alka tilbyder også ulykkesforsikring, som dækker dig og din familie, hvis du eller I kommer ud for en ulykke. Forsikringen dækker varige mén, tandskader og behandling hos fysioterapeut og kiropraktor ved pludseligt opståede skader. Prisen på din ulykkesforsikring afhænger af dit job og din alder.

Alka tilbyder også to forskellige bilforsikringer. Den lovpligtige ansvarsforsikring som kun dækker skader, din bil laver på andre og deres ting, og kaskoforsikring, som dækker det samme som ansvarsforsikringen, men også skaderne på din egen bil samt ved tyveri. Du kan læse mere om selskabets bilforsikring under “Bilforsikring”. Du kan også se, hvilke priser selskabet kan tilbyde dig i vores sammenligningsportal.

Selskabet arbejder med et princip om, at medansvar skal give bedre priser. Dette afspejles i, at hvis du eksempelvis installerer en tyveri- eller vandalarm eller går med til at få installeret en såkaldt sort boks i din bil, kan du få bedre forsikringspriser. Har du en forsikring hos dette selskab, er det muligt at enten online eller ved akutte skader at anmelde skader over telefon.

Forsikringsselskabet lægger stor vægt på at tage samfundsansvar - de donerer blandt andet til julehjælp, reducerer deres CO2 udslip og agerer tappested til bloddonering. Med hensyn til kundetilfredshed er Alka et vellidt selskab.

Hvorfor skal jeg vælge Alka forsikring?

Alka Forsikring er en del af Tryg Forsikring, og de er derfor en del af det største forsikringsselskab i Danmark - og de har konkurrence-stærke priser på alle deres forsikringer. De har en høj kundetilfredshed og har forsikringstyper, der har høstet mange priser. Du kan desuden købe gavekort hos nogle af Alkas samarbejdspartnere - fx kan du købe et gavekort til FCK, Matas eller Zalando.

Hvilke forsikringer kan jeg få hos Alka?

Det tager kun 2 minutter for Alka at finde den bedste forsikringspakke til dig ud fra din livssituation, og du kan i dag vælge mellem mange forskellige forsikringer. Du kan vælge:

Hvad er Alka Bilforsikring?

Alka Bilforsikring har været "Bedst i test" af forbrugerrådet TÆNK Penge i 2017, 2018 og 2019, og det er på baggrund af deres forsikringspakke og den billige pris på bilforsikring. Du får en standard ansvarsforsikring med, hvilket er lovpligtig, og du får en kaskoforsikring. Dernæst får du en lånebil med, hvis der skulle ske noget med din bil - og lånebilen henter du hos en af deres fordelsværksteder. Du har også mulighed for at udvide din bilforsikring med en vedhjælpsforsikring. Desuden er det nemt at skifte til Alka, så du behøver ikke at kontakte dit gamle forsikringsselskab og opsige dit medlemskab der.

Hvad er Alka Mobil?

I marts 2021 lancerede Alka deres mobilabonnemnet, der er billigt og enkelt. Det koster 59 kroner om måneden, og du kan få det, hvis du er medlem af en af de 18 fagforbund, Alka samarbejder med - eller hvis du er kunde hos Alka i forvejen.

Hvem ejer Alka Forsikring?

I 2017 beslutter Alkas ejere at sælge selskabet til Tryg, og i 2018 godkendte Finanstilsynet opkøbet, hvorefter Alka blev en del af Tryg-familien. I 2019 blev det endelig officielt, at Alka fusionerede med Tryg Forsikring.

Hvordan anmelder jeg en skade til Alka Forsikring?

Du kan anmelde skader til Alka Forsikring døgnet rundt ved at anmelde skaderne online under "Mit Alka", eller du kan kontakte Alka på mail eller fange dem på telefonen.

Hvordan anmelder brugerne Alka Forsikring på Trustpilot?

Alka oplever en stor kundetilfredshed og har på Trustpilot over 14.000 anmeldelser med en samlet score på over 4 stjerner, hvilket er i den rigtig gode ende.

Hvordan kontakter jeg Alka Forsikring?

Du kan altid skrive til enten deres kundeserviceafdeling om skader, klager eller andet, og det gør du under "Kontakt Alka" inde på deres hjemmeside, og du kan dernæst vælge at blive ringet op angående din mail. Du kan også ringe direkte til deres kundeservice på 70 12 14 16.

Hvad kan jeg sammenligne priser på hos Samlino.dk?

Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra forsikringer til indbo, hus og bil, og du kan sammenligne priser på mobilabonnement, bredbånd, streaming og a-kasse. Du skal være velkommen til at benytte en af vores mange sammenligningsfunktioner.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære forsikringstyper:

Kilder:


Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk