Menu

Bilforsikring

Indbrud i bilen: Hvilken forsikring dækker hvad?

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 29. August 2017 | Læsetid: 4 minutter

forsikring

Hvis du skulle være så uheldig at, der er indbrud i din bil, mens den holder parkeret, så er det ikke sikkert, at din forsikring dækker de værdier, der bliver stjålet. Læs indlægget herunder for at blive klogere på hvad du kan gøre for at sikre dig, at du er fuldt dækket ved indbrud i bilen, og bliv klogere på hvilken forsikring der dækker hvad.

Hvornår dækker forsikringen?

Først og fremmest så er det din indboforsikring og ikke din bilforsikring, der skal dække de værdigenstande, der stjæles fra bilen. Hvis din forsikring skal dække værdierne, så må de ikke være synlige i bilen, når du holder parkeret. Så selvom du kun holder parkeret i kort tid, så skal du tage dine genstande med dig eller gemme dem væk i eksempelvis handskerummet.

Et eksempel, på hvornår forsikringen ikke dækker, kunne være, at du lader din mobiltelefon ligge fremme på bilsædet, mens du handler ind. Forsikringen dækker heller ikke værdigenstande, som stjæles fra din ulåste bil, eller hvis du har efterladt din bil med nedrullede vinduer. I tilfælde af at bilen får skader ved indbruddet, såsom en knust rude, så er det bilens kaskoforsikring, der dækker skaderne.

Her: Bedste dækning til bedste pris Spar tid og penge med Samlino.dk

Hvad dækker din forsikring?

Det er forskelligt hvad din indboforsikring dækker i forhold til stjålne genstande i din bil, og du bør derfor forhøre dit forsikringsselskab om, hvilke regler der gælder. Typisk vil dit almindelige indbo, eksempelvis tøj, blive erstattet, selvom det ligger frit fremme i bilen – dog vil der typisk være en maksimal beløbsgrænse, der kan dækkes.

Omvendt dækker de fleste indboforsikringer kun dyrere genstande som computere, GPS’er, mobiltelefoner, iPads og lignende, såfremt at de var gemt væk eller aflåst i et handskerum, da indbruddet foregik. Vær opmærksom på at nogle værdigenstande samt penge ikke bliver dækket af din forsikring.

Læs også: Her dækker ansvarsforsikring til bil ikke!

Meld indbruddet i din bil til politiet eller SOS

Oplever du tyveri i din bil, på trods af at du faktisk tager dine sikkerhedsforanstaltninger, så bør du melde det til politiet og dit forsikringsselskab. Hvis du er taget på bilferie og oplever et indbrud i din bil, mens du er i udlandet, så kan du tage kontakt til SOS International, hvis du har en kaskoforsikring.

Læs også: Bule i bilen: Hvad gør du nu?

Saml bilforsikring og indboforsikring

Bilforsikring og indboforsikring går ofte hånd i hånd i tilfælde af tyveri i bilen. Derfor kan du med fordel samle din bil- og indboforsikring hos ét selskab, da det vil gøre processen lettere i tilfælde af tyveri fra bilen. De fleste forsikringsselskaber, heriblandt NEXT og FDM Forsikring, tilbyder desuden samlerabat, hvis du samler flere forsikringer hos det samme selskab. Sammenlign priserne på markedet, så du kan finde det forsikringsselskab, der giver dig den bedste og billigste løsning.

Leder du efter Bilforsikring?

Du kan spare op til 3.000 kr. om året hvis du vælger den rigtige bilforsikingspakke