8 situationer: Her dækker din bilforsikring ikke

|Posted by | Bilforsikring, Billån
Tags: , , , ,
bil biler bilforsikring forsikring billån ulykke bilulykke sælger bilsælger (Foto: Canva)
Har du styr på, hvad din bilforsikring dækker? (Foto: Canva)

Med en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring føler de fleste sig nok tilstrækkelig godt dækket ind. Men vidste du, at hvis din bil bliver påført skader eller bliver stjålet på autoværkstedet, så dækker din bilforsikring ikke. Vi har analyseret dækningen af bilforsikringerne på det danske marked og fundet 8 overraskende situationer, som din bilforsikring ikke dækker.

Personskader på fører

Hvis du som fører kommer til skade i forbindelse med et færdselsuheld, dækker din bilforsikring ikke de kvæstelser, du måtte blive påført. Du kan dog tilkøbe førerdækning som en tilvalgsforsikring, så du er dækket for personskader i forbindelse med færdselsuheld.

Afhængigt af hvilket selskab du vælger, kan en førerdækning dække alt fra tandskader til varige mén. Dog siger erstatningsloven, at man fra modpartens side kan kræve erstatning for; udgifterne til behandling, tab af arbejdsfortjeneste, smerter, varige mén, tab af erhvervsevne og dødsfald. 

Vejhjælp

Skulle uheldet være ude, og du får brug for hjælp her og nu, er omkostningerne ikke dækket af din bilforsikring, hvis du ringer efter vejhjælp.

Du kan dog købe en tilvalgsforsikring, der dækker omkostningerne ved vejhjælp. Tilkøber du vejhjælp, vil du typisk kunne få hjælp, hvis din bil ikke kan starte på grund af eksempelvis et dødt batteri, gratis bjærgning af din bil, punkterede dæk og transport til dit hjem.

Tyveri af bilen, mens den er tændt

Hvis du efterlader din bil, imens den er tændt, og den ender med at blive stjålet, så dækker din bilforsikring ikke. At efterlade din bil i tomgang bliver nemlig klassificeret som grov uagtsomhed, hvilket ikke bliver dækket af din bilforsikring. Undgå derfor at lade bilen stå i tomgang, selvom forruden er fyldt med is, og du har langt på arbejde.

Hvis du efterlader din bil tændt, imens du ikke er i den, kan du endda risikere at få en bøde, da det er en overtrædelse af færdselslovgivningen. Denne bøde er på 1000 kr., hvilket er dumme penge at betale, for noget som sagtens kunne være undgået.

Ekstraudstyr i bilen

Skulle du være uheldig og have indbrud i din bil, dækker forsikringen ikke tyveri af ekstraudstyr. Det betyder, at hvis du for eksempel har GPS, mobil, computer eller andre værdigenstande i din bil, vil det ikke blive dækket.

Dog vil din indboforsikring i nogle tilfælde dække, hvis du får stjålet genstande fra din bil. Dette gælder dog kun, hvis genstandene ikke er synlige i bilen. Endeligt dækker din forsikring selvfølgelig ikke tyveri, hvis du lader bilen stå ulåst, eller lader vinduerne stå åbne.

Hærværk

Det er langt fra alle forsikringsselskaber, der dækker, hvis du uheldigvis oplever, at nogen udøver hærværk på din bil. I mange tilfælde skal du kunne bevise, at der er tale om seriehærværk, og ikke et enestående tilfælde, før forsikringsselskabet vil dække skaderne på din bil.

Hvis du dog indvilliger i en kaskoforsikring, så vil du være dækket, hvis du skulle komme ud for, at der bliver begået hærværk på din bil. Dette indgår på almindelig vis i de fleste kaskoforsikringer.

Når bilen forsvinder

Låner du din bil ud, og forsvinder den som følge af dette, dækker din forsikring ikke. Dette gælder både, når du låner bilen ud til venner og familie, men også hvis du afleverer din bil på et værksted.

I disse tilfælde vil bilens forsvinden nemlig ikke blive klassificeret som tyveri, men i stedet som bortkomst, hvilket bilforsikringen ikke dækker. Aflever derfor kun dine nøgler til personer og virksomheder, du stoler på.

Tilkoblede enheder

Din kaskoforsikring dækker ligeledes ikke de tilkoblede enheder på din bil. Hvis du ofte kører med tilkoblede enheder som for eksempel trailer eller campingvogn, bør du overveje at tegne en ekstra forsikring for at dække eventuelle skader på disse.

Dog dækker bilens ansvarsforsikring dine tilkoblede enheder, hvis eksempelvis din campingvogn er involveret i et færdselsuheld. Modparten vil altså få sin erstatning, da bilens ansvarsforsikring også dækker tilkoblede enheder.

Vejrskader

Skader, der er opstået grundet vind og vejr, bliver ikke dækket af din bilforsikring. Oplever du frostsprængning, rusttæring eller lignende skader på din bil, skal du derfor være opmærksom på, at du selv skal betale. Hvis du dog har parkeret i eksempelvis København, og der falder en tagsten ned på din bil på grund af uvejr, så bliver dette dækket af kaskoforsikringen hos nogle forsikringsselskaber.

Er du ny billist? Så se vores sammenligning af de billigste bilforsikring til unge.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *