Danskerne har valgt: Her er de bedste og mest kendte ejendomsmæglere

|Posted by | Husforsikring, Lån
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Uanset om du ønsker at købe eller sælge en bolig, er det altid en god idé at danne sig et overblik over markedet for ejendomsmæglere for at sikre dig, at dine rettigheder bliver overholdt, og at du får den rette rådgivning. Her er der ofte nogle kriterier, som afgører vores valg af ejendomsmægler. Ser vi på, hvordan danskerne udvælger ejendomsmægler, er der visse kriterier, de krydser af, inden der bookes et møde.

En undersøgelse af YouGov afslører, hvordan danskerne vælger ejendomsmægler. Så bliv klogere på her, hvilke kæder som danskerne har det bedste indtryk af, og hvilke der er de mest kendte i landet.

Måske disse kriterier også har eller får betydning for dit valg af kæde, når du skal vælge ejendomsmægler.

Danskernes kriterier for ejendomsmægler

 Data er indsamlet fra perioden 10. til 14. august 2022 af YouGov.

Når der skal vælges ejendomsmægler, er det første danskerne peger på ejendomsmæglersalæret. Det ses især at være et vigtigt kriterium for danskere over 40 år, da 34% peger på ejendomsmæglersalæret mod 18% af de 18-39-årige.

Desuden spiller ejendomsmæglerens personlighed og den indbyrdes kemi næsten en ligeså stor rolle, da 26 % af danskerne vægter kemien højt. Hvor tredjepladsen for vigtigste kriterium for danskerne er ejendomsmæglerens lokalkendskab (24%).

Dét som danskerne derimod mindst lægger vægt på er ejendomsmæglerens hjemmeside, da kun 5% ser hjemmesiden som en vigtig faktor for deres valg. Dog nævner 15% af de unge mellem 18-29 år, at det er et vigtigt kriterium for deres valg.

Ser vi på, hvilke kæder danskerne har det bedste og dårligste indtryk af, er der især to ejendomsmæglerkæder, der løber med førertrøjen.

De bedste og mest kendte ejendomsmæglere

 Data er indsamlet fra perioden 10. til 14. august 2022 af YouGov.

EDC, Home, Nybolig og Danbolig kan findes i hele landet og er også de mest kendte ejendomsmæglerkæder. For over tre fjerdedele af danskerne kender til de fire kæder.

Danskerne har generelt set også det bedste indtryk af EDC, Home og Nybolig. Her løber EDC og Home med førstepladsen, da 31% af danskerne har et positivt indtryk af de to kæder. Begge kæder har deres største popularitet i Syddanmark, hvor 40% af danskerne har et positivt indtryk af dem. I Københavnsområdet er det Home, som folk bedst kan lide.

Men danskerne er splittede. For det ses også, at EDC, Home, Nybolig og Danbolig vurderes til at være de kæder med det dårligste indtryk. På landsplan vurderer henholdsvis 51% og 50% af danskerne at have et negativt indtryk af Danbolig og Nybolig.

Estaldo og Paulun, som begge er nye spillere på markedet, har begge den laveste kendskabsgrad på hele 89% og 94%. Her har Paulun kun butikker i København, hvilket forklarer det lave kendskab.

Boligkøb på ønskelisten?
Overvejer du at sætte et møde op med din favorit-mægler, så har du måske allerede vurderet kæden ud fra dine egne kriterier (eller endda fået inspiration fra danskernes tjekliste her). Men har du vurderet markedet for lån?

Hvis du overvejer at købe bolig, er det altid en god idé at sammenligne lån – og heldigvis kan det gøres helt gratis på få minutter lige her! Husk altid at du også kan finde de bedste og billigste samlelån, forbrugslån, billån og bilforsikring.

Find det bedste lån i dag Sammenlign flere lånetilbud på Samlino.dk og spar penge.

Kilde: YouGov

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *