Er du ramt? Disse områder har det værste internet

|Posted by | Alle opslag, Bredbånd
Tags: , , , ,
Samlino.dk's robot der reagerer aggresivt på langsomt internet (det kan han ikke lide)

Samlino.dk præsenterer ny data, der afslører hvilke dele af Danmark, der får den værste dækning med internet. Find ud af, om du er blandt de ramte her.

I Danmark har vi en gennemsnitlig internethastighed på 49,19 Mbit/s. Dette er nok til at streame 4k på én enhed hos Netflix eller Viaplay.

Hvis du er i en familie på 4, så kan dette hurtigt gå hen ikke at være nok, da I nok vil opleve, at flere bruger internettet på samme tid. Derfor er det vigtigt med hurtigt internet.

Det er også vigtigt at vide, om man har det hurtigste internet, man har adgang til.

Guide: Sådan tjekker du, hvilken internethastighed du kan få på din adresse:

  1. Gå til Samlino.dk’s sammenligningstjeneste til bredbånd (klik på knappen)
  2. Find din hastighed Det tager kun 1 minut
  3. Indtast din adresse, og klik på “søg”
  4. Klik på sorter i øverste højre hjørne og klik “Hastighed: høj til lav”
  5. Du kan nu se det hurtigste internet på din adresse!


Bornholm har flest under 10 Mbit/s

Data er eksklusiv Bornfiber, som er Bornholms største bredbåndsudbyder.Selvom gennemsnittet for internethastighed er på 49,19 Mbit/s, så ligger en stor procentdel af Danmarks befolkning under dette.

Det største eksempel på dette er på Bornholm, hvor hele 11,4 % af beboerne ikke kan få en internethastighed over 10 Mbit/s. Hvis man har under 10 Mbit/s, kan man begynde at opleve problemer, så snart to personer vil streame på samme tid. Dette er vel og mærke i HD, og ikke 4k.

Den langsomme hastighed på Bornholm skyldes formentligt den lave befolkning, og placeringen af øen ift. resten af Danmark. Den lave befolkning kan forårsage at Bornholm prioriteres lavere, når der skal laves nyt bredbånd.

Også i områderne Sjælland, Lolland, Falster og Møn har man en relativ høj chance for ikke at kunne få hurtigt internet. Her kan 6,7 % af beboerne nemlig ikke få over 10 Mbit/s. Dette tal er formentligt trukket op af Lolland, Falster og Møn, som passer godt ind i begrebet udkantsdanmark.

Hvis du ønsker den største chance for at få over 10 Mbit/s., så bør du flytte til København, da der kun er en 1 % risiko for, at den er lavere end dette.

Sønderjylland har mest adgang til 1.000 Mbit/s internet

I gennemsnit har 71,3 % af danskere i dag adgang til 1.000 Mbit/s internet. Dette er et overraskende højt tal, som primært er forårsaget af den nylige konkurrence inden for bredbånd. Denne konkurrence er skabt af nye udbydere såsom Hiper, Snappii og Fastspeed, som har presset hastigheder i top og priserne i bund.

I grafen kan en oversigt over hvilke områder i Danmark der har mest adgang til 1.000 Mbit/s internet i procent af befolkningen ses.

Overraskende er det ikke københavnerne der har den største adgang til 1.000 Mbit/s internet. Det er nemlig Sønderjylland, der har den største forekomst af adgang til 1.000 Mbit/s med hele 89 % af befolkningen der har adgang til denne hurtige hastighed. I Kolding og Vejle finder man noget af Danmarks bedste IT-infrastruktur.

Dette skyldes blandt andet, at selskabet SE i 2017 lavede en bredbåndspulje på 300 millioner kroner kun til Sønderjylland. Denne pulje har været oveni større bredbåndspuljer fra det offentlige de seneste par år.

Med værst internet finder vi igen Bornholm med kun 14 % af befolkning, som har adgang til 1.000 Mbit/s. Bornholmerne skal være stolte over den smukke natur på Øen, fordi deres internet er ikke noget at være stolt af.

Fyn og Øerne, herunder Kerteminde, ligger også lavt på listen, med kun 50,7 % af beboerne der har adgang til den hurtige hastighed. Dette er noget højere end Bornholm, men det kunne være meget bedre.

Guide: Sådan tjekker du, hvilken internethastighed du kan få på din adresse:

  1. Gå til Samlino.dk’s sammenligningstjeneste til bredbånd (klik på knappen)
  2. Find din hastighed Det tager kun 1 minut
  3. Indtast din adresse, og klik på “søg”
  4. Klik på sorter i øverste højre hjørne og klik “Hastighed: høj til lav”
  5. Du kan nu se det hurtigste internet på din adresse!

Disclaimer: Samlino.dk har ikke data fra alle udbydere, hvilket kan have haft en effekt på dataene.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *