Udlandstelefoni: Opkald og SMS til udlandet og brug af mobil i udlandet

Få EU data og tale inkluderet her

Sammenlign og køb i tre simple trin
Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Hvad er udlandstelefoni? - Brug af mobil i udlandet

Når du gør brug af din telefon udenfor Danmarks grænser, falder det under kategorien udlandstelefoni. Udlandstelefoni inkluderer opkald og SMS og kan betyde højere priser alt efter, hvor i udlandet du befinder dig. Med den nye EU-lovgivning har alle mulighed for at bruge sin mobil i udlandet, så længe landet er indenfor EU’s grænser. Skal du derimod udenfor Europa og forventer at bruge mobilen meget, gør du klogt i at få et mobilabonnement med udlandstelefoni, der inkluderer lande udenfor Europa.

Udlandstelefoni og dataforbrug i udlandet

Ordet udlandstelefoni er for nogen misvisende. Efterhånden som mobildata er blevet en del af vores hverdag skulle man tro, at det også var inkluderet i kategorien "telefoni". Vil du bruge mobildata i udlandet, vil du dog hurtigt opdage, at de to ikke er helt det samme. EU-lovgivningen for udlandstelefoni inkluderer nemlig kun delvist dit dataforbrug. På dit mobilabonnement i dag, vil du typisk have 5-10 GB data til brug i EU om måneden, hvorimod der ingen forbehold er for tale og SMS. Du skal derfor passe på med dit dataforbrug i udlandet, selvom du befinder dig i EU.

Opkald i udlandet

Befinder du dig i et land indenfor EU og ringer hjem til Danmark eller til et andet land i EU, bruger du af den samme taletid, som du ville gøre det i Danmark. Dette kendes også som EU-telefoni. Er opkaldet rettet mod et land uden for Europa, så skal du passe på. Dette vil nemlig falde under kategorien telefoni i udlandet, og du skal derfor betale taksten for det pågældende udlandsopkald.

Opkald til udlandet

Ringer du fra Danmark til udlandet, så koster det ekstra uanset, om det er inden- eller udenfor EU. Prisen afhænger af landet og dit teleselskab, og vi anbefaler, at du undersøger prisen hos det pågældende teleselskab for det pågældende land, hver eneste gang du vil ringe til udlandet. Det gælder også uanset, om det er et mobilopkald til udlandet, eller om du ringer fra en fastnettelefon. Tjek altid priserne for din udbyder.

SMS i udlandet

Befinder du dig i et land indenfor EU og sender en SMS hjem til Danmark eller til et andet land i EU, bliver du ikke takseret for udlandstelefoni. Befinder du dig udenfor Europa, når du sender SMS’en, koster det ekstra.

SMS til udlandet

Sender du en SMS til udlandet fra Danmark, koster det ekstra, uanset om det pågældende land er et EU-land eller ej.

Taletidskort udlandet

Et taletidskort er i bund og grund et simkort med en begrænset mængde taletid, SMS’er og data, som du kan tanke op efter behov. Det kan i nogle tilfælde være en fordel at købe et taletidskort i udlandet, hvis du er på en længere rejse. Hvis du eksempelvis skal udstationeres to måneder til USA, kan du købe et taletidskort, der matcher dit forbrugsbehov. Du skal blot udskifte dit gamle simkort med det nye, og så kan du bruge din mobil i udlandet uden, at det koster dig dyre domme. Du får et nyt telefonnummer, og det er vigtigt, at du gemmer dit gamle simkort, så du kan skifte tilbage og bruge dit gamle telefonnummer, når dit udlandsophold er afsluttet.

Få svar på de mest typiske spørgsmål om udlandstelefoni her

Herunder kan du se de mest typiske spørgsmål, som vores brugere stiller omkring udlandstelefoni. Vi håber også, at det kan hjælpe dig!

Hvad koster det at sende SMS til udlandet?

Koster det penge at sende sms til udlandet? Svaret er ja, men prisen afhænger af dit telefonselskab og hvilket land du sender SMS’en til. Det koster eksempelvis 5 kr. at sende en SMS til Australien, hvis dit teleselskab er 3. Vi anbefaler, at du forhører dig om prisen hos dit teleselskab, eller at du bruger andre beskedværktøjer end SMS.

Koster det penge at modtage opkald fra udlandet?

Nej, det er kun personen, som befinder sig i udlandet, der vil blive opkrævet for opkaldet.

Hvad er det billigste mobilabonnement med udlandstelefoni?

Indenfor EU gælder dit abonnement, som var du i Danmark. Det afhænger derfor af dit forbrug. Befinder du dig udenfor EU, så anbefaler vi, at du finder et abonnement, som inkluderer udlandstelefoni i det pågældende land. Ringer du fra Danmark til udlandet, så varierer prisen meget fra selskab til selskab og afhængigt af, hvilket land du ringer til.

Koster det penge at modtage sms i udlandet?

Nej, det er kun personen, som befinder sig i udlandet, der vil blive opkrævet for SMS’en.

Koster det penge at sende en sms til dansk mobil i udlandet?

Ja. Det påvirker ikke prisen, om mobilen er dansk eller ej. Det kommer an på, hvilket land du befinder dig i, når du sender SMS’en, og i hvilket land modtageren befinder sig.

Kan jeg få fri tale i udlandet?

Som altid er der flere faktorer, der spiller ind for at kunne vurdere, om du kan få fri tale i udlandet. Så længe opkaldet ikke går til et land udenfor EU, og du befinder dig i et EU-land, kan du tale som var du i Danmark. Ja, det inkluderer også fri tale i Norden - så længe det er indenfor EU's grænser. Er fri tale en del af dit abonnement, vil det betyde at svaret er ja. Her skal det pointeres, at fri tale i udlandet ikke altid er det samme som et mobilabonnement med gratis udlandstelefoni. Gratis udlandstelefoni ville ydermere betyde, at du kan sende SMS'er gratis, og dit danske abonnement skal derfor inkludere fri SMS, før det ville gøre sig gældende. For at kunne få et mobilabonnement med gratis udlandstelefoni i EU, skal du derfor blot have et dansk mobilabonnement med fri tale og SMS.

Hvad koster det at modtage et telefonopkald fra udlandet?

Det koster ikke noget at modtage et opkald fra udlandet, da det som regel er personen, der foretager opkaldet, der betaler. Du skal dog være opmærksom på svindel over telefonen, hvor du kan blive opkrævet for eksempel 100 kr. i minuttet, for at besvare opkaldet. Er det derimod en du kender, der ringer fra udlandet, og opkaldet er foretaget på normal vis, så er der ingen grund til bekymring.

Koster det penge at sende en sms til udlandet?

Såfremt du befinder dig i Danmark, koster det ekstra, uanset om det er et land inden- eller udenfor EU, som du sender SMS’en til. Sender du en SMS fra et EU-land til et andet EU-land, så betaler du ikke ekstra.

Hvad koster data i udlandet?

Som altid afhænger svaret af, om du befinder dig i EU eller ej. Befinder du dig i EU, vil du typisk have en begrænset mængde data tilgængelig som en del af dit abonnement. Prisen for overforbrug varierer meget fra udbyder til udbyder, så du bør altid tjekke priserne for dit teleselskab, før du tager på rejse. Samme er gældende, og måske endda endnu mere vigtigt, såfremt rejsen går til et land uden for EU. Hos Samlino er der altid penge at spare - Blandt andet ved at sammenligne din bilforsikringkaskoforsikring eller Tesla forsikring. Uanset hvad, kan du også beregn din bilforsikring.