Nedtælling: Får du penge tilbage i skat?

|Posted by | Lån, Tips og tricks
Tags: , , , ,

Lige rundt om hjørnet venter et af årets mest hektiske øjeblikke på nettet. Nemlig dagen, hvor du finder ud af, om du får penge tilbage i skat. Vi har samlet de vigtigste informationer og råd omkring årsopgørelse. Læs med her.

Sidder du og venter spændt? Så er du ligesom størstedelen af danskerne. For dagen, hvor du finder ud af, om du får penge tilbage i skat i 2023, er lige på trapperne. Er du er forvirret omkring, hvad forskellen på en forskudsopgørelse og årsopgørelse er? Og hvilke informationer der er vigtige at huske? Så har vi de rette råd til dig.

Find ud af hvornår du får penge tilbage i skat 2023. Her får du vigtige råd til at få styr på årsopgørelsen – så du undgår skattesmæk – se med her.

Hvad er en årsopgørelse?

Din årsopgørelse er en oversigt over din skat for det seneste år. Årsopgørelsen ser derfor et år bagud og viser, hvad du har haft af indkomst, fradrag, og hvad du har betalt i skat. Du kan se og rette din årsopgørelse på skat.dk.

Får jeg penge tilbage i skat?

Den 13. marts 2023 vil din årsopgørelse for 2022 være klar. Her kan du se, om du skal have penge tilbage i skat eller har betalt for lidt skat det seneste år.

Hvis du har betalt for meget i skat i 2022, overfører SKAT automatisk pengene til din konto. Har du i stedet betalt for lidt i skat, vil SKAT kræve det skyldige beløb tilbage.

Får du penge tilbage i skat, indsætter SKAT pengene på din konto fra midt april 2023.

Gode råd til at få styr på forskudopgørelse og årsopgørelse

Det danske skattesystem er ret kompliceret at forstå for mange. Derfor er det en god idé at få styr på din forskudsopgørelse og årsopgørelse med nogle få råd – som du får lige nedenfor.

Hvad er forskellen på forskudsopgørelse og årsopgørelse?

Din forskudsopgørelse er din beregning af forventede indtægter det kommende år. Det er ligeledes en beregning af, hvad du skal betale i skat. Din forskudsopgørelse kan du justere løbende, hvorimod årsopgørelsen opgøres én gang om året.

Når det kommer til din årsopgørelse, så er den et regnskab over, hvad du reelt har tjent, og hvad du har betalt i skat det sidste år.

Din forskudsopgørelse kan du se og rette hvert år i november. Årsopgørelsen bliver tilgængelig den 13. marts, hvor du kan se, om du får penge tilbage i skat.

Råd til at få styr på din årsopgørelse

Rigtige mange danskere får et skattesmæk hvert år, fordi de det seneste år ikke har betalt nok i skat. Det er en uheldig situation at stå i. Derfor er det en god idé at holde styr på din årsopgørelse, så du undgår at betale penge tilbage i skat.

 1. Tjek og ret årsopgørelse
  Når du modtager din årsopgørelse til marts, se om din indkomst og dine andre oplysninger er korrekte. Er de ikke korrekte, skal du rette dem, så de reelt set passer.

  Samme gælder, når du midt april kan rette i din forskudsopgørelse. Du skal derfor ændre din forskudsopgørelse, så den passer til din reelle økonomiske situation – så undgår du skattesmæk.

  Er der sket større ændringer i dit liv, skal du skrive det ind i din forskudsopgørelse. Det kan eksempelvis være ændrede lån, nyt job, lønforhøjelse, ændrede pensionsindbetaling, start eller slut på ratepensioner, skilsmisse eller ny bolig.

 2. Hold øje med hovedkort og bikort
  Skal du betale penge tilbage i skat, kan det være fordi, du har brugt dit hovedkort forkert. Du må kun bruge dit hovedkort ét sted, og det skal være dét sted, hvor du tjener mest.

  Hvis du har brugt hovedkortet mere end ét sted, så har du fået for meget udbetalt det seneste år – derfor skal du betale penge tilbage i skat.

 3. Brug fradrag
  Husk at bruge de fradrag, du er berettiget til. Hvis du ikke har fået tilføjet dit kørselsfradrag på din forskudsopgørelse, eller andre fradrag, skal du huske at ændre oplysningerne, når du modtager din årsopgørelse.

 4. Har du gæld?
  Har du optaget et lån, vil en del af gælden bestå af lånets renteudgifter, som er det beløb, du betaler for at låne penge. Har du et lån med renter, har du mulighed for at få fradrag på en del af dine renteudgifter. Rentefradraget gør nemlig, at du kan trække en del af dine renteudgifter fra i skat.

Det er meget vigtigt at finde det billigst mulige lån, når du vil låne penge – og det har vi heldigvis en løsning på hos Samlino.dk.

Du kan nemlig ansøg om lån på her, og få lånetilbud fra flere forskellige banker. På denne måde kan du vælge det billigste lån til lige præcis dine behov.

Ansøg lynhurtigt lån nu! Du modtager tilbuddene med det samme

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *