Menu

Kreditkort

Sammenligning af MasterCards med rejseforsikring

Med MasterCard rejseforsikring har du kreditkort og forsikring samlet i ét

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 22. March 2020 | Læsetid: 7 minutter

mastercard-rejseforsikringRejser og ferier kan i forvejen være en dyr affære, men en rejseulykke du selv skal betale for kan potentielt ruinere dig. Med en MasterCard rejseforsikring får du økonomisk dækning ved uheld på din rejse, og den giver samtidig kompensation ved flyforsinkelser. I denne guide går vi i dybden med, hvordan et MasterCard med rejseforsikring kan være en gavnende løsning.

Hvad er MasterCard rejseforsikring?

Du kender måske MasterCard som dit daglige betalingskort, men vidste du, at du kan få en fordelagtig rejseforsikring, hvis du er kunde hos N26? Det bliver mere og mere almindeligt, at de forskellige udbydere af MasterCards inkluderer en form for rejseforsikring.

Er du typen, der rejser regelmæssigt, har du god grund til at undersøge hvilke muligheder dit valg af kort kan give. Hvis et MasterCard eller kreditkort medfølger en rejseforsikring, vil det typisk betyde, at du er dækket i forbindelse med flyforsinkelser og forsinket baggage – nogle gange skal delforsikringer tilkøbes.

Derudover findes der forskellige MasterCard og kreditkort med et årligt gebyr, hvor en rejseforsikring medfølger

Det er eksempelvis ikke hver gang, at afbestillingsforsikring er inkluderet.

Hvad dækker din MasterCard rejseforsikring?

I tabellen ses eksempler på, hvad din MasterCard rejseforsikring kan dække hos henholdsvis Revolut Premium, N26 You og Bank Norwegian. Afhængig af hvem der udsteder dit MasterCard, kan rejseforsikringens fordele variere. Der tages forbehold for ændringer i bankernes forsikringsbetingelser.

Det skal påpeges at Bank Norwegians kort et et Visa kreditkort og ikke et MasterCard som de andre.

Revolut Premium N26 You Bank Norwegian
Rejseforsikring Ja – hele verden Ja – hele verden Ja – hele verden
Afbestillingsforsikring Nej Ja Ja – hvis du betaler med kortet
Gratis valutahævning Op til 3.000 kr/mdr. 5 pr. mdr. i Euro Ja
Note Gratis lounge adgang Valgfri kortfarve Optjen CashPoints på varekøb op til 75.000 kr.
Gebyr pr. år 720 kr. 810 kr. 0 kr.

I tabellen ovenfor fremgår det, at man hos alle tre udbydere er dækket af en rejseforsikring i hele verden. Dog er det kun N26 You og Bank Norwegian som har afbestillingsforsikring inkluderet. Derudover er Bank Norwegian helt gratis, hvilket er meget fordelagtigt.

Vi anbefaler, at du ser nøje på forsikringsbetingelserne, inden du vælger et kreditkort eller MasterCard med rejseforsikring. Forskellene kan være store, og det kan sagtens hænde, at ét selskab dækker nogle særlige omstændigheder, som andre ikke gør.

Ud over disse mindre kendte udbydere, har Danske Bank, Nordea og Nykredit også tilsvarede MasterCards til deres kunder. Disse kræver dog tit en del ting, som f.eks. at ens privatøkonomi styres fuldstændig igennem den pågældende bank.

Få et MasterCard uden rejseforsikring

Det er muligt, at du allerede har en rejseforsikring med gode vilkår – eksempelvis sammen med din indboforsikring. Søger du i stedet et MasterCard med noget andet nyttigt, tilbydes MasterCards heldigvis også med andre fordele.

Et eksempel på dette er Lunar Way Standard, som er Lunars standard MasterCard. Kortet er 100 % gratis. Du får kortet helt gratis, når du oprettter dig hos Lunar.

Ønsker du et MasterCard, kan du også få det med helt andre fordele. Så slipper du for at betale for en MasterCard rejseforsikring, som du ikke vil få gavn af alligevel.

Undersøg de forskellige kreditkorts fordele

Kreditkort kan have mange forskellige fordele, som du kan bruge under rejsen. Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad de disse kort kan tilbyde.

Det gør det også lettere for dig at vælge det kort, der giver mest værdi for dig. Nogle kreditkort giver eksempelvis fordele og rabatter på biludlejning, hoteller, brændstof, bonusflyvninger, køb af sko, tøj og andre tjenester. Andre kreditkort, som Revolut Premium inkluderer rejseforsikring og adgang til lounges i alverdens lufthavne.

Endvidere kan man med visse kort få en inkluderet og fordelagtig afbestillingsforsikring.

Læs også: 9 sparetips der kan redde dit budget

Bemærk – flere kort kan have de samme fordele, men med forskellige rentesatser eller årlige omkostninger. Du kan spare mange penge ved, at vælge det rigtige kreditkort. Sørg derfor for at sammenligne de forskellige kreditkort med hinanden, før du træffer den endelige beslutning om et kreditkort.

Samtidig med at du tjekker op på alternativerne, kan du blive klogere på kreditkort ved at læse vores gennemgående FAQ nederst på følgende side: FAQ om kreditkort. I modsætning til dit EU-sygesikringsbevis dækker en MasterCard rejseforsikring hjemtransporten i tilfælde af akut sygdom eller tilskadekomst, når du rejser.

Et godt råd: Betal med kreditkort i stedet for kontanter

I stedet for at trave din rejsedestination tynd efter en pengeautomat, er det klart mest fordelagtigt, at du benytter dit kreditkort i butikker og på restauranter, når det er muligt. Det er først og fremmest lettere, og du får samtidig et godt overblik over det beløb, du har brugt i løbet af ferien.

Et MasterCard kan bruges rigtig mange steder i verden, så det giver god mening, at få MasterCard rejseforsikring sammen med kreditkortet. Udover rejseforsikring bør du også læse om sikkerhed på kreditkort, hvis du vil undgå svindel og misbrug af dit kort.

Hvis du har inderlommerne fulde at mønter og sedler, kan du være direkte uimodståelig for en langfingret lommetyv. Vær derfor altid ekstra forsigtig med store mængder kontanter i udlandet. Er du alligevel nødt til at bruge kontanter, er det bedst at hæve pengene fra din konto i lokal valuta.

Nogle pengeautomater i udlandet giver dig mulighed for at hæve beløbet i danske kroner, men hvis du vælger den lokale valuta, er kurserne typisk mere fordelagtige. Hæver du eller betaler elektronisk i den lokale valuta, får du din egen banks valutakurser, hvilke ofte er bedre end eksempelvis en vekselbod i lufthavnen.

Hvorfor vælge et MasterCard med rejseforsikring?

Med Revolut Premium får medfølger en rejseforsikring, og det kan være en god investering. DR bragte i juni 2016 en historie om Martin Heckscher, som var kommet galt af sted på en ferie i Frankrig mens han paraglidede.

Han var ikke ordentlig dækket af sin forsikring og endte med at skulle betale 69.292 kr. for hjemtransporten. Penge som han kunne have fået erstattet af sit forsikringsselskab, hvis han havde været ordentligt dækket.

Læs også: Saml dit TV og internet og spar tusindvis af kroner

Denne historie understreger blot hvor vigtigt det er, at du har sørget for en rejseforsikring inden du begiver dig ud i den store vide verden. Det kan for mange være en fordel at tegne rejseforsikring som et led i ens kreditkortløsning.

Vi henviser endnu engang til MasterCard rejseforsikring, fordi det er en effektiv og simpel løsning – det vil ofte være en del billigere, end hvis man tegner forsikringen separat. Når du tegner en rejseforsikring som et led i din kreditkortløsning, vil forsikringen oftest dække et helt år, og du kan også ofte sagtens tegne den så den dækker hele din familie, og ikke kun dig selv.

Det blå EU-sygesikringsbevis dækker ikke altid

Selvom mange danskere tror, de er godt dækket ind af det blå sygesikringskort, er beviset faktisk kun gældende i EU-lande samt Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz. Det betyder altså, at du kun er dækket ved akut sygdom/tilskadekomst samt kroniske sygdomme, hvis du opholder dig i et af de ovenstående lande.

Du skal altid medbringe det blå EU-sygesikringskort på dine rejser indenfor EU. Det viser, at du har ret til de samme sundhedsydelser på de samme vilkår som borgerne i det land, du opholder dig i.

Det vil typisk betyde, at du kommer til at betale en del af en eventuel behandling selv. Kortet dækker desuden ikke udgifter til hjemtransport.

Læs også: Pristjek: Her får du den billigste tv-pakke!

Hvis du ønsker at være dækket af forsikringen i ovenstående situationer, frem for selv at skulle betale, skal du altså tegne en rejseforsikring. Det er dog, som sagt helt op til dig, om du inkluderer rejseforsikringen i din indboforsikring, kreditkort eller tegner en separat rejseforsikring.

Kreditkort med rejseforsikringer

  • Bank Norwegian
  • Revolut Premium
  • Revolut Metal
  • N26 You
  • N26 Metal
  • SEB Eurocard – kun afbestillingsforsikring
  • SEB Eurocard Gold
  • SEB Eurocard Platinum – inkluderer VIP-lounges

Disse 8 kreditkort og MasterCard giver dig i forskellige grader en rejseforsikring. De specifikke rejseforsikringsbetingelser rækker vidt fra kort til kort, så vi anbefaler at du kigger på deres hjemmeside efter disse.

Øverst i artiklen ser du en sammenligning af tre banker, der alle tilbyder kort med rejseforsikring. Når den samme type kreditkort udbydes af flere udbydere, er der grund til sammenligning. Både i forhold til pris og andre fordele som banken giver dig i sammenhæng med kreditkortet.

Leder du efter Kreditkort?

Med det rigtige kreditkort kan du spare mange penge