Menu

FAQ til Mobilabonnementer

Hvorfor bruge Samlino.dk?
Det er dejligt at gøre en god handel og få mest muligt ud af sine penge - derfor skal du bruge Samlino.dk. Vi skaber gennemsigtighed i de forskellige produkter, ved at sætte dem over for hinanden. Vi har udarbejdet filtre, der gør det let for dig at indsætte dine præferencer for pris,dataforbrug, taletid mm., og så sammenligner vi de forskellige udbydere ud fra dine præferencer. Du skal derfor bruge Samlino.dk, hvis du ikke har i sinde at betale for meget, og ønsker få skabt et overblik over markedet for eksempelvis mobilabonnementer.
Hvordan sammenligner jeg mobilselskaber på Samlino.dk?
Du går ind på Samlino.dk under mobilabonnementer, og vælger om du vil have en pakkeløsning, med et bestemt antal timers taletid og data, eller om du vil have en løsning, hvor du betaler for forbrug. Dernæst kan du bruge vores filtre til eksempelvis at få alle udbud fra et specifikt teleselskab. Du kan også sortere på taletid, data og pris for at sammenligne de forskellige mobilpakker. Hvis du specifikt søger et abonnement uden binding, kan du også filtrere dette. Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker, at 4G netværket skal være inkluderet i prisen. På den måde, får du som forbruger overskuelig information om priser på mobilabonnementer på hele markedet med meget få klik på musen.
Hvad skal jeg fokusere på, når jeg vælger teleselskab?
Du skal fokusere på dine behov! Vi har lavet filtre, der gør det muligt for dig kun at se tilbud, som matcher dine behov. Derfor kan du frasortere alle de mobilabonnementer, som har under en vis mængde taletid og data. Endvidere har du også mulighed for kun at se abonnementer, der har 4G internet, inkluderet musik eller ubegrænset SMS og MMS. Derfor er Samlino.dk den perfekte sammenligningsside til at skabe overblik over indholdet i de forskellige mobilabonnementer.
Kan jeg beholde mit gamle nummer hvis jeg skifter mobilabonnement?
Ja, du kan altid beholde dit gamle nummer. Alle mobilselskaber tilbyder, at du kan få flyttet dit gamle nummer med over til det nye abonnement. Når du trykker på ”Bestil nu” på Samlino.dk, sendes du til teleudbyderens hjemmeside, og i forbindelse med bestillingen af dit nye mobilabonnement kan du vælge, hvorvidt du vil have nyt nummer, eller beholde det gamle.
Hvad er forskellen på 3G og 4G netværk?
Den store forskel ligger i, at 4G netværket er specielt designet til internetkommunikation, mens 3G oprindelig er designet til telefonopkald. En af de største forskelle mellem 3G- og 4G netværk er de udbudte downloadhastigheder. Oprindeligt var downloadhastigheden på 3G netværket fra 0,6 til 1,4 Megabit per sekund. Det nye 4G netværk, der er baseret på LTE teknologi, tilbyder downloadhastigheder på op til 100 Mbit i sekundet. Det er kun de ”nyere” smartphones, som kan køre på 4G netværk – så undersøg om din telefon kan bruge 4G netværk, inden du begynder at sammenligne priserne på Samlino.dk. Du kan blandt andet bruge Samlino.dks filtre til kun at søge på abonnementer, hvor 4G er inkluderet i prisen.
Hvad nu hvis min bindingsperiode ikke er slut, kan jeg så stadig skifte mobilabonnement?
Du bør vente med at skifte abonnement, til din bindingsperiode er løbet ud, hvis du eksempelvis har tegnet et abonnement med afbetaling på en mobiltelefon. Der er dog mulighed for at betale det resterende beløb, man skylder for telefonen til udbyderen og derefter skifte abonnement.
Kan jeg opgradere eller nedgradere mit abonnement, som det passer mig?
Når du har tegnet et abonnement med en udbyder, vil du ofte kunne skifte til et mindre eller større abonnement uden at skulle betale et oprettelsesgebyr. Det er dog individuelt for hver teleudbyder.
Hvordan bliver mit dataforbrug beregnet?
Dit dataforbrug bliver udregnet på baggrund af hvor mange MB-data, du downloader hver måned. Det er primært når man streamer film og videoer, at man virkelig bruger mange MB-data. Eksempelvis bruger man ca. 2,5 MB på at sende og modtage op mod 100 e-mails og mellem 5-20 MB at downloade en app. Til gengæld kan man bruge helt op mod 600MB på at streame 1 times video på filmtjenester som Netflix eller Viaplay via din mobil eller tablet. Du kan se dit forbrug, hvis du logger ind på din nuværende mobilabonnementsudbyders hjemmeside. Telefonen registrerer også forbruget selv, men så skal du nulstille tælleren hver måned.
Kan jeg få et dataabonnement til min iPad eller tablet?
I mange abonnementer kan du få et ekstra sim-kort til en tablet, hvor du kan dele datamængden fra dit mobilabonnement. Så når du er på farten og gerne vil anvende din tablet til at gå på nettet, kan du anvende den dataaftale, du allerede har købt til din mobiltelefon.

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere
Jonas, adm. direktør - This Recording Company, København

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev

Seneste nyt

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om finansielle produkter og markedssammenligning. Se alle nyheder