Guide: 5 måder at finansiere din renovering af badeværelse

|Posted by | Alle opslag, Højrentekonto, Kreditkort, Lån

Renovering af badeværelse

Overvejer du en renovering af dit badeværelse? Et nyt og moderniseret badeværelse er mere end bare en nydelse. Et nyt badeværelse kan nemlig også mindske dine månedlige udgifter for eksempelvis vand og varme. Hvis du overvejer, at investere i et nyt badeværelse, så skal du gøre dig grundige overvejelser om, hvordan din renovering skal finansieres.

Lav et budget for din renovering af dit badeværelse

Når du skal starte på et sådan projekt, som at lave et nyt badeværelse, skal du have et overblik over, hvad det kommer til at koste. Prisen afhænger af rigtig mange forskellige ting – det kan blandet andet være: størrelsen på rummet, hvor meget der skal laves, og hvilke materialer du vil bruge. Derfor skal du starte med at lave et budget, som inkluderer alle udgifterne. Til at starte med, vil du komme til at forholde dig til overslagspriser, da det er svært at lave en fuldkommen oversigt, men efterhånden som flere detaljer om projektet falder på plads, kan du også lave dit budget mere præcist.

Husk, at det er normalt for byggebranchen, at beskæftige sig med priser uden moms, hvilket du derfor selv skal lægge til, når du beregner dit budget. Det er også vigtigt, at du allerede fra start af forbereder dig på, at byggeprojekter oftest bliver dyrere end planlagt, hvorfor det er en god ide at overestimere omkostningerne lidt. 

Tidligt i processen skal du tage stilling til, hvordan du vil finansiere dit byggeprojekt. Vi vil her fokusere på, hvilke forskellige muligheder der er, og hvad der bedst kan svare sig. Dog er det ikke en bestemt finansiering, som vil passe bedst til alle, og vi vil derfor komme ind på forskellige muligheder.

Læs også: Lavinestrategien: betal gæld af hurtigt

1. Finansier badeværelset med din opsparing

Hvis du har en opsparing, som kan finansere din renovering af dit badeværelse, vil denne helt klart være en fordel at bruge. Dette vil nemlig være den billigste løsning, eftersom du undgår at skulle betale renter, som du ellers skal, hvis du tager et lån. Men har du planlagt, at din opsparing skal bruges på noget andet, så kan vi anbefale, at du sætter dine penge ind på en højrentekonto, så dine penge ikke mister sin værdi på grund af inflationen.

2. Finansier badeværelset med dit kreditkort

Kun i tilfælde af en mindre renovering, er det en fordel, at du bruger dit kreditkort. Grunden til dette er, at du betaler det fulde beløb en gang, og at du herefter kun skal betale af på din kredit til den pågældende udbyder, hvilket er en dyr løsning. 

3. Finansiere badeværelse med afbetaling 

Nogle firmaer tilbyder, at du kan finansiere dit nye badeværelse igennem dem. Fordelen ved dette er, at nogle tilbyder at gøre det med rentefrihed og gebyrfrie afbetalingsmuligheder. På den måde er deres tilbagebetalingsmetode ret fleksibel, da du får lov til at betale et mindre beløb over en aftalt periode. Nå du får et tilbud fra det pågældende firma skal du være opmærksom på, at ÅOPen er 0%. Dette tal viser nemlig alle udgifter, der er inkluderet i de årlige omkostninger i procent. En god ide er at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer, sådan at du får den bedste løsning til dine behov. Derudover kan du måske drage fordel af mængderabat, hvis du køber mange ting hos et bestemt firma. Du skal ikke være bleg for at spørge.

Læs også: Har du styr på hvad ÅOP er? De tre vigtigste bogstaver!

4. Finansier badeværelset med din boligs friværdi

Ikke alle har mulighed for at tage et lån i det hus de ejer, men, hvis du er en af dem, der har muligheden for at gøre det, betyder det, at du kan tage et lån i dit hus friværdi, som et realkreditlån. Fordelen ved dette lån er, at de har en lavere rente end et almindeligt lån. Du kan låne op til 80% af friværdien, men hvis du i forvejen har restgæld på dine lån i boligen, så skal dette selvfølgelig inkluderes i beregningerne. Eksempelvis: Hvis du ejer en bolig til 1.6000.000 kroner, så er du berettiget til at låne 1.280.000 kroner. Hvis du har restgæld på dine lån i boligen til en værdi af 9.000.000 kroner, betyder det, at du har 380.000 kroner tilbage, du kan låne for.

5. Finansier badeværelset med et forbrugslån

Hvis du vælger at tage et forbrugslån, betyder det, at du låner uden sikkerhed – det vil helt konkret sige, at du låner uden at pantsætte nogle af dine ejendele. En væsentlig ting er derfor, at renten også ofte er højere på forbrugslån, end de er på lån, hvor man bliver bedt om at stille sikkerhed. Hvis du vælger sådan et lån, kan du selv bestemme hvor lang tid du vil være om, at betale dit lån tilbage. Dog skal du være sikker på, at du har rådighed i dit månedlige budget til at betale for lånet. Det er i dag blevet nemmere, at sammenligne ens lånemuligheder, hvilket giver dig mulighed for at finde den bedste løsning for dig og din økonomi. En god idé er, at være opmærksom på, hvor høj ÅOPen er, da det giver dig et godt udgangspunkt for at finde den billigste løsning. 

Andreas Pedersen

Om Andreas Pedersen

21-årige Andreas K. B. Pedersen sidder med Samlino.dks markedsføring og interesserer sig meget for forbrugertendenser samt digitalisering, som han studerer nærmere på Handelshøjskolen i København ved siden af sit arbejde hos Samlino.dk. Stil ham et spørgsmål i kommentarsporet herunder!