Husforsikring: Så stor er prisforskellen!

|Posted by | Alle opslag, Forsikring

Husforsikring

Ønsker du at få en billigere husforsikring? Hos Samlino.dk har vi sammenlignet priserne på husforsikring hos 6 forsikringsselskaber, så du kan få et overblik over de forskellige prisniveauer. En undersøgelse fra 2017 viser, at du kan spare op mod 5.837 kroner om året, hvis du vælger det billigste selskab frem for det dyreste. Du kan dermed spare rigtig mange penge, hvis sammenligner priserne på markedet.

Hvad er en husforsikring?

En husforsikring er, som det ligger i ordet, en forsikring der dækker en række skader på dit hus. En husforsikring dækker selve huset, men ikke det indhold der er inde i dit hus. Med andre ord dækker din husforsikring skader på bygningstilbehør og faste installationer. Ønsker du en forsikring, der dækker indholdet i dit hus, bør du i stedet købe en indboforsikring.

Tager du et realkreditlån i forbindelse med købet af dit hus, vil det ofte være et krav fra realkreditinstituttets side, at du samtidig tegner en husforsikring. Der kan dog være stor prisforskel på husforsikringer, og du bør derfor altid sammenligne priserne før du vælger husforsikring.

Priser på husforsikring
Selskab Selvrisiko Årlig pris
 NEXT Forsikring  4.000 kr. 1.926 kr.
 Nem Forsikring 3.495 kr. 2.065 kr.
 IF-skadeforsikring 3.000 kr. 2.181 kr.
 Alm. Brand 3.000 kr.  2.588 kr.
Nykredit  3.900 kr. 2.731 kr.
 Gjensidige Forsikring  3.900 kr.  2.991 kr.
KF Forsikring 4.136 kr.  3.179 kr.
Tryg 3.438 kr. 6.942 kr.
Codan 3.480 kr.  7.763 kr.
Priser indhentet 1. november, 2017.
Bemærk venligst at priserne er baseret på et gennemsnit af priserne for to repræsentative testpersoner.
Sammenlign husforsikringSe priser fra 6 selskaber på 2 min.

Next Forsikring: Den billigste husforsikring

Undersøgelsens billigste husforsikring kan du få hos Next Forsikring. Next Forsikring tilbyder en husforsikring til en årlig pris på 1.926 kroner, med en selvrisiko på 4.000 kroner. Forsikringen fra Next Forsikring inkluderer husejeransvar, som dækker, hvis du, for eksempel, har glemt at feje sne, og nogen af denne grund kommer til skade.

Derudover dækker forsikringen også ved bygningsbrand, som blandt andet dækker brand, kortslutning og lynnedslag. Endvidere får du også en bygningskasko med i husforsikringen fra Next Forsikring. En bygningskasko dækker skader som, for eksempel, storm, skybrud, hærværk og indbrud. Endeligt dækker husforsikringen også glas, sanitet og retshjælp.

Næstbilligst er forsikringen fra Nem Forsikring. Husforsikringen har en årlig pris på 2.065 kroner, med en selvrisiko på 3.495 kroner. Husforsikringen fra Nem Forsikring inkluderer ligeledes bygningsbrand, bygningskasko og glas og sanitet.

Ønsker du en lidt lavere selvrisiko, kan du også overveje husforsikringen fra IF Forsikring, hvor du får en selvrisiko på 3.000 kroner, til en årlig pris på 2.181 kroner. Du kan også få en selvrisiko på 3.000 kroner hos Alm. Brand, hvis husforsikring koster 2.588 kroner årligt.

Hvilken husforsikring bør jeg vælge?

Når du skal vælge den bedste husforsikring til dine behov, er det vigtigt at tænke på, hvilke behov du selv har, og om specifikation ved dit hus gør, at du har behov for nogle specielle tilkøbsforsikringer. Ligesom med andre slags forsikringer, giver de fleste husforsikringer dig en grunddækning, som dækker de mest basale krav du måtte have til en husforsikring. Du har dog også mulighed for at tilkøbe en række tilkøbsforsikringer, hvis du ønsker en højere dækningsgrad.

Du kan, for eksempel, tilkøbe en rør- og kabelskadeforsikring, der dækker skader på alle skjulte rør og elkabler i huset. Endvidere kan du også tilkøbe en insekt- og svampeforsikring, der dækker, hvis dit hus bliver angrebet af små skadedyr eller svamp. Endeligt kan du også overveje at tilkøbe en stikledningsforsikring, der dækker omkostningerne, der måtte opstå ved de stikledninger, der går fra dit hus og ud til vejen.

Har du ansvaret for kloakrør, varmerør eller lignende, kan dette være en fordelagtig tilkøbsforsikring for dig. Hvilke tilkøbsforsikringer du kan få varierer dog fra selskab til selskab, og du bør derfor altid orientere dig hos din udbyder, og undersøge hvilke tilkøbsforsikringer du bør vælge.

Sådan er priserne udregnet

Prisen på en husforsikring udregnes ud fra en række personlige faktorer, såsom alderen på dit hus, størrelsen på dit hus, typen af tagbeklædning og husets beliggenhed. Af denne årsag er priserne i denne undersøgelse et gennemsnit af to repræsentative testpersoner.

I undersøgelsen har vi valgt selskabets billigste løsning. Du bør altid selv sammenligne priserne på husforsikring til dit hus, hvis du vil have din personlige pris oplyst. Generelt bør du altid sammenligne priserne på dine forsikringer, da der kan være mange penge at spare ved at vælge det billigste selskab. Med Samlino.dks gratis sammenligningsportal, kan du hurtigt og nemt sammenligne priserne på bilforsikring, kaskoforsikring og Tesla forsikring.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *