Husforsikring: Så stor er prisforskellen!

|Posted by | Alle opslag, Forsikring

Husforsikring

Ønsker du at få en billigere husforsikring? Hos Samlino.dk har vi sammenlignet priserne på husforsikring, så du kan få et overblik over prisniveauet hos de forskellige forsikringsselskaber. Undersøgelsen viser, at du kan spare op mod 5.837 kroner om året, hvis du vælger det billigste selskab frem for det dyreste. Der kan derfor være mange penge at spare, hvis du sammenligner priserne på markedet.

Hvad er en husforsikring?

En husforsikring er, som det ligger i ordet, en forsikring der dækker en række skader på dit hus. En husforsikring dækker selve huset, men ikke det indhold der er inde i dit hus. Med andre ord dækker din husforsikring skader på bygningstilbehør og faste installationer. Ønsker du en forsikring der dækker indholdet i dit hus, bør du i stedet købe en indboforsikring.

Tager du et realkreditlån i forbindelse med købet af dit hus, vil det ofte være et krav fra realkreditinstituttets side, at du samtidig tegner en husforsikring. Der kan dog være stor prisforskel på husforsikringer, og du bør derfor altid sammenligne priserne før du vælger husforsikring.

Priser på husforsikring
SelskabSelvrisikoÅrlig pris
 NEXT Forsikring 4.000 kr.1.926 kr.
 Nem Forsikring3.495 kr.2.065 kr.
 IF-skadeforsikring3.000 kr.2.181 kr.
 Alm. Brand3.000 kr. 2.588 kr.
Nykredit 3.900 kr.2.731 kr.
 Gjensidige Forsikring 3.900 kr. 2.991 kr.
KF Forsikring4.136 kr. 3.179 kr.
Tryg3.438 kr.6.942 kr.
Codan3.480 kr. 7.763 kr.
Priser indhentet 1. november, 2017.
Bemærk venligst at priserne er baseret på et gennemsnit af priserne for to repræsentative testpersoner.

Next Forsikring: Den billigste husforsikring

Undersøgelsens billigste husforsikring kan du få hos Next Forsikring. Next Forsikring tilbyder en husforsikring til en årlig pris på 1.926 kroner, med en selvrisiko på 4.000 kroner. Forsikringen fra Next Forsikring inkluderer husejeransvar, som dækker, hvis du, for eksempel, har glemt at feje sne, og nogen af denne grund kommer til skade.

Derudover dækker forsikringen også ved bygningsbrand, som blandt andet dækker brand, kortslutning og lynnedslag. Endvidere får du også en bygningskasko med i husforsikringen fra Next Forsikring. En bygningskasko dækker skader som, for eksempel, storm, skybrud, hærværk og indbrud. Endeligt dækker husforsikringen også glas, sanitet og retshjælp.

Næstbilligst er forsikringen fra Nem Forsikring. Husforsikringen har en årlig pris på 2.065 kroner, med en selvrisiko på 3.495 kroner. Husforsikringen fra Nem Forsikring inkluderer ligeledes bygningsbrand, bygningskasko og glas og sanitet.

Ønsker du en lidt lavere selvrisiko, kan du også overveje husforsikringen fra IF Forsikring, hvor du får en selvrisiko på 3.000 kroner, til en årlig pris på 2.181 kroner. Du kan også få en selvrisiko på 3.000 kroner hos Alm. Brand, hvis husforsikring koster 2.588 kroner årligt.

Hvilken husforsikring bør jeg vælge?

Når du skal vælge den bedste husforsikring til dine behov, er det vigtigt at tænke på, hvilke behov du selv har, og om specifikation ved dit hus gør, at du har behov for nogle specielle tilkøbsforsikringer. Ligesom med andre slags forsikringer, giver de fleste husforsikringer dig en grunddækning, som dækker de mest basale krav du måtte have til en husforsikring. Du har dog også mulighed for at tilkøbe en række tilkøbsforsikringer, hvis du ønsker en højere dækningsgrad.

Du kan, for eksempel, tilkøbe en rør- og kabelskadeforsikring, der dækker skader på alle skjulte rør og elkabler i huset. Endvidere kan du også tilkøbe en insekt- og svampeforsikring, der dækker, hvis dit hus bliver angrebet af små skadedyr eller svamp. Endeligt kan du også overveje at tilkøbe en stikledningsforsikring, der dækker omkostningerne, der måtte opstå ved de stikledninger, der går fra dit hus og ud til vejen.

Har du ansvaret for kloakrør, varmerør eller lignende, kan dette være en fordelagtig tilkøbsforsikring for dig. Hvilke tilkøbsforsikringer du kan få varierer dog fra selskab til selskab, og du bør derfor altid orientere dig hos din udbyder, og undersøge hvilke tilkøbsforsikringer du bør vælge.

Sådan er priserne udregnet

Prisen på en husforsikring udregnes ud fra en række personlige faktorer, såsom alderen på dit hus, størrelsen på dit hus, typen af tagbeklædning og husets beliggenhed. Af denne årsag er priserne i denne undersøgelse et gennemsnit af to repræsentative testpersoner.

I undersøgelsen har vi valgt selskabets billigste løsning. Du bør altid selv sammenligne priserne på husforsikring til dit hus, hvis du vil have din personlige pris oplyst. Generelt bør du altid sammenligne priserne på dine forsikringer, da der kan være mange penge at spare ved at vælge det billigste selskab. Med Samlino.dks gratis sammenligningsportal, kan du hurtigt og nemt sammenligne priserne på bilforsikring.

 

Andreas Pedersen

Om Andreas Pedersen

21-årige Andreas K. B. Pedersen sidder med Samlino.dks markedsføring og interesserer sig meget for forbrugertendenser samt digitalisering, som han studerer nærmere på Handelshøjskolen i København ved siden af sit arbejde hos Samlino.dk. Stil ham et spørgsmål i kommentarsporet herunder!