Studiecaféer i København: Find de bedste her

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Bredbånd, Tips og tricks
Tags: , ,

Billige studiecaféer i københavn

Med studie hører gruppearbejde, og det fungerer altså bare bedst i rolige omgivelser. Alt for ofte oplever man som studerende at stå uden noget sted at være, fordi alle lokaler på skolen er optagede, og lektielæsning på Baresso for tredje uge i streg gør bare ikke noget godt for din økonomi.

Sammenlign +100 mobilabonnementer Få et billigere abonnement end din studiekammerat

Derfor har vi fundet frem til 14 studievenlige caféer i København, som alle tilbyder gratis WIFI, billig kaffe, en god atmosfære og budgetvenlige priser.

Paludan Bogcafe

Caféen er, med sin centrale placering på Fiolstræde i indre by, blevet samlepunkt for mange studerende i København, som benytter sig af den gratis WiFi og varme kaffe. Der er en næsten biblioteksagtig stemning på Paludan Bogcafé, hvor de imponerende bogreoler tårner sig op. Caféen tilbyder desuden studierabat på drikkevarer, mad og søde sager.

Bevar’s

Denne cafe ligger på Ravnsborggade på Nørrebro, og her er der lagt op til, at du benytter stedet som arbejdsrum i dagstimerne. Hvis du bliver hængende til aftentid, kan du opleve caféens aften set-up med mad, stearinlys, musik og fest.

Cafe Retro

De særprægede retromøbler og den knitrende pejs danner rammerne om en hyggelig atmosfære med plads til at fordybe sig i studierne. Cafe Retro i Knabrostræde er ikke nogen helt almindelig cafe – den drives af over 100 frivillige medarbejdere, og overskuddet går til sociale og humanitære projekter i udviklingslandene. Du kan derfor drikke din kaffe med god samvittighed!

Studenterhuset

På Købmagergade ligger Studenterhuset, som danner rammerne for et godt studiemiljø med fri WiFi-adgang, billig kaffe og mange stikkontakter. Som en bonus arrangerer Studenterhuset mange arrangementer i fritiden og serverer endda billige øl til studerende om fredagen.

Cafe Nutid

Cafeens placering på Sankt Peders Stræde gør den lettilgængelig, og der er plads til større studiegrupper. Det er en non-profit-café, og du kan købe økokaffe til bare 10 kr.! Cafe Nutid arrangerer desuden koncerter og andre fede events.

The Laundromat Cafe

Du finder cafeen på den pulserende Elmegade på Nørrebro, og her kan du sætte en vaskfuld tøj over samtidig med, at du får klaret dit skolearbejde – på den måde slår du to fluer med et smæk! Caféen har desuden åbnet op på både Gammel Kongevej på Frederiksberg og Århusgade på Østerbro, og der serveres en lækker brunch på alle caféens placeringer.

Cafe Plenum

Tag studiegruppen med til Sankt Hans Torv, hvor du finder denne inspirerende café. På de indvendige murstensvægge står citater fra store litteraturhistorikere, filosoffer og politikere – heriblandt Benny Andersen, Friedrich Nietzsche og John F. Kennedy.

Absalon, Vesterbro

Absalon Kirke kan findes på Sdr. Boulevard, efter Lennart Lajboschitz – grundlægger af lavprisbutikken Tiger – købte kirken i 2014, og han har siden givet den en kreativ overhaling på både udseende og koncept. Absalon er nu et både studie- og pensionistvenligt medborgerhus med yoga, banko, bordtennis, fællesspisning og evigt fyldte kaffekolber. Kirkerummet er blevet udstyret med langborde, farver, planter og en budgetvenlig café, som har åbent hver dag fra 07-00. Det betyder, at der både er plads til morgenkaffe til de friske og lange aftener under koret til natteravnene. Derudover er der all you can eat-wifi og gratis genopfyldning af kaffen på ’høflig selvbetjenings’-manér. Er man ikke til mødregrupper og bordtennisbolde, kan man vælge at sætte sig i de dertil indrettede faciliteter ovenpå og arbejde nogenlunde uforstyrret. Kaffe: 10 kr + refill. Aftensmad: Daglig fællesspisning 50 kr. Derudover har Absalon også et givende kulturelt program, som styrker lokalsamfundets kunstnere og giver besøgende en god oplevelse.

Biblioteket på Design Museum Danmark, København K

Hvis man bevæger sig ind i Frederiksstaden med sin computer i tasken, ligger der et semihemmeligt arbejdsrefugium i Bredgade. Det smukke bibliotek på Designmuseum Danmark ligger hengemt bag caféen. Det er typisk elever på de kreative uddannelser, der kender og benytter biblioteket, og de har på en eller anden måde formået at bevare hemmeligheden om et af Københavns smukkeste biblioteker og læsesale – måske fordi man kan være helt sikker på, at man har arbejdsro? De traditionelle biblioteksdyder hersker nemlig, så der er så stille, at man ville kunne høre knappenålen ramme marmorgulvet, skulle den falde. Skønt der er en café tilknyttet museet, opererer de ikke med SU-venlige priser. Ikke desto mindre kan man smøre sig en madpakke og nyde den i grønnegården, hvis vejret er godt. Det er gratis at besøge biblioteket, butikken og grønnegården på Design Museum Danmark, men skal man rundt på museet, må man betale entré.

Tjek Bredbånd i København

Sidecar, Nørrebro

På en lidt glemt og gemt sidegade til Rantzausgade er der en café, der hurtigt har opnået popularitet. Den er godt nyt for de morgenfriske på Nørrebro, da dørene allerede åbner klokken 8:00 om morgenen. Sidecar har fået masser af ros for sine smukke avocado-madder, og på Yelp beskrives stemningen som ’hipster-hyggelig’, der tilsyneladende er en god ting. Caféen er hyggeligt indrettet uden, at der er givet køb på det praktiske; der er velfungerende wifi og mange stik til den medbragte bærbare. Her kan man arbejde fra morgen til aften, hvis det er nødvendigt, for de lukker nemlig først 22.30 man-ons og 00.30 tor-fre. Menuen består af ordentlige råvarer til fornuftige priser, så hvis man ikke lader sig forskrække af musik og mennesker, er Sidecar et lækkert, nyt arbejdssted for de digitale nomader og studerende.

Bang og Jensen, Vesterbro

Den gamle traver på Vesterbro, som måske blev åbnet af to ludfattige musikere med gulsot engang i 90’erne, fortjener bestemt en plads på listen. Der er nemlig altid billig kaffe på kanden på det gamle apotek tæt ved Enghave Plads, og med i prisen får man en gratis genopfyldning. I dagtimerne er tempoet behageligt og stemningen lægger op til, at man arbejder. Og der er pladser nok. Uagtet om du er til de mørkere kroge eller høje borde ved vinduerne, er det stort set altid ladsiggørligt at få et bord i dagtimerne. Lokalerne er gamle, så det vrimler ikke med stik – men de er der! Bang og Jensen giver god mening for alle, der flittigt tilbringer timer foran skærmen med spandevis af kaffe. Det er med andre ord ikke mærkeligt, at Bang og Jensen dagligt agerer ”hjemmekontor” for mange studerende, freelancere og andre digitale nomader i København.

Vi mødtes gennem Ruden, Ydre Nørrebro

På Heimdalsgade finder man denne lille café, som for nyligt er genåbnet med nye ejere. Der er fokus på kaffen, den hjemlige stemning og ordentlig morgenmad, og derudover er priser studievenlige. I hverdagene åbner de klokken 9:00 og lukker igen klokken 19:00, så man kan få en hel arbejdsdag her. Det klæder ydre Nørrebro at have en lokal oase, som er oplagt at benytte som midlertidig studie- og freelancearbejdsplads, når man trænger til lidt afveksling. Indretningen er behagelig og hjemlig uden at blive for doven. Der er indrettet med gamle møbler, så man kan snildt slå sig ned og sidde godt, mens man arbejder. Hele bagvæggen er en kridttavle, hvor der bliver skrevet hyggelige beskeder. Caféens udseende præges af de store ruder ud til gaden, hvoraf navnet kommer fra, så man kan følge med i, hvad der sker på en hengemt sidegade ikke langt fra Nørrebro station.

NOHO, Kødbyen

I Kødbyen er der de sidste år poppet et par af de såkaldte kontorhoteller op. Saml-selv-kontorer hvor mindre- og enkeltmandsvirksomheder kan leje sig ind i et etableret kontormiljø og på den måde have et fællesskab med andre, skønt de ikke arbejder med det samme. Et af de steder hedder NOHO. Og NOHO har en rigtig lækker café, hvor overetagens iværksætterstemning siver ned gennem loftet og smitter af på lokalerne. Caféen er indrettet til formålet – der skal arbejdes. Op ad en grøn plantevæg står små og større arbejdsborde, så man kan sidde uforstyrret med sine bøger og noter, og skal man have en kop kaffe og en snak, er der blødere stole i den anden side. Facilitetsmæssigt kan NOHO det hele. Priserne er ikke vildt SU-venlige, men hvis man prioriterer arbejdsmiljøet højest, er der rigtig gode vilkår, og derfor kan man sagtens blive hængende og drikke fyraftensdrinks, når dagens mål er nået.

Riccos Kaffebar, Østerbro

Riccos fjerde kaffebar i Ryesgade er en af de bedre Riccos. Caféen er i to etager, og der er en hjemlig dagligstuestemning, så man, alt efter hvor man vælger at placere sig, kan arbejde nogenlunde uforstyrret. De laver desuden en glimrende æggemad, og kaffen er billig og altid god. Hvis man har brug for en lille tænkepause i løbet af dagen, kan man betragte de forbipasserende hundeluftere og andre lokale, når de traver forbi vinduerne. Caféen er åben fra 8:00-22:00, så det er muligt at blive hængende her hele dagen, hvis der skal lægges mange timer i en opgave op til en deadline. Riccos Kaffebar findes mange steder i København, så der er hjælp til den kaffetørstige arbejdende uagtet, hvilken bydel man huserer i.

Billigt bredbånd

Fælles for alle caféerne er dog, at de ikke har åbent døgnets 24 timer! Skal du fortsætte lektielæsningen derhjemme, er det naturligvis vigtigt med en god bredbåndsforbindelse. Det har du måske allerede, men kig alligevel forbi Samlino.dk som sammenligner alle markedets udbydere såsom 3 og Telenor, som begge tilbyder traditionelt- og mobilt bredbånd. Derved hjælper det dig med at finde den billigste bredbåndsforbindelse til dit behov.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3 / 5. Antal bedømmelser 2

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *