Erhvervskonto-priser: Her får du Danmarks billigste erhvervskonto

|Posted by | Alle opslag, Nyheder

Har du en lille iværksætter i maven, eller er du en af de mange danskere, der har stiftet egen virksomhed? Så ved du sandsynligvis også, at der er mange udgifter forbundet med at komme i gang. En af disse udgifter er oprettelsen af en erhvervskonto. Her får du overblikket over Danmarks billigste erhvervskonto.

Denne artikel indeholder affiliate links til Lunar Bank.

Spar op til 4.400 kr. det første år på erhvervskonto

Du kan spare helt op til 4.400 kr. det første år, når du skal oprette en erhvervskonto for din virksomhed. Det viser en ny sammenligning af et udvalg af de største danske banker, som Danmarks største sammenligningstjeneste indenfor finansielle ydelser, Samlino.dk, står bag.

Der er gode nyheder til alle jer, der har stiftet virksomhed (og måske drømmer om at træde ind i næste sæson af Løvens Hule). Vi har nemlig sammenlignet udgifterne for det første år ved oprettelse af en erhvervskonto for små nystartede virksomheder og selvstændige hos nogle landsdækkende danske banker.

Så scroll en tand mere og få oversigten over billigste erhvervskonti på det danske marked.

BankOprettelseÅrlige udgifterPris første år
0 kr.2.890 kr.2.890 kr.(1)
2.500 kr.1.800 kr.4.300 kr.(2)
3.000 kr.1.428 kr.4.428 kr.(3)
4.000 kr.1.428 kr5.428 kr.(4)
3.895 kr.1.860 kr.5.755 kr.(5)
3.000 kr.3.000 kr.6.000 kr.(6)
3.500 kr.2.800 kr.6.300 kr.(7)
4.000 kr.2.600 kr.6.600 kr.(8)
4.800 kr.1.980 kr.6.780 kr.(9)
5.000 kr.2.388 kr.7.388 kr.(10)
OBS: Se beskrivelserne under “Værd at vide” for en beskrivelse af sammenligningen af de enkelte selskaber. Priserne kan afhænge af specielle forhold, og er dermed ikke nødvendigvis tilsvarende dem, som ses i den ovenstående tabel. Oprettelsesgebyrerne og de løbende omkostnigner er taget fra bankernes hjemmesider den 10. februar 2023 og tager udgangspunkt i, at man ikke allerede er privatkunde ved en af ovenstående banker. Sammenligningen tager udgangspunkt i det udvalg af banker, som Samlino kunne finde en pris på, og flere banker er derfor ikke inkluderet.

Værd at vide

(1)Lunar: Prisen tager udgangspunkt i et Lunar Simple abonnement. Ønsker man flere muligheder i sin erhvervskonto, end hvad der findes i Simple, kan man vælge eller opgradere til Essential som koster 3890 kr. om året.

(2)Broager Sparekasse: Oprettelsesgebyret koster som minimum 2.500 kr., og kan maksimalt koste 15.000 afhængigt at den enkelte sag. Banken er ikke landsdækkende.

(3)Nykredit: Prisen tager udgangspunkt i Nykredits ervhvervsabonnement “Enkelt”, og prisen kan derfor stige ved valg af andre abonnementer. Eksisterende kunder har ingen omkostinger til oprettelse af erhvervskonto.

(4)Danske Bank: Prisen på oprettelse af erhvervskonto stiger per 1. maj til 5.000kr. Er man allerede privatkunde i Danske Bank betaler man 2.000 kr. (2.500 kr. fra 1. maj 2023) oprettelse i stedet for 4.000 kr. Det årlige gebyr tager udgangspunkt i kundegruppen “Danske Basis”, som koster 119 kr. per måned. Er man medlem af kundegruppen “18-27/Danske Studie”, “Eksklusiv/Danske Eksklusiv+” eller “Private Banking Access/Private Banking Elite” hos Danske Bank koster det månedlige gebyr 79 kr.

(5)Sydbank: Prisen tager udgangspunkt i en “Basic” medlemskonto med Sydbanks “Favorit”-medlemskab hvor oprettelsen koster 3.895 kr., og et månedlig gebyr på 155 kr. Er man “Favorit 3” gælder samme pris som “Favorit”. Er man i “Favorit 5” kan man forvente en oprettelsespris på 1.295 kr. og et månedlig gebyr på 115 kr. Er man i kategorien “Favorit 7” eller i aldersgruppen 19-29 betaler man 695kr. i oprettelse og 66 kr. i gebyr om måneden. For private banking kunder og kunder i kategorien “Favorit 10” er både oprettelse og månedlig gebyr 0kr. “Favorit”-kategorierne bliver afgjort ud fra en række parametre såsom indlån i banken, investeringer i banken o.l.

(6)Arbejdernes Landsbank: Oprettelsen koster maksimalt 3.000 kr. og kan dermed muligvis sænkes. Afhængigt af ønsker til sin erhverskonto hos Arbejdernes Landsbank kan den årlige pris variere mellem 3.000 kr. og 5.400 kr.

(7)Møns Bank: Er man plus-kunde hos Møns Bank kan man spare på oprettelsegebyret og betale 2.625 kr. i stedet for 3.500 kr. Derudover, er man privatkunde i forvejen kan man betale 2.600 kr. om året i løbende omkostninger i stedet for 2.800 kr. Banken er ikke landsdækkende

(8)Jyske Bank: For at oprette en erhvervskonto hos Jyske Bank skal man også have en privat konto hos dem. Prisen på oprettelse kan variere fra de oplyste 4.000 kr., og denne er pris er derfor kun et estimat. Ønsker man tilknytning af netbank koster det ydereligere 500 kr. i oprettelse og 250 kr. i kvartalsgebyr.

(9)Nordea: Prisen tager udgangspunkt Nordeas Business Base løsning. Er man privatkunde med boligfinansiering, Premium Banking kunde eller Private Banking kunde koster oprettelsen af en erhvervskonto 2.400 kr. og med et månedlig gebyr på 35 kr.

(10)Fynske Bank: Prisen tager udgangspunkt i ehvervspakken “Erhverv Basis”. Banken er ikke landsdækkende.

Lunar løber med Danmarks billigste erhvervskonto

Prisforskellene er til at føle på. Den danske digitale bank Lunar tilbyder med Lunar Business Simple den billigste løsning med gratis oprettelse og et årligt gebyr på 2.890 kr. Således er der ingen tvivl om, at Lunar er den billigste erhvervskonto målt på første år.

Få en erhvervskonto hos Lunar i dag Gratis oprettelse og lav årlige omkostninger

I den anden ende finder vi Fynske Bank, som opkræver 5.000 kr. i oprettelsesgebyr for erhvervskunder og faste årlige udgifter på 2.388 kr. Det vil sige en besparelse på 4.440 kr. det første år for små virksomheder, der vælger Lunar i stedet for Fynske Bank.

Danske Bank

Vælger du derimod at blive erhvervskunde ho Danske Bank med deres Danske Business One løsning, kommer det til at koste 5.428 kr. det første år og er dermed en af de billigere løsninger sammen med Nykredit på 4.428 kr. Privatkunder, der i forvejen har en konto hos Danske Bank, behøver kun at betale 2.000 kr. i oprettelse – og derved bliver erhvervskontoen endnu billigere.

Sydbank

I bunden finder vi Sydbanks Favorit til mindre eller nystartede virksomheder, hvor du som erhvervskunde kommer til at betale 7.245 kr. det første år. Herved 3.895 kr. i oprettelse og 1.860 kr. i faste årlige udgifter. Dermed har Sydbank den dyreste erhvervskonto det første år.

Nordea

Nordea Bank ligger i den billige ende, når det kommer til at have de laveste årlige udgifter (1.980 kr.), men deres oprettelsesgebyr på 4.800 kr. gør, at de ligger på delt sidsteplads med Sydbank, når vi kun kigger på udgifterne ved oprettelse af erhvervskonto det første år.

Broager Sparekasse

Broager Sparekasse er en Lokal bank i Sønderjylland som tilbyder en erhvervskonto til 2.500 kr. i oprettelse og 1.800 kr. i årlige omkostninger. Har man allerede et lån hos Broager Sparekasse kan man spare oprettelsen på 2.500 kr. Ud fra vores sammenligning er det Broager Sparekasse som nærmer sig Lunars pris mest.

Møns bank

Hos Møns Bank betaler man et oprettelsesgebyr på 3.500 kr. og har derefter løbende omkostninger på 2.800 kr. om året. Man kan opnå rabat hvis man enten er privatkunde, eller ved at blive plus-kunde, hvilket kun kræver, at man har 50 stk. Møns Bank aktier i sit depot.

Arbejdernes Landsbank

Hos Arbejdernes Landsbank betaler man både 3.000 kr. for oprettelse og 3.000 kr. i årlige omkostinger, og dermed placerer banken midten i fæltet sammenlignet på omkostninger det første år. Banken har dog en af de højeste årlige omkostninger på 3.000 kr.

Fynske Bank

Fynske Bank opererer (overraskende nok) på Fyn, og tilbyder en erhvervskonto for 5.000 kr. i oprettelse og 2.388 kr. i årlige omkostninger. Dette gør dem til de anden dyreste ud fra omkostninger det første år i vores sammenligning med totale omkostninger på 7.388 kr.

Jyske Bank

Jyske Bank kan tilbyde en erhvervskonto for omkring 4.000 kr. i oprettelse (estimeret), og 650 kr. per kvartal. Dermed ligger de i den dyrere ende sammenlignet med andre banker i vores sammenligning. Banken er dog landsdækkende med mange år erfaring.

Nykredit

En af de billigere banker for små virksomheder er Nykredit med et oprettelsesgebyr på 3.000 kr. (dette er minimumsprisen) og 1.428 kr. i årlige udgifter. Dermed er der en samlet besparelse det første år mellem Nykredits og Lunars priser på knap 1.500 kr.

De billigste erhvervskonti findes hos Lunar, Nykredit og Danske Bank

Blandt ovenstående selskaber står Lunar som den billigste bank for erhvervskunder i det første år. Danske Bank og Nykredit har de billigste årlige udgifter – og på sigt – vil de derfor være de billigste løsninger for erhvervskonti.

En af de ting, som tiltrækker virksomheder, og adskiller Lunar fra de etablerede banker, er, at Lunar har gratis oprettelse.

Anbefaling: Er du på udkig efter en erhvervskonto?

Generelt anbefaler Samlino.dk at udføre flere pristjek, når du som forbruger vælger at binde dig til et abonnement – om det er erhvervskonto eller din nye bilforsikring! Med et overblik over bankernes priser, kan du hurtigt skille fårene fra bukkene og gå videre med de få banker, der ligger i den prismæssige gode ende. Derfor anbefaler Samlino.dk, at du (1) Udover at prissammenligne bankerne, yderligere ringer bankerne op for at forstå produkter og services. (2) Laver en liste af spørgsmål til bankerne, som du kan bruge i en sammenligning og holde dem op på.

Typiske krav til at åbne en erhvervskonto

For at åbne en erhvervskonto i Danmark skal man opfylde nogle krav. Herunder kan du se hvad du ofte kan forvente:

  • Registreret virksomhed: Virksomheden skal være registreret hos Erhvervsstyrelsen eller anden relevant myndighed.
  • Identifikation: Den person, der ansøger om at åbne en konto, skal kunne identificere sig selv og give bevis for sin position i virksomheden.
  • Dokumentation: Der kræves normalt visse dokumenter, såsom en kopi af virksomhedens registreringsbevis og CVR-nummer, for at verificere virksomhedens eksistens og legitimere ansøgeren.

Bemærk, at de nøjagtige krav kan variere afhængigt af banken og virksomhedens størrelse og type. Derfor anbefales det, at du kontakter banken direkte for at få en nøjagtig liste over de krav, der gælder for din virksomhed.

Vigtig information om erhvervskonti

Det er ikke et juridisk krav at have en erhvervskonto, hvis du defineres som en enkeltmandsvirksomhed, men derudover er det et krav. Det er et krav, da virksomhedens økonomi skal være adskilt fra din privatøkonomi.

Derudover er det et krav, at du får en NemKonto til din virksomhed for at kunne gennemføre udbetalinger og betalinger til det offentlige (fx moms).

Når du opretter en erhvervskonto, er det samtidig vigtigt, at du giver banken en række oplysninger. Ifølge hvidvasklovgivningen skal du således angive dit selskabs omfang, formål samt din egen identitet. Det kan gøres ved at sende dit CVR-nummer, legitimation og en forretningsplan til banken, hvor særligt sidstnævnte kræver en smule kærlighed. 

Det skyldes, at du faktisk kan skrue en smule på prisen, hvis du udviser god forretningsforståelse, og banken generelt har en idé om, at din virksomhed er en god investering at bruge tid på!

Analysen tager udgangspunkt i, at du ikke er privatkunde hos banken og kun har behov for én erhvervskonto. Der forekommer som oftest også omkostninger ved oprettelse af flere konti, kort-gebyrer, gebyrer for netbank, valuta-gebyrer, mm. Disse har vi ikke taget med i analysen. 

Har du brug for yderligere privat finansiering, eksempelvis forbrugslån, samlelån, bilforsikringkaskoforsikring eller Tesla forsikring eller billån, så finder du altid det bedste aftaler hos Samlino.dk

Få en erhvervskonto hos Lunar i dag Gratis oprettelse og lav årlige omkostninger

Kilder: Samlino.dk, Lunar, Danske Bank, Broager Sparekasse, Arbejdernes Landsbank, Fynske Bank, Jyske Bank, Nordea, Nykredit, Møns Bank og Sydbank

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.7 / 5. Antal bedømmelser 33

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *