Erhvervskonto-priser: Her får du Danmarks billigste erhvervskonto

|Posted by | Alle opslag
Du kan spare helt op til 5.705 kroner det første år, når du skal oprette en erhvervskonto for din virksomhed. Dette viser en ny sammenligning af et udvalg af de største danske banker, som Danmarks største sammenligningstjeneste indenfor finansielle ydelser, Samlino.dk, står bag.

Bor der en lille iværksætter i din mave, eller er du en af de mange danskere, der har startet egen virksomhed? Så ved du sandsynligvis også, at der er mange udgifter forbundet med at komme i gang. En af disse udgifter er oprettelsen af en erhvervskonto.

Få en konto hos Lunar Mange fordele ved at skifte til Lunar allerede i dag

Vi har i den forbindelse sammenlignet udgifterne det første år ved oprettelse af en erhvervskonto for små nystartede virksomheder og selvstændige hos nogle landsdækkende danske banker, der også oplyser priserne online.

BankOprettelseÅrlige udgifterPris første år
Lunar0 kr2.450 kr2.450 kr
Danske Bank4.000 kr1.188 kr5.188 kr
Sydbank3.895 kr4.260 kr8.155 kr
Nordea4.800 kr1.980 kr6.780 kr
Nykredit3.000 kr*1.428 kr4.428 kr
Priserne er taget fra bankernes hjemmesider den 22. juni 2021.
*Minimumsprisen er 3.000 kroner, men der risiko for, at den vil være højere.

Lunar

Prisforskellene er til at føle på. Den danske digitale bank, Lunar, med deres produkt Lunar Business Solo, tilbyder den billigste løsning med gratis oprettelse og et årligt gebyr på 2.450 kr. I den anden ende finder vi Nordea, som opkræver 4.800 kroner i oprettelsesgebyr for erhvervskunder og faste årlige udgifter på 1.980 kroner. Det vil sige en besparelse på 4.330 kroner det første år for små virksomheder, der vælger Lunar i stedet for Nordea. Hvis du havde Sydbank, så havde du sparet hele 5.705 kroner på det første år. 

Danske Bank

Vælger du derimod at blive erhvervskunde hos Danske Bank med deres Danske Business One løsning, kommer det til at koste 5.188 kroner det første år og er dermed en af de billigere løsninger. Hvis vi udelukkende kigger på den årlige udgift, så er Danske Bank den billigste bank til erhvervskunder. Privatkunder, der i forvejen har en konto hos Danske Bank, behøver kun at betale 2.000 kroner i oprettelse – og derved bliver erhvervskontoen endnu billigere.

Sydbank

I bunden finder vi Sydbanks Favorit til mindre eller nystartede virksomheder, hvor du som erhvervskunde kommer til at betale 8.155 kroner det første år – 3.895 kroner i oprettelse og 4.260 kroner i faste årlige udgifter.

Nordea

Nordea Bank ligger i den billige ende, når det kommer til at have de laveste årlige udgifter (1.980 kroner), men deres oprettelsesgebyr på 4.800 kroner gør, at de ligger på sidstepladsen, når vi kun kigger på udgifterne ved oprettelse af erhvervskonto det første år.

Nykredit

En af de billigere banker for små virksomheder er i vores analyse Nykredit med et oprettelsesgebyr på 3.000 kroner (dette er minimumsprisen) og 1.428 kroner i årlige udgifter. Dermed er der en samlet besparelse det første år mellem Nykredits og Lunars priser på knap 2.000 kroner.

Den billigste erhvervskonto findes hos Lunar og Danske Bank

Blandt ovenstående selskaber trækker Lunar fra som den billigste bank for erhvervskunder i det første år. Danske Bank har den billigste årlige udgift – og på sigt – vil de være den billigste løsning.

En af de ting, som tiltrækker virksomheder og adskiller Lunar fra de etablerede banker, er, at de har gratis oprettelse.

Få en erhvervskonto hos Lunar i dag Gratis oprettelse og lav årlige omkostninger

Generelt anbefaler Samlino.dk at udføre flere pristjek, når du som forbruger vælger at binde dig til et abonnement – om det er erhvervskonto eller din nye bilforsikring!

Med et overblik over bankernes priser, kan du hurtigt skille fårene fra bukkene og gå videre med de få banker, der ligge i den prismæssige gode ende. For at udvælge den eneste ene foreslår Samlino.dk yderligere at ringe bankerne op for at forstå dem på deres produkter og services. Lav gerne en liste af spørgsmål til bankerne, som du kan bruge i en sammenligning og holde dem op på.

Vigtig information om erhvervskonti

Det er ikke et juridisk krav at have en erhvervskonto, hvis du defineres som en enkeltmandsvirksomhed, men derudover er det et krav. Det er et krav, da virksomhedens økonomi skal være adskilt fra din privatøkonomi.

Derudover er det et krav, at du får en NemKonto til din virksomhed for at kunne gennemføre udbetalinger og betalinger til det offentlige (fx moms)

Når du opretter en erhvervskonto, er det samtidig vigtigt, at du giver banken en række oplysninger. Ifølge hvidvasklovgivningen skal du således angive dit selskabs omfang, formål samt din egen identitet. Det kan gøres ved at sende dit CVR-nummer, legitimation og en forretningsplan til banken, hvor særligt sidstnævnte kræver en smule kærlighed. 

Det skyldes, at du faktisk kan skrue en smule på prisen, hvis du udviser god forretningsforståelse, og banken generelt har en idé om, at din virksomhed er en god investering at bruge tid på!

Analysen tager udgangspunkt i, at du ikke er privatkunde hos banken og har kun behov for én erhvervskonto. Der forekommer som oftest også omkostninger ved oprettelse af flere konti, kort-gebyrer, gebyrer for netbank, valuta-gebyrer, etc. Disse har vi ikke taget med i analysen. 

Kilder: Samlino.dk, Lunar, Danske Bank, Nordea, Nykredit og Sydbank

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.7 / 5. Antal bedømmelser 24

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Your email address will not be published.