Forsikringsselskaber i Danmark

Her kan du se et overblik over udbyderne af bilforsikring i Danmark. Hvis du vil læse mere om de forskellige forsikringsselskaber, skal du bare klikke på logoet af dit foretrukne forsikringsselskab.

Bilforsikring

En bilforsikring består af en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, og en kaskoforsikring, som kan tilvælges. Ansvarsforsikringen dækker skader, der forvoldes på andre i trafikken, mens kaskoforsikringen dækker skader på din egen bil i tilfælde af blandt andet uheld, tyveri eller brand.
Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind på prisen på din bilforsikring, f.eks. din alder, bilens nypris, og hvor i landet du bor . Der er en række initiativer, du selv kan tage for at finde den billigste bilforsikring. Vi gør dig klogere på, hvordan prisen på bilforsikring beregnes, og dermed hvordan du kan få en billigere bilforsikring. Læs mere om, hvordan prisen på bilforsikring beregnes her.
Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader, du forvolder på andres ejendom under kørsel. Det samme gælder, hvis du forvolder skade på andre personer. En kaskoforsikring sikrer dig erstatning ved enhver skade på din bil, og dette gælder både dem, du selv laver, og dem andre forvolder. Heriblandt skader opstået på grund af kollision, brand og hærværk. Du kan læse mere om, hvad din bilforsikring præcis dækker her.
Er uheldet først ude, og har du været ude for en trafikulykke, er det vigtigt at vide, hvordan du anmelder dit forsikringskrav over for forsikringsselskabet, således at du får udbetalt erstatning. Lær mere om, hvordan du anmelder dit forsikringskrav til forsikringssselskabet her.
I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil. Det er således en overtrædelse af Færdselsloven, hvis du kører rundt på de danske veje uden en ansvarsforsikring, og derfor er ansvarsforsikring altid inkluderet som standard i en bilforsikringen. Men hvad dækker forsikringen egentlig? Lær mere her og se samtidig, hvordan du får den billigst mulige ansvarsforsikring.
Udover den lovpligtige ansvarsforsikring kan du vælge at tegne en kaskoforsikring på din bil, for at få en bredere og bedre dækning. En kaskoforsikring er det mest udbredte tilkøb til bilforsikringer i Danmark, og denne type forsikring er nyttig, hvis du gerne vil have dækket skader på din egen bil. Forsikringen er ikke lovpligtig, men den kan skabe rigtig meget tryghed i din hverdag, hvis du er bilejer. Du kan læse mere om kaskoforsikring her.
En ting, du bør tage højde for, når du skal vælge bilforsikring, er selvrisikoen. Hvis uheldet er ude, træder forsikringen i kraft, men du skal betale en del af tabet selv. Har du et stramt budget, eller er du bare ikke særlig risikovillig, så kan det være fordelagtigt for dig at vælge en forsikring med lav selvrisiko. Det gælder i mellemtiden, at jo lavere din selvrisiko er, desto højere er den årlige pris for din forsikring. Derfor skal du tage stilling til, om du foretrækker at betale ét stort beløb i tilfælde af, at uheldet er ude, eller om du i stedet ønsker at fordele en større udgift over hele året. Du kan læse mere om, hvordan du sparer flest penge på din bilforsikring med din selvrisiko her.
For at forsikringsselskaberne skal kunne give dig et tilbud på en bilforsikring, der dækker dine behov, er det nødvendigt, at du oplyser: generelle informationer om bilen, din adresse, din forsikringshistorik og dine kontaktoplysninger. Dine oplysninger vil udelukkende blive brugt af vores samarbejdspartnere, til at beregne præcise og attraktive priser, som du frit kan vælge imellem.
Er du over 18, kan du tegne forsikring ved de fleste selskaber. Der er dog nogle, eksempelvis LB-gruppen, der kræver, at du er medlem af en bestemt faggruppe. Er du ikke det, kan du desværre ikke tegne bilforsikring hos netop dette forsikringsselskab. Du bliver dog også bedt om at oplyse din faggruppe, når du sammenligner bilforsikring hos Samlino.dk. På den måde undgår du at se forsikringer, du ikke vil kunne tegne.
Der er stor forskel på tværs af selskaberne. Ikke blot på prisen, men også på hvordan de enkelte selskaber fastsætter prisen. Nogle selskaber går eksempelvis langt mere op i alder end andre, og dette er reelt tilfældet ved de fleste parametre, som er bestemmende for prisen på en bilforsikring. Derfor er det netop vigtigt, at du sammenligner forsikringer på baggrund af dine helt egne behov. Er du eksempelvis ung, kan det være en stor fordel at vælge et selskab, som ikke lægger så stor vægt på alderen. Ligeledes er det eksempelvis en fordel at vælge et selskab, der belønner skadesfri kørsel med en lav præmie, hvis du har kørt i mange år uden skader. Du kan sammenligne bilforsikring her.
Flere af vores undersøgelser viser, at det ikke nødvendigvis kan betale sig at samle sine forsikringer hos ét selskab. Du kan læse mere om analyserne på vores blog. Ofte viser det sig, at det bedst kan svare sig at håndplukke forsikringerne blandt de forskellige forsikringsselskaber. Det skal dog bemærkes, at man kan få andre fordele end bare prisen ved at samle sine forsikringer hos ét selskab. Det bliver eksempelvis væsentligt mere overskueligt, når der kun kommer en regning ind af døren for dine forsikringer. Flere selskaber tilbyder også bankservice, hvor du kan få fordele, blandt andet en speciel kundestatus, hvis du samler alt du kan hos selskabet. Vi holder hele tiden et vågent øje med priserne på bilforsikring og alle de andre forsikringer, så hvis du vil være informeret om det sidste nye på forsikringsmarkedet kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev, så du får nyheder om blandt andet forsikring og telemarkedet direkte ind i din indbakke på mailen.
Du bør foretage et forsikringstjek mindst én gang om året, idet priserne på bilforsikring kan varierer en del fra år til år. Desuden kan din forsikringsprofil forandre sig, så din nuværende løsning ikke permanent er den bedste for dig. Der kan være mange penge at spare på bilforsikring, og du kan risikere at gå glip af denne besparelse, hvis du ikke får sammenlignet markedet, inden du beslutter dig.
Ansvarsforsikring er lovpligtig og dækker skader, du forvolder på andre under kørsel. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, så du kan reelt spare nogle penge ved at vælge denne fra. I de fleste tilfælde kan det dog anbefales at have en kaskoforsikring til bil, da den dækker skader på din egen bil, og kan være en stor tryghed i din daglige kørsel.
De fleste forsikringsselskaber tilbyder en række tilvalgsdækninger til deres bilforsikringsprodukt. Det kan være ting som vejhjælp, førerdækning, glasskadedækning mm. Det kan være en god idé at inkludere dem i din bilforsikring. Vejhjælp er godt at have hvis uheldet skulle være ude og du står strandet langt fra den næste by. Vejhjælp dækker nemlig bugsering af din bil og hvad der hører til. Førerdækning dækker dig som person hvis du er ude for et uheld. Det er en stor sikkerhed for dig som bilist, at du bliver dækket hvis du kommer ud for en ulykke. Du kan læse en uddybning af tilvalgsforsikring her.

SAMMENLIGN NU

Bredbånd og TV

SFind det billigste bredbånd og tv på din adresse

SAMMENLIGN NU

Det tager kun 10 sekunder

Mobilabonnement

Find det billigste mobilabonnement til dig

SAMMENLIGN NU

Det tager kun 10 sekunder

Bilforsikring

Giv din bil den bedste dækning til den bedste pris

SAMMENLIGN NU

Det tager under 1 minut

Lån

Få overblik over låneudbyderne og find det billigste lån

SAMMENLIGN NU

Det tager kun 10 sekunder

A-kasser

Få billig dagpengeret! Sammenlign a-kasser

SAMMENLIGN NU

Det tager kun 10 sekunder

Billån

Sammenlign priser på billån og spar penge

SAMMENLIGN NU

Tager omkring 10 sekunder

Kreditkort

Sammenlign kreditkort med de bedste renter, tilbud og fordele

SAMMENLIGN NU

Tager omkring 10 sekunder

Højrentekonto

Find den bedste højrentekonto, og få mest ud af din opsparing

SAMMENLIGN NU

Det tager kun 10 sekunder

Seek answers
Hvordan sammenligner jeg produkter?
Har du et spørgsmål? Se svar på de fleste spørgsmål i vores FAQ
Hvad koster det at bruge Samlino.dks services
Samlino.dks sammenligningsportal er 100% gratis og uafhængig. Du kan finde svar på alle dine spørgsmål med nogle få klik.
Read our faqs
Brug for hjælp?
Brug for hjælp? Se vores FAQ eller kontakt os