Menu
Hvordan beregner man prisen på bilforsikring?

carInsurance.guides.page.2.url

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind på prisen på bilforsikring! Vi gør dig klogere på, hvordan prisen på bilforsikring beregnes, og dermed hvordan du kan få en billig bilforsikring.

Hvad koster en bilforsikring?

Der er mange forskellige bilforsikringer at vælge imellem, og det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad de forskellige udbydere har at tilbyde.

Ofte lytter vi til familie og venner, når vi skal træffe en beslutning om køb af nye ting såsom en bil, telefon eller computer og finder som regel tryghed i andres anbefalinger. Men når det kommer til at vælge bilforsikring, er det sjældent, at man kan bruge andres anbefalinger til meget, da dine behov oftest vil være helt anderledes end dine nærmestes.

Prisen på en bilforsikring afhænger af flere forskellige parametre, og hvor det ene selskab måske er fordelagtigt at vælge, hvis man er elitebilist og har ejet bil i mange år, vil det måske være et helt andet selskab, man skal vælge, hvis man er ny på vejene. Prisen kommer også meget an på hvilken slags bil, det er du skal have forsikret

Sådan får du en billig bilforsikring

Der er en række initiativer, du selv kan tage for at finde en billig bilforsikring:

  1. Vælg en høj selvrisiko
  2. Jo højere selvrisiko du vælger, desto lavere vil prisen på din årlige forsikringspræmie typisk også være. Det er altså en let måde at spare penge på bilforsikringen, men det betyder også, at hvis du laver en skade på din bil, skal du betale den højere selvrisiko. Vælg derfor kun den højere selvrisiko, hvis du har en god skadeshistorik og en sund økonomi.

  3. Begræns dækningen
  4. Når du skal købe bilforsikring, har du typisk mulighed for at foretage forskellige tilvalg, såsom førerforsikring, vejhjælp og lignende. Alle tilvalgene gør din bilforsikring dyrere, så hvis du vurderer, at du kan undvære dem, kan du skære ned på den årlige forsikringspræmie.

  5. Installér sikkerhedsudstyr
  6. Hvis du har installeret forskellige former for sikkerhedsudstyr i din bil i form af en startspærre, ratlås og lignende, er der større chance for, at forsikringsselskabet vil sænke prisen på den årlige forsikringspræmie. Ved at have disse former for sikkerhedsudstyr installeret er der nemlig mindre risiko for, at din bil bliver stjålet.

  7. Sammenlign bilforsikringer
  8. Sidst men ikke mindst kan du benytte Samlino.dk's til sammenligning af bilforsikringer, i forhold til både dækning og priser. Du skal blot indtaste dine oplysninger, og så vil Samlino.dk's forsikringsberegner oplyse dig priserne på bilforsikring fra alle de forsikringsselskaber, der kan dække dine behov

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere
Jonas, adm. direktør - This Recording Company, København

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev

Seneste nyt

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om finansielle produkter og markedssammenligning. Se alle nyheder