Lån til renovering: Få uforpligtende lånetilbud

Ring til os på 70 60 58 88

Sammenlign lån til renovering med flere kendte banker

Vi har gjort det let for dig at sammenligne markedet

  1. Udfyld din ansøgning, så bankerne kan give dig lånetilbud

    77% udfylder ansøgningen på under 10 minutter
  2. Sammenlign bankernes personlige tilbud til dig

    66% modtager det første tilbud inden for 1 minut
  3. Vælg det lån, der passer bedst til dig

    Vores brugere sparer i gennemsnit 12.000 kroner
Start min uforpligtende ansøgning

Din nabo har allerede fået et lån gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvad er et lån til renovering?

Et renoveringslån er et lån, du tager, hvis du gerne vil have en ny tilbygning, et nyt badeværelse eller noget helt tredje til din bolig. Når du renoverer din bolig, vil den stige i værdi, hvis forbedringerne er væsentlige.

Hvorfor tage et lån til renovering?

Et lån til renovering er for dig, som står og skal have renoveret eller bygget til, men ikke har luft i økonomien til at finansiere hele projektet på stående fod. Med et byggelån, eller et renoveringslån, kan du til en vis grad selv bestemme, hvor lang tid lånet skal løbe, og dermed hvor mange penge du skal betale tilbage om måneden.

Hvilke lån kan man bruge til at finansiere sin renovering?

Til finansieringen af din renovering har du forskellige muligheder. Den bedste og billigste løsning ville være, at du har opsparing, som kan dække alle omkostningerne, da du så ikke skal tage et lån og betale renter deraf. Det er ikke alle som har mulighed for dette og derfor i stedet bliver nødt til at tage et lån. Vi har her opstillet 3 forskellige renoveringslån:

Lån til renovering ved et realkreditinstitut
Hvis du har mulighed for det, kan du vælge at finansiere dit lån ved at tage et lån i din boligs friværdi. Når du ejer en bolig, har du mulighed for at låne op til 80 % af boligens værdi som et realkreditlån. Det betyder, at hvis du ejer en bolig til en værdi af 2 millioner, og du allerede skylder 1,5 millioner, så kan du låne yderligere 100.000 kroner. Inden du starter på renoveringen skal din boligs værdi vurderes, da du på den måde er oplyst om, hvad prisen nøjagtig er, inden du har lavet nogen forbedringer. Når byggeriet er helt færdigt, vil der igen blive lavet en ny vurdering, hvorefter den nye værdi bliver beregnet. Du skal huske at ændre din forskudsopgørelse fra SKAT efterfølgende, da dine årlige renteudgifter ændrer sig, når du optager et lån.

Lån til renovering med et banklån
Hvis du skal låne penge til din Hvis du har mulighed for det, kan du vælge at finansiere dit lån ved at tage et lån i din boligs friværdi. Når du ejer en bolig, har du mulighed for at låne op til 80 % af boligens værdi som et realkreditlån. Det betyder, at hvis du ejer en bolig til en værdi af 2 millioner, og du allerede skylder 1,5 millioner, så kan du låne yderligere 100.000 kroner. Inden du starter på renoveringen, skal din boligs værdi vurderes, da du på den måde er oplyst om, hvad prisen nøjagtig er, inden du har lavet nogen forbedringer.

Når byggeriet er helt færdigt, vil der igen blive lavet en ny vurdering, hvorefter den nye værdi bliver beregnet. Du skal huske at ændre din forskudsopgørelse fra SKAT efterfølgende, da dine årlige renteudgifter ændrer sig, når du optager et lån. Når du søger om et banklån, vil banken gennemgå din økonomi grundigt via dine lønsedler, din årsopgørelse og andre ting, som vil have indflydelse på din kreditværdighed. Derudover vil de også tjekke op på, om du er registreret som en dårlig betaler i forskellige registrer, såsom RKI. Hele deres formål er at finde ud af, om du har en fornuftig økonomi og se på, om der er plads i dit budget til at tilbagebetale lånet. Dertil vil banken oftest kræve, at du stiller noget som sikkerhed for lånet, såsom fast ejendom, værdipapirer eller noget helt tredje.

Lån til renovering med forbrugslån
Der er i dag mange muligheder, hvis du vil låne penge til din renovering via et forbrugslån. Du kan nemlig søge om et låne helt op til 500.000 kroner hos visse låneudbydere på nettet. Det er en nem og hurtigt løsning, der giver dig fuld fleksibilitet, i forhold til pengenes endelige formål.

Forskellen på et banklån og et forbrugslån?

Forskellen, på at tage et forbrugslån og et traditionelt banklån, er, at du ikke behøver stille noget som sikkerhed. Samtidig skal du, som nævnt, ikke oplyse hvad pengene skal bruges til, før du kan få lov at låne penge. Dette har derfor også indflydelse på renterne, som bliver højere, da din låneudbyder løber en større risiko ved at låne dig penge, uden sikkerhed. En anden fordel er, at du til en vis grad selv bestemmer hvor lang en periode, du vil betale lånet af over. Det er en god idé, hvis du indhenter tilbud fra forskellige online låneudbydere, så du kan sikre dig, at du får det billigste lån.

Hvad kan et lån til renovering bruges til?

Hvis du tager et lån til din renovering, som vel at mærke ikke er et realkreditlån, så har vi et smart forslag til dig. Når byggeriet er færdigt skal du have lavet en ny vurdering af boligens værdi. Med den nye værdi, skal du undersøge muligheden for, om du kan optage et realkreditlån. Hvis det er tilfældet, kan du indfri det første og dyrere lån med dit nye realkreditlån. På den måde ender du med at få en lavere rente og dermed et billigere lån.

Gode råd inden du taget et lån

Sørg for at låne det rigtige beløb. Det er vigtigt, at du hverken låner for lidt eller for meget. Låner du for lidt til at dække dit behov, så er du nødt til at tage et ekstra lån, hvilket resulterer i nye unødvendige etableringsgebyrer og måske en højere rente. Låner du et alt for højt beløb, bliver dine låneomkostninger høje, og det kommer til at tage dig længere tid at betale beløbet tilbage. Derfor er det altid vigtigt at lægge et budget, inden du forpligter dig til et lån til renovering.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære låneformål

Kilder:

Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk