Billån: Sammenlign bankernes bedste tilbud til dig!

Ring til os på 70 60 58 88

Få uforpligtende tilbud på billån fra flere banker:

Din nabo har allerede fået et billån gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Hvad er et billån?

Et billån er finansiering, som du kan optage gennem en bank eller anden låneinstitution for at købe en bil. Når du optager et billån, låner du et bestemt beløb, som skal tilbagebetales over tid gennem månedlige afdrag, indtil hele lånet er tilbagebetalt.

Ligesom ved mange andre typer lån, pålægges der renter på et billån. Det betyder, at du i løbet af lånets løbetid vil ende med at betale mere end selve købsprisen på bilen. Renternes størrelse afhænger af flere faktorer, herunder din kreditværdighed, lånets størrelse, og den valgte løbetid. Derfor er et billån ikke nødvendigvis den billigste løsning, når det kommer til køb af bil, men det kan gøre det muligt for dig at anskaffe et køretøj, som ellers ville have været uopnåeligt på grund af den høje engangsudgift.

Billån beregner

En beregner til et billån kan være et rigtig nyttigt værktøj til at hjælpe dig med at få overblik over omkostningerne ved at finansiere et køb af en bil gennem et lån.

På Samlino kan du ved at indtaste oplysninger om en bils pris, ønsket udbetaling og løbetid få præsenteret en detaljeret oversigt over de samlede omkostninger for et billån fra en række af de største danske låneudbydere til billån.

Når du bruger en billånsberegner, kan du eksperimentere med forskellige scenarier, hvor du kan justere udbetalingens størrelse eller lånets løbetid, for at se, hvordan det påvirker de månedlige betalinger for dig.

Det giver dig mulighed for at tilpasse lånet til din økonomiske situation og behov. Beregneren vil typisk også vise den samlede renteudgift gennem lånets løbetid, hvilket hjælper dig med at vurdere omkostningerne af forskellige lånetilbud.

Husk, billånsberegneren er vejledende og baseret på de data, du indtaster. Den faktiske rente og andre lånevilkår kan variere baseret på din kreditvurdering og den specifikke låneudbyder. Derfor er det en god idé at anvende beregneren som en del af en bredere finansiel overvejelse og supplere de opnåede resultater med tilbud fra forskellige banker eller finansielle institutioner for at finde det mest fordelagtige billån.

Find det billigste billån

Det billigste billån findes ofte blandt de grønne billån, som typisk har lavere renter på grund af deres miljøvenlige profil. Disse lån er designet til at fremme køb af elbiler og hybridbiler ved at tilbyde mere attraktive finansielle vilkår. Ud over typen af bil, påvirkes renten på et billån også af almindelige faktorer som din kreditværdighed, lånebeløbets størrelse, udbetalingens størrelse og lånets løbetid.

Billån uden udbetaling

Med et billån uden udbetaling får du mulighed for at købe en bil øjeblikkeligt uden at have sparet op på forhånd.

Det kan være særligt attraktivt, hvis du har et akut behov for en bil - eller simpelthen blot ønsker at anskaffe dig din drømmebil med det samme.

Ulempen ved billån uden udbetaling er, at du ofte vil opleve højere renter sammenlignet med lån, hvor en udbetaling er inkluderet. Det skyldes, at långiveren løber en større risiko, når de finansierer det fulde købsbeløb. Desuden vil det tage længere tid at afbetale lånet, da det samlede lånebeløb er større, hvilket kan føre til større samlede finansieringsomkostninger over tid.

Vælger du at finansiere en bil uden udbetaling, bør du overveje det omhyggeligt, da det er vigtigt at tage højde for de højere renter og den længere tilbagebetalingstid, som kan påvirke din økonomi over længere tid.

Det kan det være den rette løsning, hvis du har behov for hurtigt at få adgang til et køretøj uden at have tilstrækkelig opsparing.

Billån til elbil

Et billån til elbiler er en finansieringsløsning, der gør det muligt for dig at købe en elbil ved at låne de nødvendige midler, du skal bruge.

Ofte er det billigere at optage et billån til en elbil end til en bil, der kører på fossile brændstoffer. Forskellene i låneomkostninger skyldes bl.a. de lavere driftsomkostninger og den mindre miljøpåvirkning fra elbiler, hvilket gør dem til et mere attraktivt valg for både banker og låntagere.

Faktisk viser data, at inden for samme prisklasse kan der være op til 68.000 kr. at spare på det dyreste lån til en fossilbil sammenlignet med det billigste lån til en elbil over en periode på seks år.

Denne forskel i lånevilkår reflekterer en generel tendens på markedet, hvor flere finansielle institutioner tilbyder mere favorable betingelser for køb af biler, der anses for at være mere miljøvenlige og bæredygtige. Dit valg af biltype og dermed også lån kan derfor have en væsentlig indflydelse på dine samlede omkostninger - ikke kun i form af drift og vedligehold, men også når det kommer til finansieringen af selve bilkøbet.

Se også vores side for samlelån, forbrugslån, eller hvad det koster at låne en million.

Billån til brugte biler

Du kan ofte låne hele købsbeløbet hos vores samarbejdspartnere, uanset om bilen er fabriksny eller brugt.

Når det kommer til brugte biler, ser man typisk at lånets løbetid bestemmes af bilens alder - billånet skal således være tilbagebetalt, før bilen når en alder af 10 år. Det betyder fx, at hvis du køber en bil, der allerede er fem år gammel, kan du maksimalt få et billån med en løbetid på fem år.

Hvis bilen er over 10 år gammel, bliver det typisk vanskeligere at opnå et traditionelt billån. I de tilfælde kan du nøjes med at finansiere købet gennem et forbrugslån eller en kredit, som ofte vil have en højere rente. Det skyldes, at ældre biler ikke kan stilles som samme sikkerhed for lånet, hvilket øger risikoen for långiveren.

Hvad koster et billån?

For at give en konkret ide af, hvad et typisk billån kan koste, har vi taget udgangspunkt i tre låneeksempler til hhv. en elbil, hybid og en fossilbil. Ofte ser vi, at grønne lån (billån til elbiler) er billigere. Eksemplerne er vejledende, da de samlede omkostninger til et billån afhænger af en række faktorer som fx din økonomiske situation, bilen og låneudbyder.
Lånetype Elbil Hybridbil Benzin
Samlet kreditbeløb 359.990 kr. 269 tkr. 229 tkr.
Lånebeløb 310.000 kr. 233 tkr. 198 tkr.
Variabel rente 3,75% - 7,55% 4,25% - 7,55% 5,55% - 7,55%
Løbetid 7 år 7 år 7 år
ÅOP 4,9% - 8,5% 5,4% - 8,5% 6,5% - 8,5%
Månedlig ydelse 3.755 kr. - 4.234 kr. 3.1 tkr. - 3.5 tkr. 2.9 tkr. kr. - 3tkr.
Samlede omkostninger 46 tkr. - 86 tkr. 38 tkr. - 74.6 tkr. 50 tkr. - 79 tkr.
Samlet tilbagebetaling 406 tkr. - 446 tkr. 307 tkr. - 343 tkr. 278 tkr. - 308 tkr.
 

Hver er renten på billån?

Rentesatsen på billån vil variere afhængigt af flere faktorer, herunder din kreditværdighed, lånebeløbets størrelse og låneudbyderen. Generelt ser vi ÅOP’er på billån spænde fra omkring 6% til så højt som 16%.

Rentevariationen skyldes, at låneudbydere vurderer risikoen ved at låne penge forskelligt - en lavere ÅOP på omkring 6% tilbydes typisk til låntagere med stærk kreditværdighed.

På den anden side kan en højere ÅOP, som kan nå op til 16%, blive pålagt låntagere, der måske ikke har lige så stærk en kreditprofil, eller hvor lånet indebærer en højere risiko for låneudbyderen. Dette kan være tilfældet, hvis bilen er ældre og derfor potentielt mindre værd over tid, eller hvis låntager tidligere har haft udfordringer med at overholde låneaftaler.

Hvad koster et billån på 100.000 kroner?

Det er svært at give et specifikt bud på de samlede omkostninger ved at tage et billån til 100.000. Omkostningerne vil nemlig variere ud fra din økonomiske situation.

Et hurtigt låneeksempel af en brugt Citroën C3, der koster 89.000 kr. kan dog give et bud på, hvad et lån på 100.000 kr. kan ligge i omegnen af.

I dette låneeksempel antager vi en løbetid på 72 måneder (6 år) og en ÅOP på 6%.
Parameter Værdi
Pris på bil 89.000 kr.
Løbetid 72 mdr
ÅOP 6%
Månedlig ydelse 1.627 kr.
Tilbagebetling i alt 117.144 kr.
Når du låner 89.000 kr. til en ÅOP på 6% over en periode på 6 år, vil den samlede tilbagebetaling overstige det oprindelige lånebeløb med 17.144 kr. på grund af omkostninger relateret til lånet. Tallene er vejledende og kan variere baseret på specifikke lånevilkår og låneudbyderens beregninger.

Hvad koster et billån på 300.000 kroner?

Det er svært at give et specifikt bud på de samlede omkostninger ved at tage et billån til 300.000. Omkostningerne vil nemlig variere ud fra din økonomiske situation. Der er altså ikke to lån, der ligner hinanden.

Et hurtigt låneeksempel på danskernes mest foretrukne bil 2023, Tesla Model Y. kan dog give et bud på, hvad et billån til 300.000 kr. kan ligge på.

I dette eksempel antager vi, at hele købsprisen finansieres uden udbetaling, lånet har en løbetid på 72 måneder (6 år), og ÅOP'en er 6%
Parameter Værdi
Pris på bil 359.990 kr.
Løbetid 72 mdr
ÅOP 6%
Månedlig ydelse 5.913 kr.
Tilbagebetling i alt 425.736 kr.
Når du låner 359.990. kr. til en ÅOP på 6% over en periode på 6 år, vil den samlede tilbagebetaling overstige altså det oprindelige lånebeløb med 65.746 kr. på grund af omkostninger relateret til lånet. Tallene er vejledende og kan variere baseret på specifikke lånevilkår og låneudbyderens beregninger.

Hvad koster et billån på 500.000 kroner?

Det er svært at give et specifikt bud på de samlede omkostninger ved at tage et billån til 500.000. Omkostningerne vil nemlig variere ud fra din økonomiske situation. Der er altså ikke to lån, der ligner hinanden.

Ved at se på et hurtigt låneeksempel på en Toyota RAV4 plugin-hybrid, der koster 419.000 kr., kan vi dog spore os ind på, hvad et lån på 419.000 kr. kunne ligge i omegnen af.

Låneberegningen baseret på en løbetid på 72 måneder (6 år) og en ÅOP på 6%
Parameter Værdi
Pris på bil 419.000 kr.
Løbetid 72 mdr
ÅOP 6%
Månedlig ydelse 8.143 kr.
Tilbagebetling i alt 586.296 kr.
Når du låner 419.000 kr. til en ÅOP på 6% over en periode på 6 år, vil den samlede tilbagebetaling overstige det oprindelige lånebeløb med 86.296 kr. på grund af omkostninger relateret til lånet. Tallene er vejledende og kan variere baseret på specifikke lånevilkår og låneudbyderens beregninger.

Hvad koster et billån i banken?

Omkostningerne ved et billån i banken afhænger af flere faktorer bl.a. rentesats, lånets størrelse, løbetid og kreditvurdering. Den årlige ÅOP vil typisk variere fra omkring 6% til over 15%, afhængigt af din kreditvurdering, bilen, du ønsker finansiering til og låneudbyderen.

For at få det præcise omkostningsbillede anbefaler vi at benytte vores online låneberegner til at få en detaljeret oversigt over de forventede omkostninger ved et billån.

Er det nemt at få et billån?

Hvis du har en god kreditværdighed og en stabil økonomisk situation, er det ingen sag at få et nemt billån. Låneudbydere vurderer din kreditværdighed for at bestemme din evne til at tilbagebetale billånet. Hvis disse betingelser er opfyldt, vil mange banker og finansielle institutioner gerne tilbyde dig et billån.

Hvad er en god ÅOP på billån?

Ifølge vores data ligger en god ÅOP for et billån typisk mellem 5-8%. Det er dog ikke ualmindeligt at blive tilbudt ÅOP'er, der når op til 16-17% - og i nogle tilfælde kan ÅOP'en endda nå den maksimale grænse på 25%.

ÅOP er et centralt redskab til at sammenligne de reelle omkostninger ved et billån. ÅOP inkluderer nemlig alle omkostninger forbundet med et billån – dvs. renter, stiftelsesgebyrer, afgifter og eventuelle løbende gebyrer.

ÅOP’en vil variere afhængigt af faktorer som lånestørrelsen og tilbagebetalingstiden. Kortere tilbagebetalingstider kan ofte medføre en højere ÅOP, selvom det samlede beløb betalt i renter og gebyrer kan være lavere. Derfor anbefaler vi, at du anvender vores låneberegning til at vide dig sikker på de samlede omkostninger ved et billån. På den måde kan du få det bedste lånetilbud ud fra din specifikke situation og behov til en kommende bil.

Hvor langt skal et billån være?

Det kommer helt an på, hvor hurtigt du vil betale af på dit billån. Et lån med længere løbetid vil have lavere månedlige betalinger, men det samlede beløb betalt i renter vil være højere.

 

Hvor meget kan jeg låne til billån?

Beløbet, du kan låne gennem et billån, varierer afhængigt af bl.a. bilens pris og din personlige finansielle situation. Selvom der ikke er faste krav til størrelsen af udbetalingen for et billån, oplever vi ofte, at det anbefales at lægge mindst 10% af bilens pris i udbetaling. Dette kan ikke kun reducere din månedlige ydelse, men også forbedre dine chancer for at få godkendt lånet og muligvis sikre en lavere rentesats.

Hvordan fungerer billån?

Et billån fungerer på mange måder ligesom andre typer af lån, men det er specifikt designet til køb af biler. Når du optager et billån, låner du penge fra en bank eller anden finansiel institution for at finansiere købet af en bil, enten ny eller brugt. En væsentlig forskel på billån og mange andre typer lån er, at der ofte stilles pant i bilen, hvilket betyder, at långiver har ret til at tage bilen som sikkerhed, hvis du ikke kan overholde låneaftalens betingelser.

Lånet tilbagebetales over tid med renter og eventuelt gebyrer, og disse vilkår afhænger af din kreditvurdering samt låneudbyderens vilkår.

Hvem kan få et billån?

For at kunne anvende en billånsberegner og kvalificere dig til et billån, stiller låneudbydere ofte visse krav til låntagere. Disse krav kan variere mellem forskellige udbydere, men typisk skal du:

Være myndig: Alle låntagere skal være mindst 18 år gamle, men nogle låneudbydere kan have højere alderskrav.

Ikke være registreret i RKI: Dette er et tegn på tidligere finansielle vanskeligheder, og de fleste låneudbydere vil ikke tilbyde lån til personer, der er registreret her.

Besidde et gyldigt kørekort: Et kørekort er nødvendigt for lovligt at kunne køre bilen, som lånet dækker.

Hvad koster et billån om måneden?

De månedlige omkostninger ved et billån varierer afhængigt af flere forskellige faktorer relateret til både den bil, du ønsker at købe, og dine økonomiske forhold. Før du kan fastlægge de præcise omkostninger for dit billån, bør du gøre dig nogle overvejelser:

  • Bilens pris: Den samlede pris på bilen vil naturligvis have stor indflydelse på lånebeløbets størrelse.
  • Din økonomi: Din kreditværdighed og økonomiske situation kan også påvirke renten på dit lån, som igen vil påvirke de månedlige betalinger.
  • Lånets løbetid: Varigheden af dit lån spiller en stor rolle. Et længere lån vil have lavere månedlige betalinger, men det samlede beløb betalt i renter vil være højere.
  • Gebyrer: Ét er renter, men du bliver af langt de fleste låneudbydere også pålagt et stiftelses- og administrationsgebyr, når du optager et billån.
  • Udbetaling: Størrelsen på din udbetaling påvirker, hvor meget du skal låne, og dermed også størrelsen på de månedlige ydelser. Jo større udbetaling du kan lægge, desto mindre bliver dit lånebeløb.
Dine overvejelser kan du herefter bruge i vores låneberegner her på siden. Med vores låneberegner kan du nemlig få en meget præcis beregning på, hvad et billån vil koste dig hver måned.

Hvilken bank har det billigste billån?

For at finde ud af, hvilken bank der tilbyder det billigste billån, kan du benytte Samlinos låneberegner. Ved at indtaste dine lånedetaljer i vores låneberegner, kan du sammenligne tilbud fra forskellige banker og låneudbydere på det danske billånsmarked. Værktøjet hjælper dig med at se forskellige lånevilkår side om side, herunder rentesatser, ÅOP og andre relevante gebyrer. På den måde kan du nemt identificere de billån, der er bedst tilpasset din økonomiske situation og bilkøbsbehov.

Hvad er et grønt billån?

Et grønt billån er en særlig type lån designet til at fremme købet af miljøvenlige køretøjer, som el- og hybridbiler. lånet adskiller sig fra traditionelle billån ved, at du faktisk ofte bliver tilbudt lavere rentesatser og mulighed for en mindre udbetaling. Hvor det almindelige billån typisk kræver en udbetaling på op til 20% af bilens pris, kan man med et grønt billån i visse tilfælde nøjes med kun 10% i udbetaling.

Grønne billån er øremærkede specifikt til køb af el- og hybridbiler, og du kan derfor ikke benytte denne lånetype til at finansiere køb af køretøjer, der kører på diesel eller benzin – selvom de måske kører rigtig langt på literen.

Kilder

Thomas Andersen
Om Silva Rosa Silva Rosa er vores faste skribent inden for lån, opsparing og finanser. Hun er ekspert i privatøkonomi og guider dig til altid at tage velinformerede og gode beslutninge omkring din økonomi. E-mail: silva.stepanian@samlino.dk