Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvad indebærer en ulykkesforsikring til et barn?

En børneulykkesforsikring er en forsikring, som dækker dit barn, hvis barnet skulle komme til skade og udvikle varige mén. En ulykkesforsikring til børn fungerer altså på samme måde som en normal ulykkesforsikring - den er bare til børn.

Forsikringen dækker altså ikke en ulykke som f.eks. at dit barn ødelægger en genstand hjemme hos andre eller i en butik. Her er det indboforsikringen, der dækker. Den dækker kun varige mén, og de tilkøb som man har valgt til forsikringen. Tilkøb til ulykkesforsikringen kan være ting såsom en tandskadeforsikring.

Bør børn have en ulykkesforsikring?

Det korte svar er et rungende JA!

Det lange svar er, at børn er meget udsatte i forhold til at komme til skade, da de normalvis leger meget og deltager i forskellige fritidsaktiviteter, hvor de kunne risikere at komme til skade - for eksempel fodbold. Hvis du vil sikre dig, at din familie er sikret finansielt, hvis dit barn skulle komme til skade, er en ulykkesforsikring det helt rigtige valg.

Mange forældre tror også, at skolen eller fritidsinstitutionen, som barnet går på, har en ulykkesforsikring på barnet. Dette er ikke tilfældet, da det efter 2012 ikke har været lovligt for institutioner at have disse forsikringer længere. Det er altså forældrenes ansvar at købe til ulykkesforsikring til deres børn.

Af alle disse grunde anbefaler vi på det kraftigste her på Samlino.dk, at du køber ulykkesforsikringer til dine børn.

Dækker en ulykkesforsikring til børn på samme måde som til en voksen?

En ulykkesforsikring til børn dækker i store linjer på samme måde som til en voksen, da det i princippet er den samme forsikring. For at få alt tvivl lagt til side, opridser vi lige her, hvad en ulykkesforsikring dækker.

Overordnet set dækker en ulykkesforsikring, når man kommer til skade og får varige mén. Dette betyder, at skaderne vil blive ved med at påvirke en fremadrettet. Dette dækker både store skader men også små, som giver varige mén.

Erstatningen fra en ulykkesforsikring udregnes ved, at man får udbetalt den del af forsikringssummen, som man har fået i méngrad. Det vil sige, at man får 15 % af forsikringssummen, hvis man har varige mén, som svarer til 15 %.

Hvis dit barn er gammelt nok til at have et arbejde, skal du være opmærksom på, om ulykkesforsikringen dækker arbejdstid. De fleste gør ikke dette, da de jo er lavet til børn.

En ulykkesforsikring dækker heller ikke, hvis skaden skyldes en sygdom. Det skal være en pludseligt opstået skade, ellers dækker forsikringen ikke.

Ud over disse ting, så dækker en ulykkesforsikring f.eks. heller ikke, hvis skaden er sket på baggrund af at være påvirket. Forsikringen dækker heller ikke skader som følge af farlig sport, fødsel eller overbelastning af kroppen samt når barnet fylder over 18 år. Husk altid at tjekke lige netop din forsikringspolice, da disse faktorer varierer lidt fra selskab til selskab.

Hvor gamle skal børn være for at være dækket af en ulykkesforsikring?

Der er ikke nogen fastlagt minimumsgrænse, dog kan enkelte forsikringsselskaber vælge at have deres egen minimumsalder for at dække barnet.

Det er ens for alle forsikringsselskaber, at børneulykkesforsikringen selvfølgelig kun dækker, hvis det er et barn på under 18 år. Herefter skal barnet have en normal ulykkesforsikring.

Hvad er prisen på en ulykkesforsikring til børn?

Prisen på en ulykkesforsiking til børn og unge er forskellig fra forsikringselskab til forsikringsselskab. Derfor er det også vigtigt, at du sammenligner markedet, da du her kan risikere at spare rigtig mange penge, som du ellers bare havde givet til forsikringsselskabets bundlinje.

Her hos Samlino.dk, sammenligner vi markedet, så du ikke behøves at være bange for, at bruge for mange penge på din ulykkesforsikring til børn. Du skal blot gå op i toppen af denne side, og så vil du hurtigt kunne sammenligne dig til den billigste ulykkesforsikring til netop dit barn.

Du kan opleve, at når du kigger på markedet for ulykkesforsikringer til børn, at mange forsikringsselskaber indkluderer det i, hvad man kalder en børneforsikring. Dette er en forsikring, som dækker mere end blot varige mén, den dækker normaltvist også følgende:
  • Tand- og tyggeskader
  • Genoptræning
  • Briller
  • Begravelseshjælp
  • Transport
  • Psykisk varige mén

Vær dog opmærksom på, at alt dette varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, og at du selvfølgelig skal undersøge det forsikringsselskab, som du vælger.

Bør børn have dækket tandskader?

Tandskader virker umiddelbart skøre at dække hos børn, da der er gratis tandlæge indtil 18 år. Det er det dog faktisk ikke, da alvorlige tandskader kan risikere, at skulle behandles til barnet er ældre end de 18 år, og her ville en forsikring kunne hjælpe med betalingen.

Af denne grund er det meget relevant for mange børn at være dækket mod tandskader, da de specielt er i risikogruppen for tandskader.

Hvilke forsikringsselskaber tilbyder ulykkesforsikringer til børn?

De fleste større forsikringsselskaber tilbyder ulykkesforsikringer til børn. Dog vil vi lige opridse nogle af de største selskaber her:
  • Tryg
  • LB - Lærerstandens Brandforsikring
  • Topdanmark
  • Codan
  • GF Forsikring
  • Bauta
  • Og mange flere..

Husk på, at du kan sammenligne ulykkesforsikring til børn øverst på denne side. Her kan du finde den absolut billigste ulykkesforsikring til dine børn.

Kan man sammenligne andre forsikringstyper på Samlino.dk?

På Samlino.dk kan du sammenligne flere typer forsikring. Vi gør det nemt at spare penge på forsikring, og vi har gjort det i mange år. Vi er online og uforpligtende, og du kan altid ringe os op, hvis du har brug for hjælp til din sammenligning.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære forsikringstyper:

Kilder:

Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk