Find lynhurtigt fibernet

Gør som +400.000 danskere og find det hurtigste fibernet

    Med en adresse kan vi vise de produkter, som er tilgængelige netop der.

    Du kan sammenligne fibernet hos mange internetudbydere:

    • Fastspeed
    • Boxer
    • Altibox
    • Kviknet
    • Stofa
    • Hiper
    • Fibia

    Din nabo har allerede fået hurtig fibernet gennem os

    Danmarks største sammenligningsportal

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    100% gratis
    Hurtigt og nemt
    Uvildig og neutral

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    Få de billigste fibernet priser

    Du finder de billigste priser på fibernet ved at bruge vores sammenligningstjeneste. Vi sammenligner nemlig fibernet fra landets største udbydere. På den måde kan de sammenligne priser og services op mod hinanden og vælge det internet, som bedst opfylder dine behov og dit budget. Det eneste, du skal gøre, er at indtaste din adresse og så præsenterer vi dig for adskillige tilbud på fibernet til dit område.

    Sammenlign fibernet udbydere

    For at finde det billigste fibernet anbefaler vi at bruge vores sammenligningstjeneste. På Samlino kan du nemt indtaste din adresse og derefter se en lang liste over tilgængelige fibernettilbud i dit område. Det giver dig mulighed for direkte at sammenligne priser, hastigheder og andre relevante detaljer fra adskillige udbydere på det danske marked.

    Router til fibernet

    Når du skal vælge en router til dit fibernet, er der flere vigtige overvejelser, du bør tage højde for, for at sikre den bedste internetoplevelse. Først og fremmest er det værd at bemærke, at selvom fibernet leverer internetforbindelsen, er det ikke trådløst i sig selv. For at distribuere dette signal trådløst i dit hjem, kræver det en kompatibel router.

    Dyrere routere har ofte komponenter af højere kvalitet, som kan håndtere højere hastigheder og sikre bedre rækkevidde. Det kan især vise sig at være en fordel i større hjem eller hvis der er mange enheder, der kræver forbindelse. En kraftigere router med stærkere antenner kan være nødvendig i større hjem for at sikre en god dækning overalt.

    Trådløse vs. kablede forbindelser:

    Selvom en trådløs forbindelse tilbyder større fleksibilitet, kan en kablet forbindelse være at foretrække for internetaktiviteter, der kræver højere stabilitet. som fx ved online-gaming eller streaming af video i høj kvalitet. Derfor bør du overveje en router, der understøtter både trådløse og kablede forbindelser, så du kan optimere din internetforbindelse baseret på dine aktiviteter.

    Find det billigste fibernet i Danmark

    Markedet for fibernet er meget dynamisk og præget af jævnligt skiftende tilbud, priser og rabatter, så at udpege den billigste løsning for dig afhænger først og fremmest af de aktuelle kampagner og tilbud fra forskellige internetudbydere.

    Men det afhænger også af din adresse, da tilgængeligheden og priserne på fibernet varierer betragteligt mellem forskellige områder i Danmark. Nogle udbydere kan have specielle tilbud i visse regioner, som ikke er tilgængelige andre steder, eller de kan tilbyde særlige pakker, der inkluderer andre tjenester, der også kan påvirke den samlede pris.

    For at holde dig opdateret med de bedste og billigste fibernetmuligheder, anbefaler vi at bruge en pålidelig sammenligningstjeneste som Samlino.dk. Her kan du nemt indtaste din adresse og få en oversigt over tilgængelige tilbud fra forskellige udbydere i dit område. Værktøjet giver dig mulighed for at sammenligne priser, hastigheder og betingelser side om side, så du kan vælge den rette løsning for dig.

    Fibernet installation - Sådan gør man

    Når du skal have installeret fibernet i din bolig, begynder processen med, at en fibermontør fra et energiselskab besøger din adresse. Montøren starter med at føre fiberrøret, som allerede er nedgravet i jorden, ind i din bolig gennem fundamentet eller en ydervæg.

    På ydersiden af boligen monteres en tætsluttende montageboks, som sikrer, at gennemføringen er vejrbestandig og sikker.

    Inde i boligen installerer montøren en fiberboks, som vil fungere som dit centrale tilslutningspunkt for fibernettet. Denne boks er typisk omkring 16,5 cm høj og 23,5 cm bred og placeres et passende sted i hjemmet.

    Når fiberboksen er installeret, udfører montøren en test af forbindelsen for at sikre, at alt fungerer som det skal. Efter en vellykket test klarmeldes forbindelsen, hvilket betyder, at dit fibernet er klar til brug. 

    Hvad er fibernet installation pris?

    Prisen varierer typisk omkring 500 kr. for installation af lyslederkabler og en fiberboks. Nogle udbydere tilbyder kampagner uden installationsomkostninger. Selvom installationsprisen kan virke høj, kan det være en god investering for hurtigere og mere stabilt internet. Fibernet kan også gøre din bolig mere attraktiv på markedet. Så altid tjek installationsprisen og overvej den langsigtede værdi af fibernet.

    5 grunde til at vælge fibernet

    1. Ultra-hurtig internetforbindelse: Med fibernet får du adgang til hastigheder, der kan nå op i gigabit-territoriet, hvilket sikrer lynhurtige downloads og streaming uden ventetid.

    2. Pålidelig ydelse for multibrugerhjem: Fibernet leverer en robust forbindelse, der ikke bøjer under pres fra mange samtidige brugere, hvilket gør det ideelt til større husstande med flere enheder.

    3. Fremtidssikring af din internetforbindelse: Fibernet er en teknologi, der er bygget til at håndtere fremtidens internetbehov. Med stadigt stigende datamængder og nye online tjenester og applikationer er fibernet designet til at kunne opskalere og understøtte højere hastigheder, som bliver nødvendige i fremtiden.

    4. Symmetriske hastigheder: En af de store fordele ved fibernet er, at upload- og downloadhastighederne er ens, hvilket er afgørende for effektiv filoverførsel og cloud-baseret arbejde.

    5. Bedre holdbarhed: Fiberoptiske kabler er mere holdbare og kræver mindre vedligeholdelse sammenlignet med traditionelle kobberkabler. De er mindre udsatte for vejr- og miljørelateret nedbrydning, hvilket betyder færre afbrydelser og lavere langsigtede omkostninger til reparation og vedligehold.

    FAQ om fibernet

    Kan jeg få fibernet?

    For at finde ud af, om du kan få fibernet på din adresse, kan du bruge vores sammenligningstjeneste på Samlino.dk. Ved at indtaste din adresse får du præsenteret de fibernetløsninger, der er tilgængelige for dig.

    Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er fibernet tilgængeligt på din adresse, eller hvis du ønsker yderligere oplysninger, har de fleste fibernetvirksomheder også tjenester på deres hjemmesider, hvor du kan indtaste din adresse for at kontrollere tilgængeligheden.

    Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

    Ifølge flere af energiselskaberne, der graver fibernet ned, koster det typisk omkring 3.000 - 6.000 kroner at få gravet fibernet til dit hus. Prisen afhænger dog af afstanden fra vejen til dit hus, om der i forvejen er lagt i området, og hvor meget der skal graves.

    Hvordan fungerer fibernet?

    Fibernet fungerer ved at bruge optiske fibre til at transmittere data ved hjælp af lys, hvilket giver en ekstremt hurtig og effektiv måde at sende og modtage information over lange afstande.

    I stedet for elektriske signaler, som anvendes i traditionelle kobberbaserede netværk, bruger fibernet lys til at bære information. Data omdannes her til lysimpulser ved hjælp af en sender. Disse lysimpulser sendes gennem optiske fibre, som er tynde tråde af glas eller plast. Fibrene er så tynde som et menneskehår og belagt med et reflekterende materiale, der holder lyset indenfor fiberen, selv når fiberen bøjes.

    Ved destinationen konverteres lysimpulserne tilbage til elektriske signaler af en modtager, som derefter kan læses af en computer, en router eller andre netværksenheder. 

    Hvor kan man få fibernet?

    Du kan finde fibernet i mange byer og lokalområder over hele Danmark, men tilgængeligheden varierer afhængigt af infrastrukturen og de specifikke udbydere i hvert område. For at finde ud af, om fibernet er tilgængeligt på din adresse, kan du benytte Samlino.dk, hvor du nemt kan indtaste din adresse og få vist de fibernetudbydere, der tilbyder service i dit område. Værktøjet giver dig en hurtig og præcis oversigt over dine muligheder for at tilslutte dig fibernet.

    Du kan også se mere om fibernet-tilgængelighed på de forskellige udbyderes hjemmesider.  

    Hvad er forskellen på fibernet og bredbånd?

    Fibernet

    • Materiale: Anvender optiske fibre, der transmitterer data via lys.
    • Hastighed: Tilbyder meget høje hastigheder, typisk fra 100 Mbps op til 1 Gbps eller højere.
    • Upload/Download: Symmetrisk hastighed; upload og download hastigheder er ofte ens.
    • Signalforringelse: Minimal signalforringelse over lange afstande.
    • Pålidelighed: Meget stabil og pålidelig forbindelse, mindre følsom over for vejrforhold og interferens.
    • Pris: Installation kan være dyrere, men tilbyder højere ydeevne og fremtidssikkerhed.
    • Tilgængelighed: Kan være begrænset til specifikke områder, især byer eller steder med ny infrastruktur.
    Traditionelt Bredbånd
    • Materiale: Bruger kobberkabler eller coax-kabler til at sende data via elektriske signaler.
    • Hastighed: Hastigheder er generelt lavere, ofte under 100 Mbps.
    • Upload/Download: Asymmetrisk hastighed; downloadhastigheder er ofte højere end uploadhastigheder.
    • Signalforringelse: Signal kan forringes over lange afstande og er mere udsat for elektromagnetisk interferens.
    • Pålidelighed: Mindre stabil, mere følsom over for vejrforhold og interferens.
    • Pris: Generelt billigere i installation, men med lavere ydeevne.
    • Tilgængelighed: Bredere tilgængelig, da det anvender eksisterende telefon- og kabeltv-net.

    Hvem graver firbernet ned?

    Du skal selv betale for at få gravet fibernet ned, og arbejdet klares som udgangspunkt af fibernetudbyderne.

    Hvornår kommer der fibernet i dit område?

    For at finde ud af, hvornår fibernet kommer til dit område, kan du tage kontakt til de lokale internetudbydere og forhøre dem om planer om udvidelse af fibernet til dit område. Nogle gange opdaterer kommuner også deres hjemmesider med information om infrastrukturprojekter - herunder udbygning af fibernet.

    Naboskabsinitiativer viser sig faktisk ofte at være en af de primære måder at fremskynde fibernetudrulning i bestemte områder. Så det kan være en god ide at tage fat i din nabo eller relevante forening og forhøre dig nærmere.

    Hvad koster fibernet om måneden?

    Prisen på fibernet ligger ifølge vores data i omegnen af 249 til 449 kr. alt efter hastighed og udbyder.

    Hvor hurtigt er fibernet?

    Fibernet er ekstremt hurtigt og kan tilbyde internetforbindelser med hastigheder, der typisk varierer fra 100 Mbps til 1 Gbps. Det giver dig mulighed for at downloade store filer på få sekunder, streame video i høj opløsning uden buffering og nyde problemfri online gaming.

    Hvorfor kan jeg ikke få fibernet?

    Hvis du ikke kan få fibernet, skyldes det, at der endnu ikke er etableret fibernetinfrastruktur i dit område. Det kan skyldes, at omkostningerne ved udbygning er for høje for udbyderne, eller at geografiske og tekniske udfordringer forhindrer installation.

    Hvad betyder fibernet?

    Fibernet er en type internetforbindelse, der benytter optiske fibre til at overføre data. Det sker gennem lyslederkabler i jorden, der tillader meget højere hastigheder og mere stabil forbindelse sammenlignet med traditionelle kobberbaserede forbindelser.

    Hvilken router er bedst til fibernet?

    Routere, der understøtter de nyeste Wi-Fi standarder som fx Wi-Fi 6 og har kapacitet til at håndtere høje hastigheder, er generelt at foretrække. Mærker som Netgear, ASUS, og TP-Link tilbyder ofte modeller, der er optimerede for fibernet og anbefales ofte for deres pålidelighed.

    Hvad er fibernet lavet af?

    Fibernet består af fiberkabler af hundredvis af små glas-eller plastiktråde, som ikke er meget tykkere end menneskehår - og hver eneste af de her tråde har kapacitet til at levere signal til millioner af computere og tv’er på samme tid.

    Hvor dybt ligger fibernet?

    Fibernet er gravet omkring 30-50 cm. ned i jorden.

    Hvad er fibernet?

    Fibernet eller fiberbredbånd er en betegnelse for den type af internet, som leveres gennem optisk fiber, som også kaldes lyslederkabler. Denne type af internet kaldes ofte for fremtidens internet, da der er en lang række fordele ved at bruge det.

    Fibernet er den nyeste teknologi inden for bredbånd, og teknologien kan give dig en meget stabil internetforbindelse med høje hastigheder. Du kan få fibernetsabonnementer med hastigheder helt op til 1000/1000 Mbit./s, hvilket bl.a. kan fås hos Fastspeed eller Hiper, der udelukkende tilbyder 1000 Mbit fiberbredbånd.

    Dette afspejler sig også i den lidt dyrere pris, men til gengæld får du altså noget nær den højeste hastighed, der findes! 1000 Mbit burde være rigeligt til de fleste, men har du et lettere ekstremt forbrug, der måske indeholder download af virkelig tunge filer, intens HD streaming af film, højkvalitets musikafspilning, eller hvad du nu bruger dit internet til, kan det være en god handel.

    Hvor finder jeg billigt fibernet?

    På Samlino.dk kan du altid sammenligne en lang række forskellige selskaber og finde noget billigt fibernet. Hvis du gerne vil have noget billigt fibernet, skal du se på nogle forskellige ting. Det mest væsentlige, når du skal finde noget billigt fibernet er hastigheden. Des lavere hastighed du vælger des billigere, er abonnementet som regel også. Da fibernet direkte transporterer data til din fiberboks via fotoner, vil du ikke komme i en situation, hvor internettet ikke virker eller er meget langsomt, hvilket til tider kan virke som en katatonisk oplevelse. Derfor kan billigt fibernet være en god løsning, da du altid vil have et stabilt og godt internet.

    Hvis du gerne vil have billigt fibernet, skal du først være sikker på, at husstanden har mulighed for at modtage det. Der skal være gravet fiberkabler også kaldet lyslederkabler ned. Når du vælger dit fibernetabonnement, ligger de højeste hastigheder på 1000 Mbit/s. Dette er mere end rigeligt, hvilket vil sige at selv hvis du vælger noget billigt fibernet, vil du typisk få 100 Mbit/s. Dette er også en helt fin hastighed. For at sætte det i perspektiv er 25 Mbit/s kategoriseret som grænsen for højhastigheds internet. Så derfor kan du roligt købe noget billigt fibernet, da det er mere end dækkende for diverse forbrug af internet. Billigt fibernet kan fx klare online spil, streaming af film og serier og streaming af musik.

    Konkluderet er billigt fibernet en rigtig god løsning, da du ikke behøver hurtigere hastighed. Om du kan få billigt fibernet er geografisk bestemt. Billigt fibernet vil altså kunne dække alle dine behov for brug at internet. For at finde det bedste fibernet kan du altid sammenligne en lang række abonnementer på Samlino.dk.

    Hvor finder jeg det bedste fibernet?

    Når du skal se på det bedste fibernet, skal du tage en del ting i betragtning. Det bedste fibernet er ikke nødvendigvis det dyreste. Det kommer an på hvad din adresse kan trække af hastighed og hvad dine behov er. Hvis du streamer mange film og spiller mange online spil vil selv 100 Mbit/s være nok. Dog hvis du vil have det bedste fibernet, kan du komme helt op på 1000 Mbit/s i hastighed. Dette er mere end rigeligt til alle former for forbrug af internet. Hvis dine behov ikke er så store, kan det billigste fibernet faktisk være det bedste fibernet. Her får du den bedste pris til at fuldt dække dine behov.

    Derudover er fibernet generelt den nyeste og bedste teknologi vi har lige nu. Det er hurtigere og mere stabilt end alle andre former for internet. Da det er dedikeret til netop din husstand, vil du ikke være påvirket af dine naboers forbrug af internettet. Det bedste fibernet vil derfor også have den laveste ping, jitter og latency. Latency er hvor lang tid det tager for information at arrivere til sin destination via netværket. Da fibernet er via kabler, vil det derfor have den laveste latency af alle former for nuværende internet teknologier. Dette er derfor også en væsentlig faktor i søgningen på det bedste fibernet. Når du skal vælge udbyder, kan det også være en god ide at tjekke deres Trustpilot. Dette giver et overblik over, hvor god deres kundeservice er. Dette kan være væsentligt, hvis du gerne vil føle sig værdsat som kunde og dermed en væsentlig faktor i søgen på det bedste fibernet.

    Hvordan finder jeg de billigste fibernet priser?

    Generelt koster fibernet en smule mere end traditionelle bredbåndsteknologier, såsom DSL og COAX, men det er stadig muligt at erhverve sig billig fibernet. Dog kan det lidt højere beløb være godt givet ud, hvis du ønsker en hurtigere og mere stabil internetforbindelse. Hvis du vil være sikker på, at du får det billigste fiberbredbåndsabonnement til dit behov, kan du sammenligne de forskellige abonnementer med Samlino.dk. Ved blot at angive din adresse og behov, giver vi dig hurtigt og gratis et overblik og mulighederne på din adresse, og hjælper dig med at finde billig fibernet.

    Skal jeg vælge traditionelt bredbånd eller fibernet?

    Hvorvidt du bør vælge et traditionelt bredbåndsabonnement eller et fiberbredbåndsabonnement kommer an på dit behov og forbrug. Hvis du sjældent bruger internettet, og ikke har brug for meget hurtige og stabile hastigheder, kan DSL og COAX sagtens være den bedste mulighed for dig. Du kan sammenligne traditionelle bredbåndsabonnementer på Samlino.dk. Hos Samlino.dk sammenligner vi 20+ udbydere på under 1 minut.

    Bruger du derimod internettet ofte, og vil du gerne have en hurtig og stabil forbindelse - også når I er mange brugere af internettet - kan fibernet være den optimale mulighed for dig.

    Hvor er der fibernet i Danmark?

    Der findes i dag nærmest fibernet over alt i Danmark, og det betyder, at du formentlig vil kunne få det på din adresse.

    Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra priser på mobilabonnement, bilforsikring og kaskoforsikring til Tesla forsikring. Prøv også at beregn din bilforsikring.

    Kilder

    Mattias Nielsen

    Om Mattias Nielsen

    Mattias Nielsen er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.